Månad: mars 2015

Minimums alderen for å drikke alkohol i verden

Minste alderen for å drikke drikker med alkohol er veldig variabel, vi kan sige at forbudet starter fra de 16 år. Bli med en tur rundt i verden for å finde ut av hvad minimums alderen for alcohol er og nogen av deres tvister.

 TAGS:undefined

 • USA – Aldersgrensen er 21 år, men i dette landet startede en strid om at 18 årige kan komme i militeret og slos i kriger men ikke drikke alkohol.
 • Canada – Denne amerikanske by sine regler er som til staten, i nogen er det 18 år og i andre er det 19 år.
 • Brazil – Canchaza landet, minimums alderen her er 18 år, men du kan stemme som 16 årig.
 • Latin america –  Lander som Argentina, Peru, Mexico, Chile, Venezuela, Colombia, Nicaragua, Dominican republic, Uruguay, Ecuador, Panama, Cuba, Costa Rica, Honduras, Bolivia, Puerto Rico er minimums alderen 18 år, men det er et unntak: i Paraguay er minimums alderen 21 år. Å alle de andre spansk talende lander er det 18 år.
 • Spania – I lande hvor vinen kommer fra, venter de til de er 18 år med å nyte den.
 • Italia -Landet med den yngste minimums alderen på 16 år.
 • Sverige, Finland og Norge – Unge Nordiske må vente til de er 20 år  før de kan søke varmen til en god vodka.
 • Frankrike og Portugal – To land med gamle tradisjoner med vin og gode drikker, de har begge en minimums alder på 18 år, men de som er 16 år og op drikker og det er ikke en forbrytelse.
 • India – Lovene i dette gåtefulle lander er også gåtefullde, aldersgruppen her er mellom 21 og 25 år, det avhengier av hvilken provins du finder dig i.
 • Australia og New Zealand – Her som i som de fleste lande i Oseania, er minimums alderen 18 år.
 • Øst-Europa – Der er det en 18 års grense i lander som Tyskland, Russland, Polen etc.
 • Saudi-Arabia, Pakistan og Iran – Her er alt med alkohol forbudt i alle aldre.
 • Sierra Leone, Nigeria, Senegal –  I landene i det svarte Afrika, er lovene for aldersgrenser ikke existerende. I nogen land er deres leve alder ikke engang 30 år, og de lever i konstant konfligt, framfor de yngre.

Hvis du er gammel nok til å drikke alkohol, kan du nyte nogen av disse drikkene:

 

 TAGS:Natureo Blanco 2013Natureo Blanco 2013

Natureo Blanco 2013

 

 

 TAGS:SandaraSandara

Sandara

 

Vin for fremtid

 TAGS:undefined

Evolusjonen av vin og andre drikker har vært veldig konstant de siste par år. For ikke så mange år siden, tenkte noen at vinen ville få mye inflytelse, og at nogen experter kunne forutse hva vi kommer til å drikke i den nærmeste fortid. Nogen trender er er klare hvor nogen skal bli mere sett. Vi giver nogen ledetråder til nogen spådommer om vin og drikke som kommer i fremtiden.

Smaken av økologi. Det er noget som ahr blit set her i nåtiden, og derfor spår vi at det er nogget som vil øke med tiden. Bevistheten om å ta vatre på miljøet er noget vi vil fortsette med ogå når det gjeller drikke, økologisk vin er noget som vil fremtrede mere, med mindre alkohol og få eller ingen plantevernmidler.

Krevene forbrukere. Selv når forbrukerene allerede er kresene, har det stor betydning for produsentene å ta hensyn til hvad de bruker av varer, da de gjerne vil vite hvad for nogen druer som er brugt fra hvor osv.

Vin og andre drikker. Har i dag et lite marked og det tiltrekker stadig ikke massene. så hvid de vil gennemføre det med at gøre det om til en sund lifsstil, vil brus og vin strekke sig mere.det er vinproducenter som begynner og dukke op med viner med mindre 2 % eller ingen alkohol, og nogen nettsider vil spesialisere sig i denne type drikke.

Viner fra andre regioner. Noen tradisjonelle vinproduserende områder vil bli påvirket av klimaendringene som allerede begynner å vise. Slik at de vises nye områder som har en lang vinproduksjon tradisjon, men i fremtiden kan de tilby kvalitetsviner.
 
Vods vin. Vinflasker kommer i forskellige størelser. hver forbruker er forskellige men de fleste av dem foretrekker vinglass, på grun av dette har producentene startet med å produsere små vinflasker til engangsbruk.

Det er nogen spådommer ekspertene kommer med, ta det til dig.
 

 

 TAGS:Pfaffl Grüner Veltliner Hundsleiten 2013Pfaffl Grüner Veltliner Hundsleiten 2013

Pfaffl Grüner Veltliner Hundsleiten 2013

 

 

 TAGS:Château Techeney Bordeaux Supérieur 2008Château Techeney Bordeaux Supérieur 2008

Château Techeney Bordeaux Supérieur 2008

 

Hvordan vite om en whisky er god (II)

 TAGS:undefined

For å få en bedre ide om hvordan man kan hvite om en whisky er god kvalitet og de bedste måtene for å nyte den ordentlig, fotsetter vi med nogen tips til å gi dig en ide om hordan du finder den bedste kvalitets whisky til å servere og nyte i godt selvskap.

