Månad: april 2015

Drikke vin igennom graviditeten

 TAGS:undefined

Det har vært mange artikler skrevet om forbruket av vin (eller alkohol generelt) i løpet av graviditeten. Og det er et problem som genererer mye debatt og forskning.

Noen eksperter sier at å drikke vin i moderate mengder under graviditeten er fint,  men andre mener at å drikke en kopp er svært farlig for barnets helse. Hva som  ikke er diskutabelt er hva kvinner spiser eller drikker mens de er gravide går direkte gjennom blodet til morkaken til å bli fordøyd av fosteret. Hvis en gravid kvinne drikker et glass vin, øl eller en cocktail, svelger fosteret det samme.

For fosteret, forstyrrer alkohol med din evne til å få nok oksygen og næring for normal celle utvikling i hjernen og andre organer i kroppen. En studie har vist at fosteret har svært liten toleranse for alkohol og barn født av mødre som drikker under graviditeten kan få alvorlige problemer.

Føtalt alkoholsyndrom (FAS) er et sett av psykiske og fysiske lidelser som utvikler i noen ufødte barn når mor drikker for mye alkohol under graviditeten. En baby født med FAS, eller enda mere alvorlige FAE (Fetal Alcohol Effects), kan ha alvorlige ulemper, som kan kreve en levetid på spesiell omsorg. Det er enda forskning som viser at kvinner som planlegger å bli gravide bør slutte å drikke før de blir gravide.

Hevet Debatt, forsøker derfor å skjelne hvor mye er for mye, og derfor, når forbruket av vin og andre alkoholholdige drikker blir en risiko for det ufødte barnet.

Fordi inntil nå det blit sagt at den eneste trygge grensen var ingen alkohol i det hele tatt. I kontrast, i Storbritannia helsemyndigheter sier at gravide kvinner og de som håper å bli gravide trygt kan drikke opp til to glass vin i uken uten å skade fosteret.

Dr. Raja Mukherjee, en ekspert på foster sykdommer som jobber på skolen of Medicine of San Jorge Hospital i Tooting, London, appellerte til gravide kvinner å gi opp alkohol helt, og sa at drikkevaner i UK var et alvorlig problem: det er en økende litteratur tyder på at lave doser av alkohol kan føre til skader.

Den engelske Department of Health, derimot, sa forskningen sitert av dr. Mukherjee hadde blitt studert i mars i fjor som en del av regjeringens strategi for å redusere alkoholskader, og to glass vin per uke regnes som en trygg grense.

Studiene analysert ikke vil trolig bli vurdert definitive, og mindre med slike vage konklusjoner som disse: men vi må fortsette å undersøke før endelige konklusjoner om emnet, men siden grensen for trygg forbruk ikke er kjent, det virker ikke fornuftig å drikke vin under graviditeten.

Hva ville du gjort? Hvor mye tror du det kan trygt drikkes? Bedre ennå, tror du at det kan drikkes trygt?

 

 TAGS:SandaraSandara

Sandara

 

 

 TAGS:Blue Nun Low Alcohol 0,5%Blue Nun Low Alcohol 0,5%

Blue Nun Low Alcohol 0,5%

 

De 10 vigtigste vin områder i Frankrike

 TAGS:undefined

De 10 vigtigste franske regioner at eksaminere. I de følgene linjer diskuterer vi kortessensen av vert, og forklarer hva som er spesielt med de vinene de produserer.

Bordeaux: Merlot og Cabernet Sauvigion -for det meste- for man som  rød og Sémillon, Sauvignon Blanc og Muscadelle for man hvite. Bordeaux kombinerer prestisje, tradisjon og volum og er dermed  kanskje den mest kjente og eksporteres ut av alle franske vinerier, selv om de mest nysgjerrig faktum er beliggenheten, nøyaktig halvveis mellom Ecuador og Nordpolen.
 
Burgunder: Chardonnay og Pinot Noir er de viktigste druetyper i denne enorme regionen, i motsetning til  Bordeaux-regionen, jorden og dens egenskaper seire mot produsent og individuell tenor har tatt mye hensyn i denne. Mer enn 400 ulike jord for å oppnå en produksjon som fokuserer noen av de mest kostbare viner i verden.
 
