Månad: desember 2015

3 cocktails å starte vinter med god fot

 TAGS:undefined

Med ankomsten av vinter utarbeidelse av cocktailer med gin presenteres som det beste alternativet for å nyte i godt selskap. Her er 3 Ideell valg for dette formålet som vil slå ut ganske enkelt å gjøre hjemme.

Peach Bramble

Ingredienser:

 • 60 ml gin
 • 30 ml ferskpresset sitronsaft
 • 20 ml sukkersirup
 • 15 ml Peche
 • Knust is som du foretreker
 • 1 fersken til pynt
 • Noen bær til pynt

Forberedelse:

 1. For å begynne må du velge et stil glass «gammeldags» for cocktail. Den klassiske Bramble blir servert i et lav, bredt glass men denne moderne versjonen krever et annet glass.
 2. Fyll glasset til randen med knust is. Legg ingrediensene i følgende rekkefølge: gin, sitronsaft og sukker sirup.
 3. Rør ingrediensene og om nødvendig legge mer knust is. Tilsett likør og fersken Peche.
 4. Endelig pynt med en skive fersken og noen bjørnebær.

Southside

Ingredienser:

 • 60 ml gin
 • 15 ml sukkersirup
 • Mynteblader til å pynt og til å smake
 • Is som du foretreker

Forberedelse:

 1. Velg et klassisk cocktail glass og sette den på avkjøling.
 2. Hell alle ingrediensene i en shaker med is.
 3. Rist og held i det kalde cocktail glasset.
 4. Pynt med mynteblader

Elderflower Gimlet

Ingredienser:

 • 60 ml gin
 • 20 ml limesaft
 • 20 ml Elderflower Cordial
 • skal av en sitron

Forberedelse:

 1. Velg et cocktailglass.
 2. Hell alle ingrediensene i en shaker med is.
 3. Rist og server i cocktailglasset.
 4. Pynt drinken med sitronskall på kanten av koppen og nyt.

 TAGS:Gin MareGin Mare

Gin Mare

 

 

 TAGS:Gin Citadelle RéserveGin Citadelle Réserve

Gin Citadelle Réserve

 

 

Slik veksler du mellom forskjellige viner under årets siste høytider

 TAGS:undefinedVi nærmer oss helt spesielle høytider, hvor gastronomien står i høysetet og vinen er den sentrale aksen når familie og venner samles. Nå kan du plukke ut dine viner for julefeiringen, og hvis du vil at middagen skal bli en suksess; velg kvalitet og variasjon, det  vil lønne seg. Fisk, kjøtt, dessert…under julefeiringen spiser vi mye og variert. Derfor bør vi veksle i vinserveringen, spesielt under nyttårsfeiringen, som kanskje har den mest varierte og største menyen.

Fra hvit til rød. Dette er en tradisjonell måte å alternere på. Grunnen til dette er at middagen vanligvis starter med fingermat, suppe eller en fiskerett, hvor hvitvin er å foretrekke. Hovedrett med entrekot, kalkun eller pattegris åpner for et vidt spekter av passende kraftfulle rødviner. På denne måten øker en smaksopplevelsen i løpet av måltidet. Vanligvis serverer man en hvitvin og to eller tre rødviner for å få den beste smaksopplevelsen.

Fra tørr til søt. Alt kommer an på menyen, men en annen måte å variere på er å begynne med vin som er tørr, og deretter gå over til søtere vin, som foreksempel moscatel til desserten. Kombinasjonen av tørr vin til forrett og hovedrett , og de mer runde og søte til dessert. Denne måten å legge opp måltid og drikke er også den beste måten for å unngå førdøyelsesbesvær i etterkant.

Etter protokoll. Den første vinen bør åpnes og prøvesmakes av verten av middagen, men man kan også gi æren av prøvesmakingen til en av gjestene. Etter at flasken er åpnet kan man la den bli stående på bordet, men det mest korrekte vil være at den blir satt på et sidebord eller en skjenk, og at en fyller på glassene til gjestene etterhvert som de blir tomme. Under første runde skal glassene fylles halveis, og etterpå fylles de etter gjestens ønske. Etter protokoll skal man servere hvit og rosevin med temperatur på 10 grader, siden rødvin med temperatur på 20 grader, og tilslutt likør og hetvin eller musserende med temperatur på rundt 8 grader. .

Har du handlet inn vin til høytidene? Vi anbefaler deg:

 TAGS:Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008

Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008

 

 

 TAGS:Moët & Chandon Brut ImpérialMoët & Chandon Brut Impérial

Moët & Chandon Brut Impérial

 

 

 TAGS:Pago de los Capellanes Crianza 2010Pago de los Capellanes Crianza 2010

Pago de los Capellanes Crianza 2010

 

 

 TAGS:4 Kilos 20124 Kilos 2012

4 Kilos 2012

 

 

Hvordan kombinere håndverket øl ?

