Månad: januar 2016

3 fristende foreninger mellom vin og vegetarretter for vinteren

 TAGS:undefinedIdag vil vi dele med deg 3 vegetaroppskrifter som passer i vinterkulden. De er veldig smakfulle, men tar allikevel ikke timer å tilberede. I tillegg vil vi anbefale passene vin til de forskjellige rettene for heve smaksopplevelse enda et hakk. Fristende?

1. Rosenkål med dukkah av pistasjenøtter.

Dette kan være forretten, eller garnityr til andre retter du tilbereder.

Rosenkål med dukkah av pistasjenøtter er en veldig mager rett, og du kan komplimentere med å ratinere retten med litt ost eller bechamelsaus.

 • 500 gram rosenkål
 • 4 hvitløksfedd
 • Ekstra virgen olivenolje
 • Salt

For dukkah av pistasjenøtter:

 • 2 spiseskjeer ristede pistasjenøtter
 • 1 spiseskje mandelmel
 • 1 spiseskje nylig ristede sesamfrø
 • 1 spiseskje ferskmalt svart pepper
 • 1/2 spiseskje sennepsfrø
 • 1/2 spiseskje koriander
 • 1/2 spiseskje spisskummen
 • 1/2 spiseskje chili (valgfritt)
 • 1 klype salt

Fremgansmåte:

 1. Skrell av det ytterste laget av blader på rosenkålene og vask dem. Ha dem i en gryte med saltet vann, kok til de er møre.
 2. I en morter tilsetter du sennepsfrøene, koriander og spisskummen. Støt til du har et fint pulver. Tilsett sesamfrø, svart pepper, mandelmel, chili og salt. Støt til du har et fint pulver. Til slutt tilsetter du hakkede pisasjenøtter. Skrell hvitløk, hakk i tynne skiver, Varm opp litt olivenolje i en panne, brun hvitløk og tilsett rosenkål og dukkah-blanding. Smak til med salt og skru av varmen.

 TAGS:Podere Guado al Melo Guado al Melo Bianco 2013Podere Guado al Melo Guado al Melo Bianco 2013

Podere Guado al Melo Guado al Melo Bianco 2013

 

 

2. Tomat med karri

Dette er en oppskrift som er flott til forrett. Den kraftfulle smaken er perfekt for å vekke smaksløkene dine.

 • 2 kopper tørre kikerter eller 400 gram kokte
 • 5 tomater eller en boks hakkede tomater
 • 2 poteter
 • 1 løk
 • 1/2 sitron
 • 1 spiseskje karri
 • Ingefær etter smak
 • Spisskummen etter smak
 • Koriander etter smak
 • Olivenolje
 • Salt
 • 1 Zuccini
 • 1 Aubergin

Fremgangsmåte:

 1. Kikerter legges i vann over natten, og kokes i vann 15 minutt i en gryte sammen med 1/2 løk, poteter delt i middels store biter, sitron, en hvitløksfedd, en dash med olivenolje og salt. Tilsett deretter zuccini og aubergin.
 2. Hakk tomat og stek i en gryte over lav varme i 30 minutter sammen med 1/2 løk, i hvitløksfedd, olivenolje og salt. Bland sammen innholdet fra de to grytene, miks godt, legg på lokk og kok enda 5 minutter. 

 TAGS:José Pariente Verdejo 2013José Pariente Verdejo 2013

José Pariente Verdejo 2013

 

 

3. Kremet suppe med kastanjer og sopp

Lag denne deilige kremete retten med kastanjer og sopp hjemme. Den er veldig enkel å lage.

Ingredienser (for 4 personer)

 • 200 gram ferske kastanjer
 • 1 til 2 sopp
 • 2 løk
 • 1 liten kopp fløte
 • ¾ liter grønnsakskraft
 • 1 kopp vann
 • Olivenolje
 • Salt
 • Pepper
 • 1 til 2 stjerneanis
 • Eddik

Fremgangsmåte

 1. Ha vann og salt i en gryte, tilsett sterneanis. Lag en hakk i skallet til nøttene og tilsett i gryten. Kok i 15 minutter.
 2. Hakk løk i strimler og stek i olivenolje. Skrell kastanjene og ha dem i gryten med løk.
 3. Hell over grønnsakskraften, kraften fra kastanjene, tilsett salt og kok i 15 minutter. Tilsett fløten og bruk stavmikser til du har en jevn kremet suppe. Ha i salt og olivenolje for smakssetting.
 4. Stek sopp i en panne med olivenolje, ha på salt, pepper og litt eddik.
 5. Server suppen med stekt sopp på toppen.