Champagne: Region kjent verden over for sine musserende viner, champagne, hvis hemmelighet er været, som hindrer modning av druene på grunn av sine lave temperaturer gjennom hele året. Kvaliteten av dem meget verdsatt av forbrukerne.
 
Rhône-dalen: Bredden av denne elva produserer svært forskjellige viner, avhengig av hvor høyt dems banker har vært dyrket. Det er også en ledende produsent av vin i Frankrike. Uttrykksfulle og harmoniske viner fra denne regionen kan skryte av en kvalitet som har gjort dem til en av favorittene i Europa, til tross for sin intensitet.
 
Alsace: Germansk innflytelse for en region som kan skryte hvit med en utvilsom Central touch: Riesling og Gewurztraminer druer. Her finner vi den Silvaner, en meget delikat drue som er grunn til å lande der den vokser, noe som er det som gir de egenskapene som skiller i henhold til deres opprinnelse, men det er alltid det riktige valget for de som ikke ønsker en hvitvin som syre som  de første to varianter.
 
Jura: Høy kvalitets viner for en meget beskjeden årlig produksjon. En liten fransk perle som har gems som Savagnin druen, som er innfødt, og en hvitvin som er kjent for sin intense gule farge er oppnådd. her er det Også vin av halm og Macvin, en type brennevin vin. Brudeutstyr og Poulsard er, sammen med Pinot Noir ansvarlig for all produksjon av røde og rosa i denne regionen.
 
Savoie: Selv om det ofte betraktet som en del av et unikt område som også inkluderer Jura og Bugey, fortjener de  virkelig å bli vurdert hver for seg, på grunn av originalitet av sine druetyper, hvorav mange bare kan bli funnet på land bestående  av disse vinmarkene, som med Jacquère for hvitvin og Mondeuse, for rødvin.
 
Loire Valley: Spesielt populært for sine hvite viner, men også fremhever noen av sin røde, veldig fruktig og frisk.
 
Languedoc Roussillon: Languedoc-regionen omfatter bare den største franske vinområdet. Disse vinene er produsert med Middelhavets karakter i en av regionene mest disenfranchised av markedsføringen, mens på samme tid er en av de mest populære vin turisme i Frankrike.
 
Provence: Sammen med de ovennevnte utgjør en av de eldste vinregioner og mest tradisjonelle av Frankrike. Utmerket region for sin rosa, men også hvis vi vil ha en rød vin, verdt å vente litt før aldring støpte kantene litt presentere unge viner fra dette området.

Vet du viner fra alle franske regioner? Hva er din favoritt? Vi anbefaler to å bli testet:

 

 TAGS:Château Techeney Bordeaux Supérieur 2008Château Techeney Bordeaux Supérieur 2008

Château Techeney Bordeaux Supérieur 2008

 

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2003Domaine de Chevalier 2003

Domaine de Chevalier 2003

 

 

Forskellen på Brandy og Cognac

 TAGS:undefinedBrandy og Cognac er to brennevin, men i tilleg til detter er det funndet store unenigheter mellom forskellen og likeheten.  Vi ville vite lidt mere om disse tradisjonelle drikkene, om derer likheter og forskeller.

Brandy og Cognac’s forskeller

  • Brandy er en destillert drikk laget av vin. I mellomtiden er Congnac en type brennevin som  er en destillert drikk også laget av vin, men vin fra hvite druer, her er den største forskjellen.
  • Brandy er eldre end Cognac, men ikke helt klart sin crib, brandy ble populer i Europa i det 14 år hundre, spesielt i Frankrike, Holland, England og Spania. I millemtiden har cognac en fransk opprinnelse og er oppkaldt etter byen Cognac ( brandy på spansk)
  • Utarbeidelsen av brandy og cognac er veldig like, men det er nogen små forskeller som er stor når du smaker på de forskellige. Blant de store forskellene i utvikling imellom brandy og cognac, brandy er aldring, som vanligvis er laget av påstøp og settefiskanlegg.
  • I tilleg til de forskellige stammer som blir brugt i utvikkle begge drikker, er det en forskell i er cognac bare lagd med hvite varianter,  hvor at i brandy kan det bli lagd men både røde og hvite stammer.
  • Bennevnelsen er en av forskellene, husk at cognac er unik for den franske regionen Cognac. cognacen som blir lagd i denne regionene møter en navne regel påsav av BNIC (Bureau National Interprofessionell du Cognac) det vil sige at till tross for at cognacen er en brandy, kan den ikke utvikkles uten for den franske grensen, selv om at den går igennom samme prosses. Dette gør at det bare blir mere forrvorring og uenigheter,såmange cognacer blir lagd utenfor grensen og blir kaldt brandy bare pga den regel, det er ille fejl, men stadig oppe for diskusjon og forrvirring.

