12 vinmuseer hvor hikken kan ligge på lur

 TAGS:undefinedMuseer er til for å spre kultur, og hvis du liker kultur, og i tillegg er en vinelsker, kan du tilfredstille begge lidenskaper i et museum dedikert til vin. Her vil vi dele med deg noen av de viktigste vinmuseene i i verden, de som har klart representere og å bevare vinarven i sine land. De har blitt gruppert av magasinet The Drinks Business.

1. Handels og vinmuseet, Bordeaux, Frankrike

Handels og vinmuseet i Bordeaux ligger i en historisk bygning bygget i 1720 av den irske forretningsmannen Francis Burke for å lagre viner. Det åpnet for publikum i juni 2008, og består av 3 varehus og semi-underjordiske bygninger. Det er en omfattende samling av unike historiske gjenstander og dokumenter som detaljert illustrerer Bordeaux sin vinhandel helt tilbake til middelalderen. Det har et område dedikert vinsmaking, samt en butikk i den gamle tønnefabrikken . I tillegg besitter museet flere godt bevarte historiske dokumenter knyttet til klassifikasjoner, herunder klassifisering av 1 855 for Médoc og Sauternes, Graves 1 953 klassifisering og klassifisering av Saint-Emilion 1 955.

2. Koutsoyannopoulos vinmuseum, Santorini, Hellas

Museet ligger inne i en 8 meter dyp hule, og er det det eneste museet i sitt slag i Hellas. Her kan besøkende ta en tur for å lære mer om vin og livet til vingårder i Santorini fra 1600-tallet, og med hjelp av en audio-guide, som er tilgjengelig på 14 språk. – Den sjeldne utstillingen som inkluderer maskiner og verktøy for vinproduksjon, vil ta besøkende tilbake i tid,- lover Koutsoyannopoulos, ansvarlig for museets familien. På slutten av turen kan besøkende prøve 4 viner av Koutsoyannopoulos vingård i deres vinsmakerom. Bygging og finansiering av museet tok Koutsoyannopoulos familien 21 år.

3. The Wine Museum of California, Santa Rosa, California, USA

Med en åpningsdato planlagt for 2016, vil Wineseum California bestå av 9 gallerier på mer enn 4000 kvadratfot som vil tilby – interaktive utstillinger knyttet til vinindustrien i USA. Dens oppgave er – å bevare og stille ut – California sin vinarv, utdanne besøkende om bærekraftig vindyrking og skape – sanseopplevelser – for å øke forståelse av mat og vin. Det vil bli gitt smaksprøver av et utvalg av viner fra California gjennom uformelle smaksprøver. 

4. Desmond Castle & International Museum of Wine utstilling, Cork, Irland

Det er et lite museum, men huser en unik utstilling som detaljert illusterer vinens historie i Irland. Vinelskere kan finne dette museet på en utpost i Cork, utstillingen om vinenes historie i Irland er utstillt inne på Desmond Castle. Middelalderborgen ble bygget av Maurice Fitzgerald Bacach, den niende jarlen av Desmond, i 1500. Bygningen ble opprinnelig bygget som Custom House, okkupert av spanjolene i 1601 under slaget ved Kinsale; og i det syttende og attende århundre ble det brukt som et fengsel for krigsfanger. Det ble erklært et nasjonalmonument i 1938.

5. Lungarotti Wine Museum, Torgiano, Italia

Designet og bygget av George og Maria Grazia Lungarotti. Lungarotti Museum åpnet i 1974 og kombinerer kunst, kultur og vinhstorie i den italienske regionen Umbria. Museet har gjenstander som detaljert beskriver historien til vinregionen.

Museet sier de vil formidle – den mystiske sjarmen til sagnet om Dionysos dets kompekse bruk av symboler, og betydninger som vin har hatt i løpet av århundrene.- Gjester på museet kan også delta i smaksprøver, bli undervist i vin, besøke en vingård i drift og nyte et måltid i vingårdens restaurant.