 

 

 TAGS:Belondrade y Lurton 2014Belondrade y Lurton 2014

Belondrade y Lurton 2014

 

 

Under vannet fins havfruer…. og vin

 TAGS:undefined

Under havet der marine arter, er en verden til å utforske … og det synes at det fra tid til annen, finner vi også vin. Ja, fordi reiselivsopplevelser alltid går utover for å tiltrekke seg nye kunder.

Og det er det som skjedde i Akvariet i San Sebastian, ved siden av den undersjøiske kjeller Crusoe Treasure, har de skapt en spesiell begivenhet å presenterer ulike forslag. Den vingården har flasker i vannet i Plentzia (Spania) og presenterer denne nyheten å offentliggjøre prosessen med å lage vin på en annen måte.

På denne omvisning på Akvariet i San Sebastian, kan de som ønsker se hvordan vinen er laget og deretter smake det i en opplevelse som varer i to timer og hvor besøkende kan fordype seg i Biscayabukten.

Vingård Crusoe Treasure er i et kunstig rev i vannet i Plentzia Vizcaya. Takket være dette miljøet, kan de gjøre ulike eksperimenter med vin for å gjøre det bedre, da det ble konkludert at havet er bra for vin å gi den mer ungdom.

Produksjonsprosessen er pioneren og annerledes, alltid med respekt for miljøet. Mens, som nevnt i reven der vingård er installert, er det et forskningsteam, en del av Universitetet i Baskerland, som fortsatt studerer artene i dette stedet.

Opplevelsen av å legge inn disse forskjellig kjellere er så er annerledes enn det som er sett tidligere, og San Sebastian er veldig vellykket. Så mye at det forventes også å tiltrekke seg turister som kommer fra ulike hold, drevet av vin, som nå har nådd en annen dimensjon.

Det er en annen lignende opplevelse i Girona: Tossa de Mar, er det nedsenket trekister med cava flasker som har vært skjult av en vingård som allerede har erfaring i slike aktiviteter. Besøkende for forklart prosessen og funksjonene som tilbys av aldringen av vin under havet. Deretter fører det til dåpen dykk instruksjon å stige ned til kjelleren.

For vår del har vi noen viner uten å måtte navigere så mye… bare med noen få klikk 😉

 

 TAGS:Viña Tondonia Blanco Reserva 1997Viña Tondonia Blanco Reserva 1997

Viña Tondonia Blanco Reserva 1997

 

 

 TAGS:Gramona Sauvignon Blanc 2008Gramona Sauvignon Blanc 2008

Gramona Sauvignon Blanc 2008

Kommer tiden til å drikke øl i plastflasker ?

 TAGS:undefined

Hittil har å drikke øl i en plastflaske ikke vert en reell mulighet, og mange synes ikkedet er et attraktivt alternativ, men øl industrien ser ut til å kunne endre dette. Den anerkjente merkevare av japansk øl Kirin vil være ansvarlig for å endre måten øl over hele verden er pakket og konsumert på.

Selskapet Mitsubishi Plast har annonsert at det er avtalt med japansk øl Kirin merkevare skal levere flasker 1 liter format. En talsmann for selskapet avduket på The Wall Street Journal at denne flasken formatet vil også være tilgjengelig for produsenter av håndverket øl, noe som kan øke veksten i det samme og generere mer forbrukernes valg i nær fremtid.

Eksperimenter med plastflasker har blitt gjort tidligere i øl-sektoren, men til tross for sine fordeler kan det også medføre fare for smaken. I Japan har plastflasker vært brukt siden 2010 til vin, men vil være første gang en global brygging bruk for tapping prosessen på internasjonalt nivå.

