Drikk vin og…bli hos din partner!

 TAGS:undefined

Drikking av alkohol er en aktivitet som, å i moderat form, kan gi store fordeler. Dette både for helse og livskvalitet generelt, blant mange aspekter også inkludert ekteskap.

En ny studie ledet av University of Michigan, USA, har konkludert med noe overraskende resultat i forhold til konsumvaner og livet i ekteskap. Ifølge denne forskningen har ektepar over 50 år og med de samme vanene innen alkoholkonsum, et bedre ekteskap. Alkoholforbruket -moderat eller avhold- likt hos begge parter, viser betydelige tegn på større lykke i forhold til de par med ulike vaner.

En annen oppdagelse, som var relevant for studiet og veldig viktig, er at konene var mer misfornøyd med ekteskapet deres når bare de nøt alkohol, mens mannen ikke drakk alkohol.

«Koner som hadde for å drikke rapporterte at den ekteskapelige kvaliteten var bedre når mennene hadde samme vane, og den viste tegn til mindre lykkelige ekteskap med forskjellige, sier studiet.

Dr. Kira Birditt var forfatteren av dette studiet. Det ble utført på 2,767 par mellom 2006 og 2016. Alle deltakerne ble intervjuet ansikt til ansikt med forskere og utsatt for spørreskjemaer om deres matvaner: hvorvidt de nøt alkohol, hvor mange dager i uken og hvilket konsumer til daglig.

Dessuten ble de stilt spørsmål om deres ekteskap og måtte svare på aspekter fra hva de tenkte om partneren sin, hvis de var svært krevende eller kritiske, om de var troverdige og pålitelig i vanskelige tider, eller om de trodde deres partner var irriterende .

Parene hadde en gjennomsnittstid i ekteskapet på 33 år og minst 2/3 av dem var par som lever i sitt første og eneste ekteskap.

Du kan lese mer om denne forskningen her. Og husk, et overdrevent inntak av alkohol kan være dårlig for helsen.

 

 TAGS:Bottega Fragolino RossoBottega Fragolino Rosso

Bottega Fragolino Rosso, en musserendevin fra Veneto med utvalg av druetypen fragola og med alkoholinnhold på 10º. 

 

 TAGS:Hofgarten Weissburgunder-Chardonnay Trocken Baden 2015Hofgarten Weissburgunder-Chardonnay Trocken Baden 2015

Hofgarten Weissburgunder-Chardonnay Trocken Baden 2015 er en hvitvin med de beste druene fra vinhøsten 2015 og har et alkoholinnhold på 13.5º.

Smaker økologosk vin bedre enn den konvensjonelle?

 TAGS:undefined

Økologiske viner er på en oppadgående trend, både i Spania og i land som Frankrike, hvor forbrukerne velger stadig oftere økologisk. Mer enn en kjepphest, er det en trend som foruten å legge verdi til produktet, minimere miljøpåvirkningen av avlingen.

Men kan man si at bio vin er bedre enn vanlig vin? Det er foreløpig ikke noen dyptgående og grundig forskning som har fokusert på temaet. Men man ser av tallstudier fra både i USA , Frankrike og Spania at alt synes å indikere at den biologiske vin, under lignende forhold, skårer høyere og bedre enn konvensjonelle viner.

Spesielt den amerikanske studien, ledet av Kedge Business School og University of California, Los Angeles (UCLA), og som inkluderer den franske portalen Notre-planet.info indikerer at vin fra California har bedre bio-sertifiserting. For å gjennomføre studien, tok dens ledere utgangspunkt i mer enn 74.000 referanser fra eksperter på The Wine Advocate, Wine Enthusiast og Wine Spectator. Resultatet var at økologiske viner ender opp på et gjennomsnitt på 4,1 mer enn konvensjonelle viner på en skala av 100 poeng.

Mens disse resultatene bare gjelder for viner laget i California, er det en lignende studie i Frankrike der de foreløpige resultatene kan antyde det samme. Studien er gjennomført av Kedge Business School og til dags dato, tyder på at også i Frankrike smaker den biologiske vin bedre enn den konvensjonelle.

Vi i Uvinum hevder som alltid at den beste vinene er den du foretrekker, og også at smaken avhenger av selskapet, stemningen og hvordan en nyter den. Men hvis noe er viktig, så er det å ta hensyn til miljøet og å fremme mangfold også innenfor produksjon av vin.

 

 TAGS:Campo Bio Blanco Organic 2015Campo Bio Blanco Organic 2015

Campo Bio Blanco Organic 2015, n hvitvin fra distriktet La Mancha druene er av vinhøsten 2015.

