Månad: mai 2015

De 10 beste vodka merker

 TAGS:undefined

Vodka er en favoritt drikke over hele verden og har mange eksisterende merkevarer. Men hva er de beste merkene av vodka i verden? Du har sikkert din favoritt, men i dag presenterer vi 10 store vodka merker over hele verden:

10 – Vodka Finland: Finland, er et internasjonalt merkevare av premium vodka Brown-Forman. Produsert i Finland, det er det ledende premium vodka merkevare importert til Polen, Tsjekkia, Bulgaria, Ukraina, Hviterussland, Israel, Romania, Ungarn og Russland. Med smak av grapefrukt, blåbær, sitron, mango, rød frukt, bær, mandarin og solbær.

9 – Stolichnaya Vodka: Eies av SPI Group har vokst takket være sin kampanje for «mest originale Vodka» markedsføring. Det siste året sluttet han versjonen Karamel.

8 – Skyy Vodka: Eiendom Gruppo Campari, som har fortsatt å fremme sin Skyy vodka med en rekke provoserende kampanjer. I dag er nummer én innenlandsk premium vodka i USA, og den femte premium vodka i hele verden.

7 – Grey Goose Vodka: Den super-premium Vodka Bacardi opprettet i Cognac-regionen i Frankrike, i 2012 lanserte den første nye smaken av merkevaren etter fem år: svart kirsebær.

6 – Zoladkowa de Luxe: Etter at den skyte i været til berømmelse i 2009, er det fortsatt en del av de 10 beste vodka og sitt hovedmarked er Polen.

5 – Krupnik: merkevaren eies av Belvedere selskapet sin iscenesettelse over hele verden. Tilgjengelig i Tyskland, Østerrike, Kina, Tyskland og USA, er dette merket begynnet

4 – Pyat Ozer: Den mest solgte merke Siberian vodka har opprettholdt sin jevn vekst siden 2009, til å bli den fjerde største vodka merkevaren i verden.

3 – Belenkaya: En russisk flagg med mange tilhengere i sitt hjemland, finnes i fire varianter: Belenkaya, Belenkaya Lux, Belenkaya Belenkaya Gull og Cedar, merket er ikke kjent utenfor Øst-Europa, men med salg av 7.3m bokser per år, er plassert som nummer tre på listen.

2 – Absolut Vodka: Den konstant innovasjon av sine produkter, både i smak og flaskedesign med endeløse begrenset opplag, det er en av grunnene til at den opprettholder en konstant vekstrate på salg.

1 – Smirnoff: Det er merket av verdens største alkoholholdige drikkevarer, ikke bare verdens største vodkamerket. Smirnoff har utallige varianter, mange av dem er rettet mot det amerikanske markedet Dens viktigste markeder er USA, selvfølgelig, men også Storbritannia, Sør-Afrika, Canada og Irland.

Hvilken vodka er din favorit?i dag rekomanderer jeg dig 2 av de mest silgte på Uvinum:

 

 TAGS:Smirnoff NorthSmirnoff North

Smirnoff North

 

 

 TAGS:Grey Goose Vodka 1LGrey Goose Vodka 1L

Grey Goose Vodka 1L

 

 

Hvordan lese vinens etikett

 

 TAGS:undefinedPå en flaske vin er det mange informasjoner og holde sig til. Vinens etikett et en av de vigtigste delene –  sammen med baksideetiketen, typen av flaske, lokket og hetten – inndledningen til vinen er dems indentitet. Uten om det, å nyte dens design (karakteristiske varemerker), vil du finde de vigtigste elementene i vindrue/r, produsenten, eller vinkjeller og vintage.

 1. Druen,  du kan umidelbart avgøre om det er den vin du vil drikke.
 2. Produsent, vingård eller vinmakeren, fordi nogen er ikke så bra som andre.
 3. Års avling, fordi nogen er bedre enn andre, avhengig av værforholdene ved vingården ( i en restaurant, kan du for eksempel kontrolere at jeg får det jeg bestilte,  ellers kan det ikke bli så godt eller det kan bli dyrere).
  I tilleg til disse 3 informationene, vil du opdage: dens alkoholindhold, volumet inhold, indentifikasjon og plassering i vinkjelleren, bottler registrering, terrior og registreringer av helse og export, vinen kan bli forbudt å transportere hvis det står fejl på etiketten.

