Månad: februar 2016

De 5 mest slående metoder for å modne en vin

 TAGS:undefinedI de senere årene har vin blitt et sosialt fenomen som genererer mange aktiviteter rundt seg, fra turistruter til smaksprøver i alle formater, gjennom utstillinger, events, og så videre.

For tiden lanserer produsentene stadig nye måter for å nå konsumentene. Innen områder som emballasje, etiketter, produksjonsprosesser og det siste, som er nevnt i en artikkel i The drinks Buisness, også nye metoder for å modne en vin. Her presenterer vi de fem mest slående.

 1. «Alien»-vin. En brite basert i Chile har lansert en vin som lagres for aldring ved siden av en meteoritt fra solsystemets fødsel. Dette er en Cabernet Sauvignon, i henhold til sin produsent, presenterer den en «mer levende» smak takket være at den lagres i tønner ved siden av utenomjordisk materiale.
 2. Vin lagret i store keramiske krukker. Arkeologiske funn har vist at i antikken, ble disse beholderene brukt av forskjellige sivilisasjoner for å bevare og transportere vin, olje og selv «tørre» varer. Foreløpig er noen få vinprodusenter som bruker dem. Det skal gi vinen en mer nøytral smak enn de som produseres ved lagring på eikefat, og gir et mer fruktig preg.
 3. Eikeflasker. Hvis en kan lagre vin på fat av eik, hvorfor ikke bruke tresorten til å gi gunstige effekter selv på unge viner? Oak Bottle er en idé lansert gjennom fundasjonsplattformen Kickstarter, og lover å gjenskape effekten av aldring på eikefat i seks måneder. Bare hell i vin etter ønske, og vent nopen dager.
 4. Varmelagring. Tradisjonelt brukt for lagring av hetvin på Madeira, i dag brukes metoden for alle typer viner. Den består av modning i varme vinkjellere, på båter eller i rustfrie stålbeholdere ved temperaturer 45-50 ° C
 5. På havets bunn. Funn av flasker vin og champagne som er i overraskende god stand, selv de er opp til enn 170 år i båtvrak, har generert en helt ny metode. Den består av lagring av mer «moderne» viner i undervannsinstallasjoner.

Hvilke andre former for modning og lagring av vin vil fremtiden gi? Det er bare å komme med forslag!

 TAGS:Pago de los Capellanes Crianza 2011Pago de los Capellanes Crianza 2011

Pago de los Capellanes Crianza 2011

 

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2005Viña Ardanza Reserva 2005

Viña Ardanza Reserva 2005

 

 

Drikk vin… få et bedre sexliv

  TAGS:undefined

Hva er bedre enn å begynne det nye året med en god nyhet? For det er faktisk slik at når en drikker vin, så er det andre fordeler enn bedre helse. For kvinner forbedrer den også sexlivet.

Dette ifølge et studie utført av Ricardo Bartoletti og Nicola Mondaini, professorer ved Universitetet i Firenze. Studiet utfosker hva et moderat og stabilt inntak av vin har og si for en forbedring i kvinners sexliv.

Det viser seg at å drikke vin med moderasjon, ett eller to glass til dagen, reduserer hemninger og øker avslapning hos kvinner.

Studiet tar for seg svarene til omtrent 1000 italienske kvinner mellom 18 og 50 år. Det var like mange kvinner som frastod fra alkohol, som det var kvinner som regelmessig drakk vin.

Undesøkelsen som hadde som objektiv å måle sexlivet og sexualiteten til kvinner (en metode som også er brukt i andre studier med spørsmål angående libido, interesse, vaginal lubrikasjon, orgasme, tilfredstillhet og smerter under samleiet) Det kommer fram at det var større libido hos kvinnene som nøt ett eller to glass vin, enn i gruppen av kvinner som ikke gjorde det.

Med disse resultatene konkluderte de med at – det er en potensiell sammenheng mellom inntak av vin og en forbedret seksualitet. Blandt annet at de kjemiske komponentene i vin kan fremme blodtilstrømninger til de erogene sonene, og på den måten fremme stimulering av seksuelle funksjoner.

Mondaini uttaler at rødvin -får kvinner til å føle seg mer avslappet, og at kroppen reagerer bedre på seksuell stimulering. Og indikerer at middelhavsdiett som inkluderer å drikke litt vin, kan forbedre både helsen og sexlivet.