 

 TAGS:Château Couronneau - Bio Château Couronneau Bio 2015Château Couronneau – Bio Château Couronneau Bio 2015

Château Couronneau – Bio Château Couronneau Bio 2015, en rødevin fra produsenten Château Couronneau – Bio i distriktet Bordeaux med de beste råvarene fra vinhøsten 2015.

10 ting du bør vite om Cabernet Sauvignon

 TAGS:undefined

Det er ingen tvil om at Cabernet Sauvignon er en av de typene druenavn de fleste hørt om når det kommer til røde viner. Denne typen har utspring i den franske byen Bordeaux under det syttende århundre, det er resultatet av kryssing mellom Cabernet Franc og Sauvignon Blanc. Men i tillegg til sin opprinnelse, hvilke andre detaljer bør du vite om den?

Her lister vi opp noen fakta du bør vite om en av de mest populære druer som brukes til å lage rødvin:

 1. Cabernet Sauvignon var variasjonen mest kultiverte i verden til Merlot var foran i antall plantasjer på 90-tallet.
 2. Den vokser godt i svært ulike klima. Produksjonen har steget jevnt i resten av Europa og i de landene regnes som den nye verden (USA, Chile, New Zealand, Australia).
 3. Napa Valley (USA) California må man betale mer for disse druene enn andre varianter i området. Siden dette er meget ironisk fordi det er den mest produserte, uten at det reduserer dens verdi og pris.
 4. Det er den mest plantede druen i Chile. Den kjølige brisen over Stillehavet og effekten av induksjon av Andesfjellene har det resultat at vinene er svært lik den røde Bordeaux. Selv franske vinprodusenter har investert i regionen på grunn av sitt potensial.
 5. De røde vinene basert på Cabernet Sauvignon har mye fylde, struktur og sterke tanniner, så det er ideelt til grillet rødt kjøtt, kanin, villsvin, lam og stuinger, blant andre.
 6. Hele verden elsker denne variasjonen og Kina er intet unntak. Nylig ble det gitt ut en rapport som sier at kineserne er de største forbrukerne av rødvin i verden og Cabernet Sauvignon er en av de mest populære druer i landet.
 7. I USA har den sin egen offisielle dag: Torsdag før Labor Day, som feires på den første mandagen i september.
 8. Andre navn som er kjent er: Vidure, Vidure Petit, Petit Cabernet.
 9. Er druesort som har flest anmeldelser i databasen til Wine Spectator, ca 24000 smaksnotater viet til Cabernet Sauvignon.
 10. Det sies at ordet «sauvignon» kan komme fra den franske sauvage, som kan oversettes som «vill», og tyder på at det var en edel drue som vokste vilt i Frankrike.

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011, en rødevin fra distriktet Pessac-Léognan fremstilt av druen petit verdot, cabernet franc, merlot og cabernet sauvignon fra 2011

 

 TAGS:Ca' Dei Frati Ronchedone 2014Ca» Dei Frati Ronchedone 2014

Ca» Dei Frati Ronchedone 2014, en rødevin fra distriktet Benaco Bresciano inneholder et utvalg av sangiovese, marzemino og cabernet sauvignon fra vinhøsten 2014

Innovative kombinasjoner med vin og ost anbefalt av eksperter

 TAGS:undefined

Ost og vin i kombinasjon er blitt svært populært. Bland med stort hell smaker mellom hvitvin, og også visse typer unge røde viner, og oster av alle smaker.

Flere kvalitetsoster er forbundet med spesielle typer viner, det florer av råd fra eksperter som vinkelnere og profesjonelle smakere. I dette tilfellet tar vi for oss blandt annet sveitsisk ost. Sommelier og samarbeidspartner av Bulli Foundation, Ferran Centelles, foreslår noen svært spesielle kombinasjoner. For eksempel går Le Gruyere ost godt sammen med belgisk hvit øl, fordi det er veldig myk, mens for Emmentaler ost, sier Ferran at den er best å spises med klassiske chardonnay.

Centelles sier at Etivaz ost kan kobles med Savignon of Jura, for å tilføre en bedre dybde av smaker. Sbrinz ost kan kombineres perfekt med Dolcetto vin fra Piemonte.

For franske oster, som for eksempel brie, anbefaler andre eksperter å nyte med rødvin, som pinot noir eller alsacia, annen fruktig rød eller andre yngre røde viner. Og roquefort? En sterk blå ost som Roquefort må ha kontrast til sin fantastiske konsistens og smak. Så hva med portvin, søt sherry, eller kanskje Malvasia viner fra ulike regioner i Spania.

