Månad: november 2015

7 forskjellige måter å drikke brandy på

 TAGS:undefinedOrdet brandy kommer fra det hollandske ordet «Brandewijn», som betyr brent vin. For å lage miksede drinker er det best å bruke brandy som ikke er lagret lenge.

Det er flere typer brandy, og selv om den brukes til miksede drinker, er det fremdeles mest vanllig at den nytes bar. Idag skal vi gi oppskriften på noen cocktailer som inneholder brandy, slik at du selv kan mikse deg varierte drinker hjemme.

1. Brandy Daisy

Ingredienser:

 • 59ml brandy
 • 2 stråler med rom
 • 2 til 3 små dash med blå curacau
 • 3 til 4 små dash med sirup
 • saft av ½ sitron
 • 1 soda 

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene utenom sodaen i en shaker med isbiter.

Rist godt, sil over i et stort coctailglass.

Hell over sodaen.

 

2. Metropolitano

Ingredienser:

 • 44 ml brandy
 • 29 ml søt vermut
 • 1/2 teskje sukkerlake
 • 2 små dash med Bitter Angostura

Fremgangsmåte:

Bland sammen brandy, vermut, sukkerlake og Bitter i en shaker med isbiter

Rist, sil av og server i et cocktailglass som er avkjølt i fryseren

 

3. Madre Sucia:

Ingredienser:

 • 44 ml brandy
 • 22 ml kaffelikør

Fremgangsmåte:

Hell ingrediensene i et whiskyglass med isbiter.

Rør om og server.

4. Coñareto

Ingredienser:

 • 59 ml konjakk
 • 59 ml Amaretto

Fremgangsmåte:

Hell konjakk og Amaretto i et vinglass og server.

5. Green Room 

Ingredienser:

 • 29 ml brandy
 • 59 ml fransk eller tørr vermut
 • 2 små dash med curacau

Fremgangsmåte:

Bland alle ingredienser godt sammen med opphakkede isbiter i en shaker.

Sil av og server i et kaldt coctailglass.

6. Babbies 

Ingredienser:

 • 44 ml aprikosbrandy
 • 14 ml kremfløte
 • noen dråper gin

Fremgangsmåte:

Rist alle ingrediensene i en shaker med opphakkede isbiter.

Sil av og server i et vinglass eller et cocktailglass.
 

7. Between the sheets 

Ingredienser:

 • 14 ml brandy
 • 14 ml hvit rom
 • 14 ml Cointreau

Fremgangsmåte:

Hell alle ingrediensene i en shaker med isbiter, og rist noen minutter.

Sil av og server i et cocktailglass.

 TAGS:Decano 1LDecano 1L

Decano 1L

 

 

 TAGS:Cardenal MendozaCardenal Mendoza

Cardenal Mendoza

 

 

Sake, en drikk med en helt egen karakter

 TAGS:undefined

Sake er en Japansk likør som fremstilles av gjæret ris. Den inneholder normalt mellom 14 og 16 prosent alkohol.

Under gjæringsprosessen av risen omdannes glukose til alkohol. For lenger gjæringstid, må større menge glukose tilsettes.

En av typene sake som finnes heter Mirin. Den er ekstra søt, og har en tykk konsitens. Den gjæres over lengre tid, og brukes for det meste til japansk matlaging.

Mange kaller sake for risvin, men egentlig er utrykket vin forbehold drikke som er fremstilt av druer.

Sake deles inn i følgende kategorier:

 • Premiums sake
 • Første kategori sake
 • Andre kategori sake (uten forhåndsgjæring).
 • Tredje kategori sake (uten forhåndsgjæring).

Det letteste måten å kjenne igjen sake av høy kvalitet, er ifølge Iwao å se på emballasjen. Premium sake kommer i håndtverksmessig utførte emballasjer som trekrukker eller keramiske krukker. Sake av første kategori blir tappet på flasker, og andre og tredje kategori kommer i plast og papp.