 •  i selvskap eller alene: hvis du liker å drikke whisky alene, vil du bli glad for å vite at Xavier Monclus har laget en smaks test hvor det viser sig å være bedre blandet med lit vann, han siger det blir en statisk blanding, og nogen anger bedre ved å tilsette isbiter, for drikkelsen utvikler sig imens isen smelter.

Hvis du blander din whisky, vil mit råd være å holde dig væk fra drikker som har sukker, selfølgelig kan en god whisky blandes bare ikke med drikker fylt med sukker. det finnes mange gode drinks med gassvann, kommer and på situasjonen. på restauranger bartiller man normalt med vann eller ren, men hvis det er om kvelden og du vil ha en drinks, skader det ikke å blande med noget som ikke inneholder sukker,da ungår du hodepiner, siger Monclus.

 • etikketter og alder: på ettikketen får man mye å vite om en whisky, hvilket år den er fra, dens komposisjon og om den har brugt sharryfat.ifølge Monclus er alderen som står på ettikketen ikke altid ensbetydende med at den er av god kvalitet, det er ikke altid at en dyr gammelk whisky er god, som oftes er whiskyen på sit bedste mellom 10 og 12 år og mister kvalitet når den når 25
   
 • blandet eller ren: det meste av tiden er en ren whisky veldig god i kvalitet, men nogen ganger har vi gode erfaringer med blandet, siger Monclus om Bailie Nicol Jarvie, eller  åtte år DYC, som har fåt høje scorer, selv om at i spania producerer de normalt ikke denne whisky.
 • tilsetningsstoffer: whiskyene som har tillsetningsstoffer som som smak av godteri eller kalamel, er der det for å maskere smaken av alkohol er bedst å ungå.
   
 • temperatur: en whisky er bedst servert med en temperatur imellom 10 og 18 grader, for å nyde dens karakter fult ut.
 • sherryfat: i Moncus’es mening er sherryfat brugt til å modne whyskien, dette må gøres etter nogen år og ikke i begyndelsen av behandlingen, som har enn 10 års eldring i buorbon, dette gøres for å ungå svovel, det er en smakssak.
 •  vann: vannet den bliver laget med, har en liten inflytelse på whiskyen, det er ca 10% igen i det sidste resultat
   

 TAGS:Johnnie Walker Platinum LabelJohnnie Walker Platinum Label

Johnnie Walker Platinum Label

 

 

 TAGS:Crown Royal 1LCrown Royal 1L

Crown Royal 1L

 

Hvordan vite om en whisky er god

 TAGS:undefinedNår det gjeller å velge en whisky er det nogen tips man kan bruke for å velge den rigtige, så den kan gi dig glede. Det kan være got å vite vad expertene siger, dems tips kan være hjælpsomme i å se forskjell  på en god whisky så man kan nyte den.

Mange mennesker nyter den samme type whisky fordi når det blir blandet med sukkeholdig brus kan man ikke smake karakteristene til drikken.

I ordene til Xavier Monclus, smaks instruktør for Europa de Louis Vitton Moet Mennesy Spain (LVMH) eksisterer det punkter på å gøre forskel på en god whisky og nyte den

 • lugt: når du bringer nesen til wisky glaset, skal det ikke lugte overdrevet av alkohol, det skal være så man kan lugte de forskelige aromaene i drikken, når en whisky lugter overdrevet av alkohol kan man indentifisere dårlig kvalitet med en gang.
 • når du nærmer dig en whisky, er det brå å  ha en god nese for alkohol lugten, den skal ikke komme til å lugte for mye af alkohol sier Monclus
 • smak: som med aromaen, å smak den første slurken er som regel den som deffinerer vår oppfattelseken uavhengig av alkoholen, vi skal ikke føle irritasjon i munen på grun av alkohol selv om munden er mere til stede end nesen skal den ikke føres irritert. Hvis du drikker whiskyen på grun av alkoholen, vil det sige at  du ikke kan nyte et glass whisk siger Monclus.
 • pris: Det er mange som tror at de dyreste whiskyer har den bedste vurdering og er av bedst kvalitet, er det godt å investigere lidt  bedre  så du istedet får en god whisky fra  10 til 12 år får en som er bedre, det er også vigtig å passe på sit helbred, som Monclus siger : det er mye bedre å drikke lidt af det bedste og dyre  istedet for mye av det billige. vi har bare en liver så hvis muligt, skal kroppen bare ha det bedste av kvalitet, de dårlige produkter vil bare gi os problemer.

Hvilken er din favorit whisky? hvilken vil du anbefale os?

 

 TAGS:Talisker 18 YearsTalisker 18 Years

Talisker 18 Years

 

 

 TAGS:Jack Daniel's Silver SelectJack Daniel’s Silver Select

Jack Daniel’s Silver Select