Den italienske gorgonzola tilbyr også en sterk smak, den er ikke vanskelig å identifisere. Den kan kombineres med søtt eller krydret, så i dette tilfellet, foreslår vi å servere tørre viner, som Dolcetto og til og med marsala.

Den nederlandske osten er mest kjent for sin osteball. Men det finnes også andre som Edam og Gouda. For disse ostene anbefaler vi fruktige røde viner, forfriskende hvite og også rosevin kan anbefales.

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Château Canon-La-Gaffelière 2009Château Canon-La-Gaffelière 2009

Château Canon-La-Gaffelière 2009

De viktigste forskjellene mellom Scotch og Bourbon

 TAGS:undefined

Når vi snakker om whisky, har neste alle det klart at vi mener korndestillatet med gammel opprinnelse. Navnet kommer fra gælisk og betyr «livets vann». Men den uinnvidde i denne spennende verden kan noen ganger ha problemer med å skille mellom de forskjellige variantene, av ulike grunner, geografiske eller prosessmessig, som en nå finner på markedet.

I tilfelle av såkalt Scotch eller Scotch whisky, er en ting klart: det er den som er laget i Skottland basert hovedsakelig maltet bygg og i følge standarder for Order of Scotch Whisky, som definerer aspekter som for eksempel tiden den ligger på eikefat. Fatene skal ha kapasitet mindre enn 700 liter og lagringen minst tre år, uten å tilsette andre stoffer enn vann eller karamell som farge. I tillegg kan tapping ikke ha en rangering på mindre enn 40 prosent alkohol etter volum.

Så langt så tydelig. Samme typer tønner blir brukt til produksjon av bourbon. Hva er det da bourbon? Det viser seg at denne produksjonen også er regulert ved lov, i dette tilfellet i USA.

I henhold til de føderale standarder for Identity of Bourbon, som denominerer en alkoholholdig drikke, og dens produksjon. Blandingen av korn basert på hvor produktet er destillert, må den inneholde minst 51% mais. Resten er vanligvis maltet bygg, rug eller hvete. Dette må destillert i USA og bør ikke inneholde noen tilsetningsstoffer.

Dens aldring må være på eikefat, hvit eik og generelt i US staten Kentucky, men dette er ikke en nødvendig en betingelse, fordi det har vært produsert bourbon andre steder. Det er nettopp Bourbon County som har gitt navnet til destillatet, og skiller seg fra andre amerikanske destillat i bruk av mais som hovedingrediens, de fleste andre er laget med rug, som whiskyer. Filtreringen er også forskjellig, i tilfelle av Tennessee whiskey, er den destillert med sukkerlønn kull, som gir den en annen smak og aroma til tross for at den deler det meste av den samme prosessen.

 TAGS:The Famous Grouse 1LThe Famous Grouse 1L

The Famous Grouse 1L

 

 

 TAGS:Blanton's OriginalBlanton’s Original

Blanton’s Original

5 science fiction drikker som burde finnes

 TAGS:undefined

Sikkert alle har vært litt nysgjerrige på å prøve mat og favoritt drikke som hovedpersonene i våre science fiction favoritt fra bøker og filmer nyter. En kuriositet som bare øker når vi ser film eller leser om dem på tom mage.En kan lett lure på hva smaken av retten eller drømme seg vekk til fantasiverdenen om drikken til hovedpersonene. Det er derfor vi i Uvinum har gjort et utvalg av fem drikker fra science fiction verdenen som burde finnes;

Butterbeer:

For alt er vel kjent at det beste stedet å nyte en deilig butterbeer er De tre Kosteskaft, en berømt taverna i den magiske landsbyen Galtvang i som Harry Potter og andre elever ved Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom vanligvis går på til daglig.

Melk av Poppy:

Dette legemidlet er en drinkk som strekker seg gjennom de Syv kongerikene. Også kjent som «poppy melk», den har smertestillende og bedøvende effekt, og bidrar til å redusere lidelsene til de sårede i kampene i Game of Thrones.

Slurm:

Forfriskning fra det XXXI århundre. Men denne vanedannende grønne og slimete drikken laget av planeten Gusanulón, inneholder en mørk hemmelighet: den produseres naturlig av den kolossale Dronningen av ormene. Smaken må være deilig, siden i Futurama fortsetter å nyte drikken,  tross å få vite den ubehagelige opprinnelsen.

Gurgle Blaster Pangalactic:

Fra Haikerens guide, eller Haikerens guide til galaksen. Gurgle Blaster Pangalactic er «den beste alkoholholdig drikke som eksisterer»; Men han advarer mot farene for helsen ved misbruk og uttaler: «Å drikke denne kaustiske cocktail, er som å ha hjernen din knust av en skive sitron pakket rundt en stor gullbarre».