Saken deles også inn etter smak, tørr sake og fruktig sake. Saken kan inntas som kald aperitiff på rundt 4 grader, og som varm aperitiff helt opp til 36 og 40 grader.

Etter japansk tradisjon, når en serverer sake, skal en alltid fylle på gjesten sin choko, keramisk kopp spesielt for sake, før en fyller sin egen. Den riktige måten å drikke sake på er å løfte koppen med høyre hånd, og ha den hvilende oppå venstre håndflate.

 TAGS:Sake Rashomon 75clSake Rashomon 75cl

Sake Rashomon 75cl

 

 

 TAGS:Sake Nenohi Hanafugetsu Ginjyo 72clSake Nenohi Hanafugetsu Ginjyo 72cl

Sake Nenohi Hanafugetsu Ginjyo 72cl

 

 

Er du mer som Mary Poppins eller Hemingway?

 TAGS:undefined

Hvis en ting er sikkert i feltet av alkoholholdige drikkevarer, er at i dag blir det utført alle typer studier, som viser interesse i denne verden blant allmennheten. Enda mer seriøse og begrunnede studier er gjentatt i media ved å slå tilnærminger som nylig gjennomført ved University of Missouri-Columbia, i USA, skiller drinkere mellom fire forskjellige personligheter.

Essayet, med tittelen «Looking for Mr. Hyde: Et fem-faktor tilnærming som karakteriserer «typer drinkere», publisert i tidsskriftet Addiction Research and Theory, presenterer resultatene fra kartlegging mer enn 300 menn og kvinner om deres atferd når man er nøktern og når man blir «fylliker».

Dermed er faktorer som utadvendthet, agreeableness, samvittighetsfullhet, følelsesmessig stabilitet, intellekt og å klassifisere typer drinkere blir evaluert, noe som resulterer i fire hovedkategorier, nemlig «Mary Poppins», «Hemingway», «Nutty Professor» og » Mr. Hyde «.

Interessant, undersøkelsen ble et stort antal, opptil 40% fall i «Hemingway» rating, reservert for folk som tydeligvis har sett litt nedgang i sitt intellekt eller ansvar når man drikker, og for å være pålitelig og i stand til å behandle komplekse ideer. I denne typologien, deler menn og kvinner sin rolle.

I motsetning til i type «Nutty Professor» hvor menn dominerer, som faller til 20% av deltakerne, de anses for å være introverse og blir til extroverts når de drikker.

Kvinner er i flertall når vi snakker om «Mary Poppins», som rammer drinkere som fortsatt er vennlig, samarbeidsvillig, medfølende og slag (15% av totalen).

Til slutt, «Mr. Hyde » typen. med en betydelig 23% av dem som drikker og den er dominert av kvinner, representerer de som setter pris på intellektuell nedturer, samvittighet og godhet når de drikker, med en tendens til å lide av episoder med » hukommelsestap «og å bli arrestert På grunn av sin oppførsel.

Uansett du er den du er, vi anbefaler at du drikker med måte, og når du gjør det, gjør det med en kvalitets øl eller et glass god vin som du ser nedenfor, siden det er alltid en hyggelig opplevelse. Salud!

 

 TAGS:Pago de los Capellanes Crianza 2010Pago de los Capellanes Crianza 2010

Pago de los Capellanes Crianza 2010

 

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2005Viña Ardanza Reserva 2005

Viña Ardanza Reserva 2005

 

Lær og kjen en av de vakreste vingårdene i verden

 TAGS:undefined

Uvirkelig vakre landskaper, vinranker, vingårder og en annen farge. De ulike vingårdene i verden gir en annen verden full av ren natur. Blant vingårdene som kjører planeten, i dag anbefaler vi den i Rippon, i New Zealand, som er en av de vakreste.