 TAGS:undefined

I de senere årene, de håndverkete øllene lever søte øyeblikk å utforsker tusen smaker på en gang. Toast, med mest bitter eller kløe med et poeng av smaker, den mest lyse eller svarte. Uansett vilken håndverket øl må den kombineres riktig, og det er ikke alltid lett, særlig for de øl vi vanligvis gjør hjemme.

For typiske arabiske eller krydret mat, veldig sterkt, der er hovedingrediensen eddik eller krydder, der er pålagt av øl lyst og glatt, som den søker å redusere denne styrken smaksatt med øl, friskere og mer tradisjonelle. For eksempel for disse måltidene, jo bedre er det den type pilsner øl eller pale ale, hvorav mange er tyske og andre belgiere.

Mens håndverket pils går bra med mer Middelhavet med fisk eller sjømat smaker. Mer øl toast og svart, som i sin mest tradisjonelle prosessen har mye sterkere og varige smaker på ganen, kan også kombineres med visse kjøtt eller sautert. Mørk pale ale er inkludert her, blant andre.

Øl som smaker bittert, blant disse finner vi fram svart til toast en lys vil gå bra med røkt mat, sjokolade, rik desserter, ost og litt kjøtt. Et klart eksempel er den indiske pale ale, stadig kjent at vi allerede har gitt noen referanse.

Mens manchego ost, for eksempel, går bra med en trippel belgiske håndverket øl gjæring. Og enkelte fisk marinert i røkt tysk øl. En type båter som også drukket med sjømat, andre europeiske oster og pølser.

 TAGS:Nogne Ø 100 50clNogne Ø 100 50cl

Nogne Ø 100 50cl

 

 

 TAGS:Nogne Ø Imperial Rye Porter 50clNogne Ø Imperial Rye Porter 50cl

Nogne Ø Imperial Rye Porter 50cl

 

 

10 råd for et sunt kosthold

 TAGS:undefinedÅ spise sunt er ikke synonymt med å følge en diett. Det å ha et variert kosthold, som inneholder frukt og grønnsaker, samt noen gode vaner kan være den beste måten å oppnå et sunt kosthold på.

Gjennom rådene fra Dr. Jesús Román, ernæringsekspert, og fra firmaet La Nevera Roja, deler vi i dag noen råd om kosthold. Rådene fra ernæringseksperten og kostholdsguiden til La Nevera Saludable, er veldig nyttige når en ønsker å passe på at en får i seg rett ernæring.

Råd for et sunt kosthold

 1. Planlegg uken: Planlegg dine måltider. Finn fram penn og papir og skriv ned måltidene til deg selv og dine. Du kan revidere og modifisere etter hvert, men listen gjør at det er lettere for deg å organisere deg.
 2. Velg sunne alternativer. Velg minst et måltid bestående av grønnsaker til dagen, og 2-3 frukter. Bruk ekstra virgen oliven olje til matlaging, og velg fullkorspasta og grovere brød. Ha fiskemiddag 2 til 3 ganger i uken, fet fisk er veldig næringsrik og sunn. Når du skal velge kjøtt, velg de magert kjøtt, og helst fugl. Forsøk å spise bønner og linser 1 til 2 ganger i uken. En neve med nøtter er et sunt og godt mellommåltid.
 3. Vær oppmerksom på tilberedningsmetode. Ta ikke bare hensyn til matvarene du velger, men også måten du tilbereder dem. Det mange metoder som er sunne (ovnstekt, dampet, grillet osv) og så er det metoder som en ikke bør benytte for ofte (frityrstekt, retter med fete sauser osv).
 4. Ha respekt for rutiner. For eksempel , ikke hopp over frokosten. Hvis det er mulig, innta måltidet sittende ved bordet, sammen med familien eller venner. Og uten distraherende media som fjernsyn
 5. Drikk vann. Den viktigste kilden til å holde kroppen hydrert, er vann. Leskedrikker, juice og brus med sukker bør inntas sporadisk. Gjærede drikker (vin,øl og sider) kan en innta med moderasjon, 1 til 2 glass daglig.
 6. En blir ikke fet av brød. En beskjeden mengde brød er bra for å variere kostholdet, men pass på at du velger fullkorn.
 7. Forsiktig med desserter: En søt dessert er en fin måte å feire noe spesielt, men er ikke bra å spise daglig. For den daglige rutine, er det best å velge frukt.
 8. Pass på inntaket av salt: Vanligvis vil en rett være tilberedt med passe mengde salt, unngå å bruke saltbøssen før du har smakt på maten. For mye salt kan være med på å utvikle hjertelidelser.
 9. Prøv nye retter: Et variert kosthold er mindre kjedelig og mer fristende.

Oppdag ritualene rundt måltidene: Spis i ro og mak, enten det er varm eller kald mat. Nyt måltidene!

For at måltidet ditt skal bli like smakfullt som sunt, anbefaler vi deg noen viner slik at du kan skjemme bort smaksløkene dine 🙂

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Capellania 2008Capellania 2008

Capellania 2008