Moloko Plus:

Hvis du vil prøve den beste Moloko Plus i voldeligeLondon må du dra til Korova Milk Bar. Det er der Alex og hans tre venner Pete, Georgi og Dim samlet før de utfører sine avskyelige forbrytelser. Som forklart av hovedpersonen i A Clockwork Orange, denne kombinasjonen av melk med psykotrope stoffer gjør ham «skjerpet i sansene og gjør oss klar for en ny økt med ultra-vold».

Og du, kunne du tenke deg å prøve en drink fra en science fiction bok, film eller TV-program?

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Marina EspumanteMarina Espumante

Marina Espumante

Cocktails tilberedt med te

 TAGS:undefined

Det finnes et bredt utvalg av cocktailer som kan tilberedes på mange måter og med mange ingredienser. Denne gangen er listen over oppskrifter rettet mot alle te-elskere, og de som ønsker varme seg i kulden.

Irsk te (varm)

ingredienser:

tilberedelse:

 1. Legg i en kopp whisky og varm te.
 2. Tilsett kanelstang og rør om litt.

Candy cocktail med ingefær te

 • 1 pakke Lipton te vanilje og karamell.
 • 200 ml vann.
 • Fersk ingefær.
 • 1 ½ kopp fordampet melk.
 • 1 lite glass hvit rom.
 • En kopp kondensert melk.
 • To stenger vanilje.
 • Mynteblader.
 • Mango i terninger.

tilberedelse:

 1. Tilsett vann, te pose, ingefær og fordampet og kondensert melk i en gryte
 2. Kok i 2 minutter og slå av komfyren.
 3. Sil blandingen og la avkjøle.
 4. Når kjølig, tilsett blandingen til blender og tilsett et glass hvit rom.
 5. Blend i høy hastighet i ett minutt.
 6. Serveres i vinglass og pynt med vaniljepinner, mynteblader og eller mango terninger.

Røkt Souchong

ingredienser:

 • 120 cc Dilmah Lapsang Souchong te
 • 180 cc Hendriks Gin
 • 60cc ingefær sirup
 • 60 cc grapefruktjuice
 • 80 cc eggehvite
 • 1 gr Dilmah Lapsang Souchong (for røyking)

tilberedelse:

 1. Ta alle ingrediensene og rist godt i en shaker.
 2. Hell over i en tekanne og røyk i 20 sekunder.
 3. Serveres fra tekannen til en kopp.

 TAGS:Powers Gold LabelPowers Gold Label

Powers Gold Label

 

 

 TAGS:Gin NordésGin Nordés

Gin Nordés

Hvordan er de rareste cocktailene i verden?

 TAGS:undefined

Som alt annet i livet, finnes det en rekke merkelige cocktails rundt om i verden, både rare, særegne eller rett og slett litt ekkelt. Her deler vi de 7 mest sjeldne cocktailene i verden. Tør du prøve?

7. Coquetier

Serveres i barer i Tyskland, denne drinken består av rum, sjokolade og kanel, veldig vanlig rett? Vel, koppen som brukes er ingenting mer og ingenting mindre enn et eggeskall.

6. Øl og melk

Så, som sådan, er dette cocktail laget med halv enhet av øl og en halv enhet av melk og ikke noe annet. Det spesielle ved denne drinken er stadig mer fotfeste blant yngre.

5.Smokers couch (røykhoste)

Denne drinken er veldig, veldig spesiell og trolig utenkelig for noen, er det en kombinasjon av like deler Jägermeister og majones, definitivt to svært sterke produkter som mange finner ekle i kombinasjon.

4. Eggmeister

Og, etter schnapps, har vi en annen drikke, kanskje litt mindre motbydelig enn den forrige, som består av en drink av brennevin med et egg som er plassert i midten, for å tas på styrten.

3. «Wakey, wakey, Mary, egg og Bacey»

En drink som kan forårsake alvorlige magesmerter, selv om den er bra til å motvirke de sterkeste bakrus. Den består av bacon, vaktel egg, smeltet ost, tomat, selleri, chutney og irsk øl. Utvilsomt, som en slik delikatesse blir den servert i Reno, USA.

2. Gnagervin

Og du kan forestille deg hva denne vinen er. Veldig populært i Asia, er det litt gjæret vin er plassert i containere med små døde mus under den siste del av prosessen, nyt den «nydelige» smaken.