De er lokalisert i regionen Central Otago, i den sentrale delen av Sørøya på New Zealand. Det er forankret i vinproduksjon som består av alle elementene for å gjøre vingården har alt fra sletter, fjell, åser, og alle de fantastiske elementene er Lake Wanaka området. Bare for disse synspunktene er det verdt og viet til dyrking av druer i dette området.

Lake Wanaka

Og det er sjøen somvirkelig er en av de viktigste bærebjelkene i livet til denne vinproduksjons regionen. Fordi den har en lav temperatur, regulerer varmen til det lokale klima, og det fungerer også som et varmt vann og reduserer risikoen for frost, og hindre belastninger som kan føre til skader. Vi fant også Ruby Island, en gammel isbre, som fungerer som en barriere og reduserer sin intensitet.

Temperatur

Rippon somrene er varme og tørre, mens i høsten er det noen variasjon i temperaturen de kan nå 25 ° C. Dette gjør at en lang modning av druene på vintreet. Vinteren er kald, men uten ekstreme temperaturer.

Vingården

Vi har allerede sett noen av funksjonene i denne vingården, spesielt om dens landskap. Men det er bemerkelsesverdig at har to forskjellige etagjer. I tillegg har det vært flere forsøk på ulike varianter av druer, hvor Pinot Noir og Riesling var de to beste varianter av vingården. Foreløpig er vingården delt inn i flere individuelle vingårder, som er gjæret separat. Hans viner er veldig smart. De blir solgt under merkelappen Rippon Vineyard.

 TAGS:Kim Crawford Sauvignon Blanc 2014Kim Crawford Sauvignon Blanc 2014

Kim Crawford Sauvignon Blanc 2014

 

 

 TAGS:Staete Landt Pinot Gris 2009Staete Landt Pinot Gris 2009

Staete Landt Pinot Gris 2009

 

 

Jobb og Stress…. hvilken matvarer skal man ta?

 TAGS:undefined

Når man kommer i retur til arbeid, er de som at man kommer tilbake til rutiner og stress. Akkumuleringen av forsinket arbeidet vil komme tilbake til nervenes overflate, slik at mat og drikke skal være grunnlaget for å finne stabiliteten vi trenger. Visste du at det er visse matvarer som kan hjelpe oss i tider med stress? Finn ut av hva de er.

Grønne grønnsaker

Noen grønnsaker, hovedsakelig grønne, vil utstyre oss med de vitaminene vi trenger for å holde tritt. Spinat, for eksempel, forhøjer vårt jern inhold , så vi ikke har lavt forsvar. For å bekjempe stress, går vitaminene C, A og B godt, og noen mineraler som kalium, magnesium og fosfor, noe som bidrar til å redusere stresshormoner.

Vin

Tallrike studier har bekreftet at å drikke ca to glass rødvin om dagen reduserer i stor grad, nerver og tilbyr komfort. Starten den nye sesongen med vin, fordi, foruten å være en makeløs nytelse, er det bra for din helse og dit hjerte. Du vil komme av det vinnende!

Øl

Flere og flere dyder tilskrives øl. Dens mineraler, hjelper med energien som er bra for huden … og også for å redusere stress. I en studie av Latin-Amerika, moderat inntak av øl hos gnagere demonstrerte vi at æl er stand til å forminske stresset hos dyrene. Få noen øl i ditt liv og stresset er borte!

Blå fisk

Fet fisk har mange fordeler for kroppen. Dette er takket være sine omega-3 fettsyrer, som øker serotonin, et signalstoff ansvarlig for å regulere stress hormoner og adrenalin. Det anbefales å spise det tre ganger i uken.

Mørk sjokolade

Det samme gjelder for den mørke sjokolade, som aktiverer lykke hormonen og gjør oss mer full. Når det kombineres med rødvin, kan eksplosjon av smaker og fordeler være uendelig.

 TAGS:4 Kilos 20124 Kilos 2012

4 Kilos 2012

 

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011