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Viña Tondonia Reserva 1999Viña Tondonia Reserva 1999

Viña Tondonia Reserva 1999

 

 

Digestifer som hjelper fordøyelsen etter overdådige måltider

Dagene som nærmer seg, kommer til å være intense, kulinarisk sett…julen, nyttår og Hellige tre kongers dag. Tiden har kommet for måltider med storfamilien, og som tradisjonen tilsier, de kommer til å være lange og overdådige. I disse tider tilbringer man tid med sine nære som en gjerne ikke ser så ofte som en skulle ønske i en travel hverdag. Endelig kan en samles rundt matbordet.

Det er viktig å understreke at en fra Uvinum sin side anbefaler en moderat inntak av alkoholholdige drikker, med det i mente; så er det slik at likører og bittere hjelper og stimulerer til en bedre fordøyelse, dette har vært kjent i århundre. Noen av de fremste likørene i våre dager ble produsert på kloster og abbeder allerede i middelalderen.

I dag er det mange som foretrekker destillerte drikker som whisky, brandy, grappa eller druebrennevin i etterkant av et tungt måltid. Men som drikke etter måltidet vil det være bedre med likører av urter og bittere, de har som regel et litt lavere innhold av alkohold og inneholder flere ingredienser som hjelper fordøyelsen. Vi kommer med noen eksempler:

 • Amaretto: en likør av mandler og aprikossteiner, opprinnelig fra Saronno (Italia), den inneholder også bær og aromatiske planter.
 • Bénédictiner: en fransk urtelikør som inneholder 27 urter og kryddere. Som navnet tilsier kommer den fra klosteret Benedictine i byen Fecamp i Normandie.
 • Cointreau: produsert ved destillering og bruk av flere typer appelsinskall og urter. Mye brukt også i blanding av miksede drinker.
 • Drambuie: en skotsk likør basert på whisky, lynghonning, aromatiske urter, safran og muskattnøtt. Den ble kreert spesielt for Prins Charles av England og Skottland på 1600 tallet.
 • Pacharán: en meget populær spansk digestif, opprinnelse fra  Navarra. Den fremstilles ved å bløtlegge slåpetornbær i væske tilsatt anis.

 Og du, hvilken likør foretrekker du etter maten?

 TAGS:Disaronno AmarettoDisaronno Amaretto

Disaronno Amaretto

 

 

 TAGS:CointreauCointreau

Cointreau

 

2 desserter med sjokolade og vin som du helt sikkert vil lage igjen

Er Vin og sjokolade er blant dine lidenskaper? Da har du flaks! I dag skal vi dele oppskriftersom viser hvordan du kan kombinere deilig sjokolade med fantastisk vin.

Fransk sjokoladekake med vin

Ingredienser:

 • 6 eggeplommer
 • 1 ½ kopp mel
 • 1 bakepulver
 • ½ kopp bitter kakao
 • 1 kopp søt hvitvin
 • 1 spiseskje sukker

Fyll:

 • 2 kopper kremfløte
 • 4 spiseskjeer melis
 • 2 spiseskjeer bitter kakao
 • 2 spiseskjeer instant kaffepulver

Vinblanding:

 • 1 kopp vann
 • 1 kopp sukker
 • 3 spiseskjeer med søt hvitvin

Fremgangsmåte:

 1. Ha vann og sukker for vinblandingen i en gryte, kok i 5 minutt, ta vekk fra varmen og ha i vinen.
 2. For kakebunnen, visp eggeplommer med sukker i 5 minutter, sil over mel, bakpulver og kakao. Bland så i vinen.
 3. Smør en kakebunn på 2 centimeter, ha i røren, og stek på 170 grader i 40 minutter.
 4. For fyllet; Pisk kremfløten med melis. Bland sammen kakao og kaffe, og tilsett fløte og melisblandinen.
 5. Skjær opp bunnen i 4 deler horisontalt. Dynk så andre tredje og fjerde lag med vinblandingen. Smør så over alle lagene med kremfyllet. Dekorer så kaken med resten av kremen.

Muffins med sjokolade og rødvin

Ingredienser:

 • 90 gram mørk sjokolade
 • 1 egg
 • 30 gram smør
 • 30 gram sukker
 • 40 gram hvetemel
 • 1 klype vaniljesukker
 • 70 ml rødvin

For kremen:

 • 370 gram kondensert melk
 • 50 ml fløte
 • 3 eggeplommer
 • ½ vaniljestang

Fremgangsmåte:

 1. Pisk sukker og egg, ha i smeltet sjokolade og smeltet smør. Tilsett vin, vanilje og mel, bland sammen. Ha i smurte muffinformer. Stek på 170 grader i 40 minutter..
 2. For å lage vaniljefyllet; varm opp kondensert melk, og fløte sammen med vanilje. Pisk eggeplomme, bland sammen med melken. Rør om under svak varme til blandingen tykner.
 3. Fjern fra varmen, og sett i kjøleskap for avkjøling. Server muffins med litt vaniljefyll på toppen. Og ved siden av; hva med en nydelig musserende cava?