1. Cocktail «Sourtoe»

Utvilsomt den sjeldneste og makabre cocktail på hele listen, den kan være for mye for de mest sensibile av lesere. Dette er en drikk som serveres på et hotell i Yukon, Canada, laget av champagne eller eventuelt brennevin hvor en tilsetter en tå, ja, fra en menneskelig fot. Denne cocktailen er en legende som går tilbake til 1973 i den kanadiske byen Dawson City. En mann fant en avkuttet tå som hadde vært nedfryst i femti år. Og hva er mer naturlig enn å legge den i glasset når en skal ha seg en coctail?

 TAGS:Cîroc VodkaCîroc Vodka

Cîroc Vodka

 

 

 TAGS:Precious VodkaPrecious Vodka

Precious Vodka

Hvordan er de hvite Rioja vinene

 TAGS:undefined

Snakker en om Rioja har en å gjøre en vin med utmerkelse, fra en OD som er kjent over hele verden, og bringer sammen flere og flere regioner i hele Spania. Tradisjonelt er Rioja viner røde, med forskjellige nyanser, spesielle smaker og fyldig på ganen. De er perfekte med kjøtt og vilt.

Rådet til La Rioja selv erkjenner at ting er i endring, fordi hvite viner fra denne OD kommer sterkere enn noensinne med flere kvalitetsviner.

Selv om en kan tro at det er en nyhet, er det ikke det. Tradisjonen med hvite Rioja viner er sterke, og de ble produsert av beste kvalitet og i et større volum enn rødvin i det syttende århundre.

D.O. Rioja jobber for å fremme disse vinene, fordi utover den konsoliderte rødvinen, er det den hvite verden er i ferd med å oppdage. De er preget av sin kompleksitet og variasjon, perfekt for kombinering med mange matvarer, både om sommeren og andre årstider. For eksempel kan hvite Rioja viner kombineres, spesielt de friske og fruktige, og nytes med sjømat, pasta og ris. De hvite vinene er gjæret i eikefat og gå bra med modne oster og blå fisk. Hvitvin med lang modning på fat er perfekt sammen med fjørfe og kjøtt og stuinger.

Derfor er de hvite Rioja vinene gjenfødt for å bringe flere smaker til denne DO. Hvem ville ikke ønsker å nyte en god hvitvin?

 TAGS:Monopole 2016Monopole 2016

Monopole 2016

 

 

 TAGS:Capellanía 2011Capellanía 2011

Capellanía 2011

Lukt på vin og forbedre din hukommelse!

 TAGS:undefined

Forskning utført i Las Vegas konkluderer med at sommelierer og vinsmakere har mer utviklede områder av hjernen enn andre mennesker. Studiet tyder på at disse områdene er direkte knyttet til minnet, og dermed redusere sårbarheten til disse menneskene for sykdommer som Alzheimers.

Nøkkelen til dette funnet ligger i luktesansen. På grunn av sitt yrke, har disse vin ekspertene en større utvikling av luktesans. Deres arbeid gjennom årene påvirker utviklingen av denne sansen samt visse områder av hjernen som andre folk ikke vanligvis trener opp. Dermed konkluderer studiet med at trening av luktesansen fremmer utvikling av minne og hukommelsen og forhhindrer Alzheimers.

Denne forskningen er utført av Dr. Sarah Banks, nevropsykolog ved Mental Health Center of Cleveland, hun forsøkte å svare på mysteriet om hvorfor vineksperter og vinsmakere kan oppfatte aromaer og smaker som andre folk ikke gjør. Studiet var å gjennomføre skanninger av hjernens aktivitet av 13 sommelierer og 13 vinagenter når de utsettes for ulike smaker av vin og frukt. Mens studiet fant at vineksperter er i stand til å gjenkjenne lukter og opplevelser som ikke ble oppfattet av agentene. Hans største oppdagelsen var å finne de delene av hjernen som brukes av de profesjonelle. Områder som nettopp er senter for ulike lidelser som reduserer hukommelsen.

«Dette er gode nyheter for vinkelnere; dersom de kan ha en viss grad av beskyttelse mot Alzheimers, «sier Dr. Banks i et nylig intervju med amerikanske nettverket CBS. Selv om det er bare en gjetning ennå, sier nevropsykolog at på denne måten kan det hende at vinen veileder henne mot et gjennombrudd på utvikling av hukommelse; så vel forebygging som behandling av sykdommer som påvirker den.

Det er definitivt verdt å ta seg tid å lukte på hvert glass vin før du drikker det, enten for å nyte en behagelig sanseopplevelse eller for å forbedre hukommelsen din.

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Macán 2011Macán 2011

Macán 2011