Plastflasker kan ende opp med å gi problemer med å beholde øl gass og av denne grunn er gitt kontinuitet til bruken av aluminium og glass. For 3 år siden holdt Heineken retningslinjene i organisasjonskomiteen for Sommer-OL 2012, krevende bærekraftige produkter bruke som mulig og begynte å selge en spesialutgave av flaskeøl i polyetylentereftalat. Flasken var 330 milliliter og kopiert design og farge av den tradisjonelle flasken Company.

Ifølge rapporten i det nederlandske selskapet, ble det solgt omtrent 1,6 millioner Heineken øl i PET-flasker, som senere ble resirkulert for produksjon av polyesterfibre.

Plastflasker er lettere og mer holdbar enn glass, men plast hindrer ikke gjennomtrengelige gasser så som oksygen og karbondioksyd, og dette påvirker smaken av øl.

I tillegg, hvis temperaturen øker, så vil antimon, som kan irritere øyne og lungene og forårsake luftveisproblemer, hjertet og magen.

Den andre virkelige grunn til at plasten ikke er blitt konsolidert hittil er fargen på flaskene. Øl krever flasker i beholdere av opake farger som hindrer sollys som påvirke sammensetningen av drikken, og den gule PET-flaske, kombinert med de ytterligere lag for å beskytte drikken, gjøre det mer komplisert prosess gjenvinning i forhold til klare flasker som de bruker tilv brus.

For å møte denne flasken Kirin vil lansere et spesielt belegg som vil beskytte innholdet fra virkningene av miljøet. De første leveransene vil bli distribuert i forseglede pakker for å unngå effektene av miljøet i løpet av distribusjonsprosessen.

 TAGS:Bière Du DemonBière Du Demon

Bière Du Demon

 

 

 TAGS:Kiss DestroyerKiss Destroyer

Kiss Destroyer

 

 

Whisky skal på en spesiell tur

 TAGS:undefined

Den berømte merkevare av Suntory Whisky og den ledene japanske produsent av denne drinken, ønsker å begynne studier for å oppnå destillatet alder i vektløshet, for å oppnå en jevnere drink.

Suntory anser det mulig at, i fravær av tyngdekraften på plassen som kan påvirke bevegelsen av fluider, molekyler av vann og alkohol og kan sammen lett oppnås, noe som resulterer i en mildere smak whisky.

Dermed, har det ledende japanske produsent merket sendt i fjor 16 august 5 typer av dems whisky til den internasjonale romstasjonen (ISS) for å studere hvordan alder blir i vektløshet.

Lanseringen fant sted på Tanegashima Space Center, som ligger i sørvest. Til prøvene ble det fraktet ombord i en ubemannet automatisk japansk HTV5, også kalt «Konotori 5» (White Stork), med 4,5 tonn ulike forsyninger.

Dette eksperimentet blir gjennomført i samarbeid med den japanske romorganisasjonen (JAXA), den japanske Experiment Module av den internasjonale romstasjonen, med kallenavnet Kibo.

Suntory tester to eksperimentelle grupper av brennevin i disse vektløs tilstand, med ulike tidsperioder. En gruppe vil returnere til Jorden i september 2016, og den andre vil bruke minst to år på plassen, ifølge bransjebladet The Spirits Business.

I hver gruppe, er det ulike prøver av ulike alkoholholdige drikkevarer som er lagret i romstasjonen, mens en annen identisk sett vil bli lagret i Japan i løpet av samme tidsperiode. Således kan de sammenligner effektene av miljøet på modenhet. «Selv om forskerne har tatt hensyn til en rekke forskere å belyse mekanismen bak denne prosessen nærmer seg, fremdeles har ikke et fullstendig bilde av hvordan dette skjer,» sier gruppen.

Blant whiskyer sendt til ISS, er det også prøver på 10, 18 og 21 år var, samt brennevin som ikke har vært utsatt for aldringsprosessen.

Suntory sa at den aldrende trylledrikk i verdensrommet ikke vil bli solgt til offentligheten, fordi målet er eksperimentell.

 

 TAGS:Hibiki 12 YearsHibiki 12 Years

Hibiki 12 Years

 

 

 TAGS:The Yamazaki 12 YearsThe Yamazaki 12 Years

The Yamazaki 12 Years