Angående etikettens rygg på vin flasken, det er der hvor det officielle stempel Reguleringsrådet av PUD, en smaks notat, tips og service eller vin ældringen som nor malt er : Crianza, Reserva eller Gran Reserva.

Og det at lese en vin ettikket kan være så lett som å lese alfabete, men det kan også være så vanskelig som å lese et fremmedspråk, det kommer and på hvem og hvor etiketten kommer fra. Rakne mysteriene som omslutter en flaske med vin før den blir åpnet, les etiketten, gi dig til å skrive en bok, men jeg prøver å gi dig de viktigste nøkleene.

New World etiketter tenderer mot tilnærming av «det er hva det er», med ulike druer eller tydeligt merket blanding, produsenten,  hvor druene og alkoholinnhold lett dyrkes i sikter. I den gamle verden er kjent viner for «maske» nøkkelinformasjon, men dette er ikke sant i det hele tatt. Hvis du vet hva du vil, kan du dekryptere informasjonen med den aktuelle etiketten med svært liten innsats. I stedet for variasjon, den viktigste del av informasjonen er på vin etikett – hvor er vinen. The Old World viner er viner tungt investert i hjemlandet (terroir), ikke nødvendigvis i den spesifikke druen, så hvis du kjenner regionen, da har du også informasjon om mulige druer som gjorde sin vei inn i flasken .

Vi forlater dere noen eksempler som jeg fant tolkning av vin etiketter fra andre land (på engelsk): Italia, Tyskland, Frankrike (Burgund), Frankrike (Alsace), New World… Har du flere eksempler? Noen tvil? Jeg håper på dine kommentarer. 😉

 

 TAGS:Fairview Darling Chenin Blanc 2014Fairview Darling Chenin Blanc 2014

Fairview Darling Chenin Blanc 2014

 

 

 TAGS:Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2012Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2012

Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2012

 

Bilder: Uvinum & Sergio Oliver

 

 

Klastfisering av alkoholrike drikker

 TAGS:undefined

Drinkene med alkohol er varierte, så problemet er: hvordan man skal klassifisere alkohol?

Selv om vi gjør det av deres opprinnelse eller sin alkoholinnhold, så er det mer generelle klassifisering av alkohol produksjonsmetodene. 

Dermed kan de klassifiseres i fire typer: Den gjærede drikkevarer, destillert eller ånder, befestet eller sjenerøse drinker og likører og kremer.

Gjærede drikkevarer

Gjærede drikkevarer, som navnet forteller oss, er de som er oppnådd gjennom en prosess med gjæring er vanligvis oppnås med medvirkning av sukker og gjær produkter. Denne type drikke har samtidig samme forutsetning og  har noen variasjoner i prosessen. De mest populære drikkene er vin og øl.

Vi må også nevne de gjærede drikker som champagne, cava, chicha, cider, vermut, sato, sake, pulke, tepache blant andre.

Brennevin eller sprit

Destillert drikkevarer og brennevin, også kalt aguardiente, har vi et svært bredt vare lager, dette er produkter av destillasjon av gjæret juice og buljonger, destillasjon er å koke disse væsker. Disse drikker kan være produktet av destillasjon, eller i noen tilfeller motta flere bestanddeler som stivelse og frukt for å forbedre smaken. Det finnes også små variasjoner i prosessen, men forutsetningen er fremdeles det samme.

Blant de store brennevin er whisky, vodka, tequila, rum, gin, Pisco, marc, brandy og cognac blant andre.

Befestet eller sjenerøse drinker

Befestet eller sjenerøse drinker er de som har blitt gjæret til å være slutt? Befestet? ved tilsetning av vin alkohol for å øke deres alkoholinnhold og oppnå en balansert smak. Festnings fremgangsmåte er tilsetning av alkohol (vanligvis vinous) til blandingen for å øke dets alkoholinnhold. Blant disse drikkene er det  noen forsterkede viner som port, sherry, Madeira, Marsala, kamille og franske banyuls.

Nesten alle disse drikkene er beriket med brandy ?

Brennevin og kremer

Likører og kremer , er drikkevarer fremstilt med en kombinasjon av vann, alkohol, sukker og frukt, krydder eller urter. Prosessen er  også ofte varierende, men resultatet er likt. Selvfølgelig , avhenger det i stor grad på den viktigste ingrediensen, vanligvis en eller flere frukter, urter eller krydder eller en kombinasjon av noen av disse er navngitt.

Denne klassifiseringen er den mest omfattende , ettersom mangfold er nesten som geografi, hver region eller område av verden har noen brennevin eller krem. De mest populære er vanligvis frukt og urter. Noen har medisinske formål, og alkoholen er vanligvis variert som drikken selv. I denne sjangeren er det ingen restriksjoner eller regler.

Og nå som du vet de ulike typer alkoholholdige drikkevarer , som man foretrekker du? I dag vil vi anbefale noen av de mest kjente: 

 

 TAGS:Jack Daniel's Silver SelectJack Daniel’s Silver Select

Jack Daniel’s Silver Select

 

 

 TAGS:Captain Morgan Original Spiced Rum 1LCaptain Morgan Original Spiced Rum 1L

Captain Morgan Original Spiced Rum 1L

 

Forskellige klasser av vin tønner

 TAGS:undefined

En av de viktigste emballasje som flasken vi ser vår favoritt vin i er i hvilken tønne som vinen ble bragt i, selvsagt svært sjelden kan man se det, fordi vinen blir puttet i flaske før den kommer til destinasjonen og denne prosessen er utenfor våre øyne. Men det er ingen tvil om at tønnen er en fundamental del av produksjonsprosessen av mange viner. 

Tønnene er også kjent som «barrel», «fat» og «Cuba«. Og selv om disse vilkårene skulle bli synonymer er det små forskjeller mellom dem. Vi starter med å si at tønnene er laget av tre, dens viktigste funksjon foruten å være nest siste tilholdsstedet til vinen, er at den langsomt gør om oksygeneringe av drikke til den optimale punktet for tapping.

Vanligvis har Tønnene en kapasitet på rundt 220 liter, størrelsen er omtrent en meter høy med 60 inches bred. En annen detalj av tønnene er at de alltid har en eller to metallstrimler som holderden sammlet. Noen tønner har vanligvis kraner, mer rustikk bare i hullet på midten av tønnen.

«Livet til en tønne er vanligvis  rundt 40 år». 

Størrelser og typer tønner

Tønner og fat har mange størrelser og kapasiteter. Den mest populære vinproduksjon kalles «Barrel Bordelesa» å være «mest populære, oppkalt etter den franske byen der Bordeaux er kjent for sin produksjon. Disse tønner er vanligvis laget av amerikansk og fransk eik, men ikke forkastet de som er laget med rumensk, ukrainsk, spansk og portugisisk eik.

 • Bordeaux tønner  er funnet i 190 liter (50 kg) og 225 liter (50-58 kg), 250 liter (52 kg), 300 liter (60 kg), 400 liter (80 kg), 500 liter (95 kg) og 650 liter (105 kg). Men vi må understreke at tønner er brukt for å oppbevare vin er 225 liter eller 228 liter med en vekt på 48 kg.
 • Støvlene er svært lik den tønnen eller fat, vanligvis større, har også en tendens til å ha flere metallfelter. Vi kan finne støvler med en kapasitet på 1500 liter, men det er også 250 liter, den mest brukte typen.
 • De ovale tønner er små og har lav kapasitet de brukes til servering av vin flaske uten, er funnet i tavernaer eller hus, noen med og noen uten grunnlag. Dens kapasitet kan variere fra 1 liter til 16 liter. De er vanligvis veldig hyggelig og i mye mer detaljert enn større tønner, de er vanligvis lakkert og blir brukt til ornamentikk.
 • Kar og  «Cubas» er det største av alt, de har oval form som vanligvis felles tønne, de har et bredere -troncocónicas- den annen side, er den større siden basert. Tankene blir brukt til å holde store mengder vin, og ofte vinified eller produsere vin til samme destinasjon. Tankene finnes i kapasiteter fra 1000 l. til 50.000l.
   

De tønner kan gi de karakteristiske smaker og aromaer, kompleks vin som røykfylt, woody, ristet, lær, snus, … Og også mer mengde tanniner, fordi bortsett fra egen vin er de som leveres i tønner. Lyst til å prøve litt vin i tønne? Vi anbefaler:

 

 TAGS:Museum Real Reserva 2010Museum Real Reserva 2010

Museum Real Reserva 2010

 

 

 TAGS:Coto Real Reserva 2010Coto Real Reserva 2010

Coto Real Reserva 2010

 

Hvordan og med hvad drikker man Rum

  TAGS:undefined

Det er mange myter om hvordan og med hva du kan ta en god Rum, noen insisterer på å drikke rum alene, andre med is og andre drikker ikke, hvis det ikke er i en cocktail . Å si at alle har denne mening, ville ha en svært diplomatisk svar, men det er sant.  Alle disse måtene er svært gode alternativer å drikke, men vi må også si at ikke alle rums er laget på samme måte . 

Her er noen tips for en rum drikke, aldri vondt å vite, ikke sant? 

Hvit Rum

Hvit Rum er en favoritt for mange til å forberede cocktails, på grunn av sin nøytrale smak blander den seg vakkert med fruktjuice og noen andre drikker. Rum er avgjørende for en god mojito. Vårt valg å forberede en cocktail ville være en hvit Rum, den vil også vøre god alene eller å drinkke med is.

 TAGS:10 Cane Rum10 Cane Rum

10 Cane Rum: Denne vil forandre din idé om hvit Rum . 10 Cane Rum er en første kalsses rum og kommer fra Trinidad. Perfekt for en MOIJTO

 

 

Golden Rum

De sier det beste cubalibre er laget med en fin gyllen Rum, og bærer god grunn. En gyllen Rum er vanligvis skarpere enn hvit rum smak. Vi vil ikke si at denne Rum ikke skal brukes til cocktails, men anbefaler at cocktailen er av få ingredienser, og beholde essensen av rummens smak

 TAGS:Ron Barceló ImperialRon Barceló Imperial

Barceló Imperial Rum: Den har veldig lette aromaer av vanilje og melasse, som kombinerer perfekt med cola. Og en endelig ettersmak som vil overraske deg , og gjøre det mindre cloying.

 

 

Svart Rum

Dette er definitivt mer smaksrik Rum, vanligvis ældret i tønne lengre, derav uttalt fargen. I dette tilfellet er vår anbefaling å drikke alene med is, med litt vann og noen dråper sitron .

 

 TAGS:Ron Diplomático 12 Años Reserva ExclusivaRon Diplomático 12 Años Reserva Exclusiva

Ron Diplomático 12 Años Reserva Exclusiva: Denne rum har en dybde på smak , og det bredeste utvalget av nyanser som synes å alltid oppdage noe nyt ver gang du prøver den igjen . Appelsin , kanel , vanilje , rosmarin , honning , … For å nyte sakte .

 

 

Flavored eller fruktflavored Rum 

Flavored Rums eller arter tar vanligvis sikte på å være en del av en cocktail. Noen har bare utpreget smak til is eller kanskje blandet med litt vann eller brus. Disse Rums er hva vi kaller fest drikker, vårt råd er  å drikke dem blandet i cocktails eller is.

 

 TAGS:Ron Dzama Vanilla Ambre 10 Años Rhum VieuxRon Dzama Vanilla Ambre 10 Años Rhum Vieux

Ron Dzama Vanilla Ambre 10 Años Rhum Vieux: vanilje rums er den mest hyppige, selv om at Dzama har mer. Det er den beste vanilje Rum fra Afrika og har også mange krydder iskrem som er godt.

 

 

Gran reserva Rum eller Premium

For denne type Rum, er minimal diskusjonen, disse Rums er? ublandelig? i andre ord det er en Rum som skal tas alene eller sammen med is. En Rum av denne kvaliteten har en spesiell aldring og dens utvikling, fremhever smaker, den har andre karakterer som er verdig en stor bok.

 

 TAGS:Opthimus 15 Years OldOpthimus 15 Years Old

Opthimus 15 Years Old: dyp tre, gress og frukt aromaer danner en fantastisk kombinasjon av smaker på en av de mest eksklusive dominikanske Rums.

 

 

Tør du å kjøpe Rum? De sier verden av drikkevarer er ikke skrevet, som til slutt koker det ned til? Jeg liker? og? Jeg liker ikke? Du er Velkommen til å prøve noen av disse alternativene og lage din egen mening, du vet, det siste ordet har du.