 TAGS:Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008

Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008

 

 

 TAGS:Elyssia Gran Cuvée BrutElyssia Gran Cuvée Brut

Elyssia Gran Cuvée Brut

 

 

12 vinmuseer hvor hikken kan ligge på lur

 TAGS:undefinedMuseer er til for å spre kultur, og hvis du liker kultur, og i tillegg er en vinelsker, kan du tilfredstille begge lidenskaper i et museum dedikert til vin. Her vil vi dele med deg noen av de viktigste vinmuseene i i verden, de som har klart representere og å bevare vinarven i sine land. De har blitt gruppert av magasinet The Drinks Business.

1. Handels og vinmuseet, Bordeaux, Frankrike

Handels og vinmuseet i Bordeaux ligger i en historisk bygning bygget i 1720 av den irske forretningsmannen Francis Burke for å lagre viner. Det åpnet for publikum i juni 2008, og består av 3 varehus og semi-underjordiske bygninger. Det er en omfattende samling av unike historiske gjenstander og dokumenter som detaljert illustrerer Bordeaux sin vinhandel helt tilbake til middelalderen. Det har et område dedikert vinsmaking, samt en butikk i den gamle tønnefabrikken . I tillegg besitter museet flere godt bevarte historiske dokumenter knyttet til klassifikasjoner, herunder klassifisering av 1 855 for Médoc og Sauternes, Graves 1 953 klassifisering og klassifisering av Saint-Emilion 1 955.

2. Koutsoyannopoulos vinmuseum, Santorini, Hellas

Museet ligger inne i en 8 meter dyp hule, og er det det eneste museet i sitt slag i Hellas. Her kan besøkende ta en tur for å lære mer om vin og livet til vingårder i Santorini fra 1600-tallet, og med hjelp av en audio-guide, som er tilgjengelig på 14 språk. – Den sjeldne utstillingen som inkluderer maskiner og verktøy for vinproduksjon, vil ta besøkende tilbake i tid,- lover Koutsoyannopoulos, ansvarlig for museets familien. På slutten av turen kan besøkende prøve 4 viner av Koutsoyannopoulos vingård i deres vinsmakerom. Bygging og finansiering av museet tok Koutsoyannopoulos familien 21 år.

3. The Wine Museum of California, Santa Rosa, California, USA

Med en åpningsdato planlagt for 2016, vil Wineseum California bestå av 9 gallerier på mer enn 4000 kvadratfot som vil tilby – interaktive utstillinger knyttet til vinindustrien i USA. Dens oppgave er – å bevare og stille ut – California sin vinarv, utdanne besøkende om bærekraftig vindyrking og skape – sanseopplevelser – for å øke forståelse av mat og vin. Det vil bli gitt smaksprøver av et utvalg av viner fra California gjennom uformelle smaksprøver. 

4. Desmond Castle & International Museum of Wine utstilling, Cork, Irland

Det er et lite museum, men huser en unik utstilling som detaljert illusterer vinens historie i Irland. Vinelskere kan finne dette museet på en utpost i Cork, utstillingen om vinenes historie i Irland er utstillt inne på Desmond Castle. Middelalderborgen ble bygget av Maurice Fitzgerald Bacach, den niende jarlen av Desmond, i 1500. Bygningen ble opprinnelig bygget som Custom House, okkupert av spanjolene i 1601 under slaget ved Kinsale; og i det syttende og attende århundre ble det brukt som et fengsel for krigsfanger. Det ble erklært et nasjonalmonument i 1938.

5. Lungarotti Wine Museum, Torgiano, Italia

Designet og bygget av George og Maria Grazia Lungarotti. Lungarotti Museum åpnet i 1974 og kombinerer kunst, kultur og vinhstorie i den italienske regionen Umbria. Museet har gjenstander som detaljert beskriver historien til vinregionen.

Museet sier de vil formidle – den mystiske sjarmen til sagnet om Dionysos dets kompekse bruk av symboler, og betydninger som vin har hatt i løpet av århundrene.- Gjester på museet kan også delta i smaksprøver, bli undervist i vin, besøke en vingård i drift og nyte et måltid i vingårdens restaurant.

6. Wine Museum of Macao

Macao er en liten halvøy i Fastlands-Kina og vinmuseumet kan være verdt et besøk hvis du bestemmer deg for å reise dit. Den består av 1400 kvadratmeter delt inn i 3 områder, sentrert på historisk interesse, en vinkjeller, og tilbyr av kart, tekst og bilder for å illustrere vinens historie.
Omådet var del av en portugisisk koloni til 1999, og derfor er det slik at kulturen i Macao er en blanding av portugisiske og kinesisk innflytelse. Som sådan, dette museet huser ca 1143 forskjellige viner, 28 1115 både portugisiske og kinesiske, og har en portvin fra 1815 kjent som en av de eldste i verden i sine samlinger.
Museet presenterer eksempler på vinproduksjon i Portugal og Folkerepublikken Kina. 

7. WiMu: El Museo del Barolo, Italia

Barolo Wine Museum åpnet for publikum i september 2010, og hevder å være det mest – innovative vinmuseet – i Italia, og en av de største i verden. Det ligger i et område kjent for sine viner, Barolo i Piemonte, innenfor murene til et slott med en historie som går tilbake over 1000 år.

Skapt av designeren François Confino, viser Barolo Wine Museum hvordan vinen har påvirket sivilisasjonen, kunstneriske uttrykk og territorier. -Jeg har besøkt flere museer viet til vin i verden, men ingen av dem beskrev de ekstraordinære kulturelle dimensjoner av vin,sa Confino om hans museum. – Det var viktig å skape en kreativ og poetisk museum for besøkende. Det er ikke et sted hvor du lærer hvordan vinen er laget, men et sted å snakke om forholdet mellom -oss og -det .

8. Portvinsmuseet i Porto, Portugal

Portvinsmuseet er viet til detaljert illustrasjon av Portvinsindustrien, og virkningen handelen av portvin har hatt på utviklingen av byen Oporto. Det ligger ved Cais Novo, en bygning fra det syttende århundre lageret.

9. Museum of Wine, Pleven, Bulgaria

Som det eneste vinmuseet på Balkan-halvøya, ble vinmuseet av Pleven grunnlagt i 2008 og ligger i en av hulene Kaylaka park. Pleven regnes som en av de viktigste sentre for vin i Bulgaria, og er hjem til den første profesjonelle skolene for vindyrking i landet, som ble grunnlagt i 1890.

Gulvet av museet har blitt skåret i form av et kors og har flere pedagogiske hjelpemidler for å lære om historien til vinindustrien i dette landet, en har smakerom og utstilte historiske gjenstander. Museet huser også 6000 flasker med vin fra ulike regioner. Blant sine aktiviteter, tilbyr museet guidet tur med vinkelner slik at interessert kan oppdatere sine smaksferdigheter.

10. La Cité des Civilisations du Vin de Bordeaux

La Cité des Civilisations du Vin de Bordeaux er under bygging og vil åpne i 2016. Sent i fjor ble det rapportert at byggingen oversteg 18 millioner det estimerte budsjettet. Prosjektet ble godkjent generelt for 63 millioner i 2012, men når en skulle revurdere budsjettet nådde kostnadene 81,1 millioner euro totalt.

Komplekset vil huse en vinmuseum, galleri og kulturelle hendinger, og er forventet å eventuelt bidra med 40 millioner euro for økonomien i byen. Det vil også være er en kilde til heltidsarbeid for 250 personer. 

11. Vivanco Museum, La Rioja, Spania

Innviet av kong Juan Carlos I i 2004, dette berømte spanske museet består av 4000 kvadratmeter utstillingsareal over 6 saler. Huset samlinger er ervervet av Vivanco familien over mange år, fra blant annet gamle fartøyer, jordbruksredskaper, store kunstverk, og tilby et mangfold av visuelle hjelpemidler for å lære om historien og fremtiden for vin.

Utenfor museet kan en finne en vingård med over 220 varianter av druer over hele verden. 

12. Vinopolis Wine Centre, London

Museet ligger bare fem minutter fra London Bridge. Dette museet er et vinsentrum, og er et av de mest kosmopolitiske i verden. Det tilbyr et bredt spekter av aktiviteter: fra en guidet tur til en masterclass om vin. Uheldigvis vil dette fantastiske senteret stenge dørene senere i år, så hvis du har mulighet til å besøke før, tenk deg ikke om to ganger.

 

 TAGS:Ederra Crianza 2011Ederra Crianza 2011

Ederra Crianza 2011

 

 

 TAGS:Ferreira Dona Antonia ReservaFerreira Dona Antonia Reserva

Ferreira Dona Antonia Reserva