Alkohol og creme

Vis alle produkter i Alkohol og creme

Betegnelsen likør kommer av det latinske ordet for å oppløse eller å flyte; liquifacere. Ordet likør er en fellesbetegnelse for søtede og aromatiserte brennevin. De mest kjente og populære er urtelikører og fruktlikører. Blant dem de populære Jagermeister og Pisang Ambon. Videre har man bær likører og krydderlikører. En finner også likører fremstilt av bitre råvarer som kakaobønner, blant de mest populære i denne kategorien finner man de kjente kaffelikørene Kahlua og Tia Maria.

Metoden for å fremstille likørene bestemmes av råvarene. Alkoholprosentene varierer etter også etter hvilken råvare som brukes. Kremlikører ligger mellom 18 til 20 i alkohol prosent. Fruktlikører ligger på mellom 25 og 30 i alkoholprosent. De sterkeste likørene er de som er produsert på urter og krydder og de kan ha en alkoholprosent på mellom 40 og 55 prosent. Prosent av alkohol har også noe å si for om likørene egner seg for lagring. De edlere krydderlikørene egner vel for lengre tids lagring.

Alkoholen som brukes er som regel blankt brennevin med lite smak, men det brukes også både brandy, whisky og konjakk i produksjon av likør. Sødmen fremstilles ved hjelp av sukker, glyserol og i noen tilfeller honning. Mange likører lages etter gamle originale oppskrifter, og de holdes strengt hemmelige. De mest kompliserte oppskriftene består av flere hundre ingredienser.

Likørproduksjon går flere hundre år tilbake i tid og stammer fra urtemedisinen. Munker i Benedicte ordenen og Karteuser ordenen var blant de første som produserte likører. I Italia laget man likører allerede på 1200 tallet. I dagens verden blir likør produsert i nesten alle land. De brukes som tilbehør til kaffe, som drikk alene, eller mikset i drinker. Og de benyttes også i matlaging, spesielt da til desserter. I dagens Europa er det Frankrike, Italia, Tyskland og Nederland som er de største produsentene av likører.

Kjøp Alkohol og creme på nettet.

Se mer

Drinks&Co anbefaler

Filtre

På salg

Alkohol og creme: Bestselgere

vis alle

Alkohol og creme: Bestselgere - Urtelikør

vis alle

Alkohol og creme: Bestselgere - Fruktlikør

vis alle

Alkohol og creme: Bestselgere - Kaffelikør

vis alle

Alkohol og creme: Bestselgere - Limoncello

vis alle