Kansje den største forskellen mellom cognac og brandy er hva du smaker, det er burde ikke være en ekspert som bare kan smake forskellen, det er mange små forskeller i lugten, smaken og selfølgelig fargen. Men vi er alle enige om at både brandy og cognac er  to fantastiske drikker, fyldt med historie og tradisjoner.

Og derfor foreslåv vi at du prøver forskellen:

 TAGS:Brandy Criaderas de Ximénez - SpínolaBrandy Criaderas de Ximénez – Spínola

Brandy Criaderas de Ximénez – Spínola

 

 

 TAGS:Courvoisier NapoleonCourvoisier Napoleon

Courvoisier Napoleon

 

 

8 fordeler for helsen med vin

 TAGS:undefined

Vin er en av verdens eldste alkoholholdige drikkevare. Dens historie strekker sig over tusender av år , og selv om mye drikking av alkoholholdige drikker fører til til mange problemer som din helse istedef tor og være til fordel, antyder aktuell forskning at et glass rødvin om dagen kan gi mere end litt avslappning.

Reduserer årsaker for dødsfall for nesten alle årsaker:  Europeisk undersøkelser viser at en daglig intagning av rød vin ( 22-32 g alkohol) har en beskyttende effekt på dødligheten uansett årsak, Ifølge studies fra Frankrike, Storbritannia, Finland og Danmark, er moderat bruk av vin mer fordelaktid enn øl eller andre ånder.

Røyking: Røyking svekker mye av den naturlige evnen til blodårene  till å slappe av, eller vasodilatasjon. Rødvin, med eller uten alkohol, reduserer de skadelige effektene av tobakk forbruket i endotelet – lag av seller som giren reduksjon av friksjon i slimhinnen i lymfekjertlene, blodårer og hjerte.

Hjertesykdommer: En av de mest kjente og studerte fordelene vedav rødvin er dens hjerte beskyttende effekt. Regelmessigt, Moderat intak af rødvin kan være forebyggende mot koronar hjertesykdom. Forskere tror at rødvinreduserer risikoen for konorar hjertesykdom ved a reducere produksjonen av  lipoprptein (LDL) og leveringen af high-density lipoprotein (HDL).

Blodpropp: Rødvin produserer en antikoagulant eller antitrombotisk handling. Sporadiske eller moderate vindrikkere har lavere nivåer av fibrinogen protein som fremmer dannelsen av blodpropper.

Aterosklerose: Rødvin kan hindre initiering og progresjon av aterosklerose (åreforkalkning). Åreforkalkning starter når blodårene begynner å miste sin evne til å slappe av. Både alkohol og polyfenoler i rødvin synes gunstig å opprettholde sunde blodkar ved å fremme dannelsen av nitrogenoksid (NO), et viktigt kemisk og avslappende faktor som spiller en vigtig rolle ved regulering av vaskuler tonus.

Hypertensjon: Overdreven alkoholbruk er generelt ansett som en risikofaktor for hypertensjon. Men det er nogenbeviser for at rødvin gir effekter påå blodtrykket. To glass rødvin (250ml) med måltider, kan redusere dit blodtrykk ettrer måltidet hos hypertensive pasienter.

Nyresten: Intak av rødvin kan redusere risikoen for nyre stein formasjonen.
Alzheimers sykdom: Moderat vin forbruk er korrelert med en redusert risiko for alzheimers sykdom. Forskerne faldt at resveratrol, et polyphenol i rødvin, produserer nervesellernes effekter.

Min konklusjon inkluderer ikke en generisk erklæring ved å fortelle dere at dere bør drikke rødvin dagligt, så kan det være et forsøk hvis din nåverende situasjon passer til at du kan få noget av det overnnevnte. så kjøp vin alle sammen! 😉

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2003Domaine de Chevalier 2003

Domaine de Chevalier 2003

 

 

 TAGS:Ederra Crianza 2011Ederra Crianza 2011

Ederra Crianza 2011

 

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011