6. Wine Museum of Macao

Macao er en liten halvøy i Fastlands-Kina og vinmuseumet kan være verdt et besøk hvis du bestemmer deg for å reise dit. Den består av 1400 kvadratmeter delt inn i 3 områder, sentrert på historisk interesse, en vinkjeller, og tilbyr av kart, tekst og bilder for å illustrere vinens historie.
Omådet var del av en portugisisk koloni til 1999, og derfor er det slik at kulturen i Macao er en blanding av portugisiske og kinesisk innflytelse. Som sådan, dette museet huser ca 1143 forskjellige viner, 28 1115 både portugisiske og kinesiske, og har en portvin fra 1815 kjent som en av de eldste i verden i sine samlinger.
Museet presenterer eksempler på vinproduksjon i Portugal og Folkerepublikken Kina. 

7. WiMu: El Museo del Barolo, Italia

Barolo Wine Museum åpnet for publikum i september 2010, og hevder å være det mest – innovative vinmuseet – i Italia, og en av de største i verden. Det ligger i et område kjent for sine viner, Barolo i Piemonte, innenfor murene til et slott med en historie som går tilbake over 1000 år.

Skapt av designeren François Confino, viser Barolo Wine Museum hvordan vinen har påvirket sivilisasjonen, kunstneriske uttrykk og territorier. -Jeg har besøkt flere museer viet til vin i verden, men ingen av dem beskrev de ekstraordinære kulturelle dimensjoner av vin,sa Confino om hans museum. – Det var viktig å skape en kreativ og poetisk museum for besøkende. Det er ikke et sted hvor du lærer hvordan vinen er laget, men et sted å snakke om forholdet mellom -oss og -det .

8. Portvinsmuseet i Porto, Portugal

Portvinsmuseet er viet til detaljert illustrasjon av Portvinsindustrien, og virkningen handelen av portvin har hatt på utviklingen av byen Oporto. Det ligger ved Cais Novo, en bygning fra det syttende århundre lageret.

9. Museum of Wine, Pleven, Bulgaria

Som det eneste vinmuseet på Balkan-halvøya, ble vinmuseet av Pleven grunnlagt i 2008 og ligger i en av hulene Kaylaka park. Pleven regnes som en av de viktigste sentre for vin i Bulgaria, og er hjem til den første profesjonelle skolene for vindyrking i landet, som ble grunnlagt i 1890.

Gulvet av museet har blitt skåret i form av et kors og har flere pedagogiske hjelpemidler for å lære om historien til vinindustrien i dette landet, en har smakerom og utstilte historiske gjenstander. Museet huser også 6000 flasker med vin fra ulike regioner. Blant sine aktiviteter, tilbyr museet guidet tur med vinkelner slik at interessert kan oppdatere sine smaksferdigheter.

10. La Cité des Civilisations du Vin de Bordeaux

La Cité des Civilisations du Vin de Bordeaux er under bygging og vil åpne i 2016. Sent i fjor ble det rapportert at byggingen oversteg 18 millioner det estimerte budsjettet. Prosjektet ble godkjent generelt for 63 millioner i 2012, men når en skulle revurdere budsjettet nådde kostnadene 81,1 millioner euro totalt.

Komplekset vil huse en vinmuseum, galleri og kulturelle hendinger, og er forventet å eventuelt bidra med 40 millioner euro for økonomien i byen. Det vil også være er en kilde til heltidsarbeid for 250 personer. 

11. Vivanco Museum, La Rioja, Spania

Innviet av kong Juan Carlos I i 2004, dette berømte spanske museet består av 4000 kvadratmeter utstillingsareal over 6 saler. Huset samlinger er ervervet av Vivanco familien over mange år, fra blant annet gamle fartøyer, jordbruksredskaper, store kunstverk, og tilby et mangfold av visuelle hjelpemidler for å lære om historien og fremtiden for vin.

Utenfor museet kan en finne en vingård med over 220 varianter av druer over hele verden. 

12. Vinopolis Wine Centre, London

Museet ligger bare fem minutter fra London Bridge. Dette museet er et vinsentrum, og er et av de mest kosmopolitiske i verden. Det tilbyr et bredt spekter av aktiviteter: fra en guidet tur til en masterclass om vin. Uheldigvis vil dette fantastiske senteret stenge dørene senere i år, så hvis du har mulighet til å besøke før, tenk deg ikke om to ganger.

 

 TAGS:Ederra Crianza 2011Ederra Crianza 2011

Ederra Crianza 2011

 

 

 TAGS:Ferreira Dona Antonia ReservaFerreira Dona Antonia Reserva

Ferreira Dona Antonia Reserva

 

 

Legg att ein kommentar 12 vinmuseer hvor hikken kan ligge på lur

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *