Månad: august 2015

Forelsket i vin flasken? Gi den et nyt liv!

 

 TAGS:undefined

Hvis du er ferdig med  vinen, og har ønsket om å gi et nytt liv til vin flasken og bruke denm på en anden måte. Det er forskjellige prosjekter du kan gjøre i ditt hjem for å bruke dem til andet.

 • Langsomme dryppende Irrigator til planter: Hvis du kan spare tomme vinflasker, og du har lite tid til din hage og venne plantene dine,  borr et hull i korken og holde flasken alltid fylt med vann til den ønsket blomsterpotte.
 • Fugle mat: Hvis du elsker fugler, og du liker å høre dems sang om morgen, kan du lage en enkel tre base for å plassere en vinflaske opp ned med bare en del av korken på plass og holde den alltid full av frø. fuglene vil alltid  besøke hjemmet dit.
 • En enkel vase: Hvis du har fått en blomst og du ikke har noe sted da kan du fylle den tomme vinflasken som du liker med vann og plassere blomsten i full oversikt over alle i hjemmet dit.
 • En skillevej til hagen: Lag en sti i hagen din hage,  kan være en mulighet. Begrav flaskene ned i jorden of lad en liten del av den syns, det er mye mer interessant enn hvis du bruker enkle steiner.
 • Opprettholde formen på støvlene dine: For de som bruker høye støvler, kan  du forhindre fordreining, det er en reell bekymring. Den mest effektive og økonomiske alternativet er å sette en flaske i hver støvel, da holder de sin form og vil alltid stå i skapet.
 • Et brett til meldinger skrevet i kritt: Hvis du dypper tomme vinflasker i en pott med tavle maling og venter på at det lufttørker. Du kan da bruke flaskene  som en tavle og legge igjen meldinger til familiemedlemmer på en morsom måte.
 • Lamper: Hvis du har en drill kvern eller en venn til å låne deg en, trenger du bare lage et lite hull i bunnen av en tom vinflaske. Deretter er det bare å sette inn en streng av lys i flasken og nyte din nye lampe.
 • Støtte for biblioteker: Det er alltid ønskelig å holde orden i biblioteket. Ett alternativ for å unngå rot i bøkene dine som skuddene er å plassere en vin flaske fylt med sand mellom bøker og møbler.
 • For å lagre hva du vil: Hvis du ikke har mange mottakere og har en flaske vin som er gjennomsiktig, kan du fjerne etiketten og sted inne korn, tørket mat eller godteri.

Har du prøvd noen av disse ideene? Har andre som kan hjelpe resirkulere vin flasker ?

 

 

 TAGS:Gramona Rosé Pinot NoirGramona Rosé Pinot Noir

Gramona Rosé Pinot Noir

 

 

 TAGS:Pesquera Crianza 2011Pesquera Crianza 2011

Pesquera Crianza 2011

 

 

Hvor mange kalorier har alkohol ?

 TAGS:undefined

En moderat og ansvarlig vin intak passer godt ind i et sunt og balansert kosthold. Faktisk har vi nevnt fordelene med vin.

For destillater, er fordelene ikke så mange, og er knyttet til alkohol i sig selv, fordi prosessen med å destillere gør at det endelige produkt eliminerer en hvilken som helst annen del. Dermed med et ansvarligt intak, er fordelene med alkohol set på som en vasodilator.

Men destillatert alkohol, har blandt andre ulemper er høy i kalorier, som ikke er ledsaget av næringsstoffer, det er kalt » tomme kalorier«. Derfor metter alkoholen ikke, den feter.

Hvordan vite hvor mange kalorier det er i en kop?

Alkohol er høy i kalorier, 7 kilokalorier per gram, fett foreksempel har 9 kilokalorier per gram, mens proteiner og karbonhydrater bare har 4 kilokalories per gram. siden alle drikker ikke har samme mengde alkohol, endres også kalori-innholdet, Men som en ca vejledning, presenterer vi en liste over forskellige drikker, med hvor mange kalorier de ca. inneholder. (kalorie per 100ml).

 • Anis:297 kcal
 • Øl: 45 kcal per 100ml. en 1/5 flaske har 100ml. den genomsnittlige mengden kalorier i en flaske er 90 kcalog nesten 160 kcal i 1/3 flaske
 • Cava eller Champagne: 65 kcal
 • Geneve: 244 kcal
 • Likør og kremer: mellom 270 og 380 kcal avhengiger av om likøren er søt og med sukker
 • Rom: 244 kcal
 • Cider: 42 kcal
  Søt vin: 150 – 160 kcal
 • Vermit: 130- 160 kcal, avhengig av om det er en søt eller tørr vermout
 • Hvitvin:85 kcal
 • Rose vin: 74 kcal
 • Vodka: 124 kcal
 • Whisky: 244 kcal

Legg merke til at mengden av kalorier refererer til 100 ml. Som drikke er det den normalemengde av et glass vin. For destillater, er normal mengde 50ml (halvparten), det er normalt det som passer i et shots glass, selv om at mange putter mere i så det blir det til 70-80 ml i et glass, så du må beregne forholdet. Også, hvis vi drikker det blandet med brus, må du ta hensyn til sukker og karbonhydrater som er i brusen.

I alle fall, trenger du ikke bekymre deg for mye om kalorier hvis det er av et ansvarligt intak, man kan fortsette med en sund diet, med sunt kosthold og med regelmessig trening.

Har vi hoppet over regimet? Vore to forslag i dag er internasjonale:

 TAGS:Minuty Prestige Rosé 2014Minuty Prestige Rosé 2014

Minuty Prestige Rosé 2014

 

 

 TAGS:Miraval Rosé 2014Miraval Rosé 2014

Miraval Rosé 2014

 

 

De mest omtalte vin regioner i Italia i 2015 (del 2)

 TAGS:undefined

Etter gjennomgang av tidenes mest interesante Italiense vin regioner, både med hensyn til sitt vekst potensiale, som i forhold til utestående produkter som tilbydes allerede i dag, i denne denlen vil vi se på tre andre områder av serlig relevans til Alpine landet.

3. Toscana. Foruten den klassiske Chianti, har de mye mere å by på, spesielt hvis du ser på subomsåder som Rufina og Montespertoli, i nerheten av Firenze, som tilbyder høy kvalitets viner, som for eksempel Selvapiana og Castello di Montespertoli, henholsvist fremhevet av sin karakter og deilige subtitel.

4. Alto Piemonte. Dette området av Nord Italia har altid vært landene i produksjon av kvalitetsvin, som Barolo og Barbaresco, men av en eller anden grunn, blir den ikke fremhevet i spesialbutikkene i utlandet, kansje på grunn av deres litene produksjon, i sammenligning med navnene på mer internasjonale viner. I tilleg til overnevnte, nå nermer vi os en nesten alltid sikker vinner, som Le Piane in Boca, Monsecco, Vallana, og mange andre, spesielt interessante hvis du kan forholde dig til prisen.

5. Abuzzo. Til slutt, og med tamke på at det er mange geografiske omsåder som produserer gode viner i Italia, men må nevne navnet Trebbiano i Abruzzo regionen, på dette område produserer de gode hvit viner som regel de beste på markedene, fremhevet eksempler er Cantine Frentana, La Valentina og Masciorelli, trygg vin når det følges med fisk og sjømat fra de lokale køkkener.

Rigtig nok kunne vi inkludere mange flere eksempler i denne korte listen, men vi håper i alle fall det demonstrerer fordelene ved nogen av disse vin regioner og åpner døren til vin elskere fra andre lann.

 TAGS:Sette Ponti Oreno 2011Sette Ponti Oreno 2011

Sette Ponti Oreno 2011

 

 

 TAGS:Sacchetto Pinot Rosa Frizzante RoseSacchetto Pinot Rosa Frizzante Rose

Sacchetto Pinot Rosa Frizzante Rose

 

 

De mest omtalte vin regioner i Italia i 2015

 TAGS:undefined

Italia er absolut en av de landene hvor vinen er tettest knyttet til livsstil og tradition, i tilleg til at det har en klar kulturell og økonomisk betydning. Faktisk har Alpine landet historisk sett vært dem som har tatt best nytte av sin kunskap i årtusner, og de har lansert konkurranserdyktige produkter av høy kvalitet, at når man snakker om vin er det også Frankriket og Spania ikke bare Italia som er blant de første landene som kommer til tankene.

Naturligvis er regionene og de klassiske varianter som Chianti, Moscato, Pinot Grigio og Presecco stadig det man tenker på og er preferanser til de Italienske nasjonene og internasjonale vin markeder, men forskellene på stiler og regioner er nesten uendelig og det er nogen regioner som akselererer i full fart, de tar en rolle som krever at vi vurderer dem, eller i det minste det viktigste.

1. Lazio. Roma regionen har altid stått ved Frascati, men på det siste har de økt vektenpå de røde viner med mere personlighet og interesse, slik som de som ingår i kirke samfundet Cesanese mellom provinsene Roma og Frosinone, og andre mere flashy end de andre hvite viner. De bemerkelsesverdige som Racemo Cesanese, Rubillo og Amrosco, er laget av druer som er tørket på treet sit, med et høyt alkohol innhold og stor kompleksitet.

2. Silicia. Denne øya har også mye og tilbyde vin elskere, serlig de fra Piana, degli Albanesi, i provinsen Palermo, der har vinen stor fylde, spesielt egnet i sammenkobling med spennene mat fra regionen, dene r full av kontraster og ulike kulturelle erendringer.

I neste del vil vi diskutere andre interesante Italiense vindistrikter.

 TAGS:Berlucchi Cellarius Brut 2008Berlucchi Cellarius Brut 2008

Berlucchi Cellarius Brut 2008

 

 

 TAGS:Cà del Bosco Cuvée Prestige BrutCà del Bosco Cuvée Prestige Brut

Cà del Bosco Cuvée Prestige Brut