Månad: april 2016

8 matvarer som ikke hjelper fordøyelsen

 TAGS:undefined

Hvis du har problemer med fordøyelsen, er det enkelte matvarer du bør prøve å unngå. De kan forverre dine problemer med tarmer og mage. Hvis du velger dine matvarer med omhu, kan du forbedre din fordøyelse betraktelig. Hvilke matvarer bør du unngå?

 1. Fet og fritert mat: Alle har vi noen ganger lyst på fritert mat, problemer oppstår hvis en gjør dette ofte, og sent om kvelden. «Magen kan ikke ta imot så mye fett på en gang, det er derfor det oppstår problemer» sier Doktor Anton Emmanuel, direktør for senteret Charity Core. Ved inntakt av denne typen mat oppstår halsbrann, oppstøt og ubehag
 2. Matvarer som er veldig sammensatt. Hvis du ikke er vant med mat som er veldig sammensatt kan det resultere i at du får magetrøbbel. For å roe ned magen kan du etter et slik måltid ta et glass melk eller en youghurt. 
 3. Ost og melkeprodukter. Hvis du kjenner ubehag, eller oppblåsthet etter å spist disse produktene, kan det være at du lider av laktoseintoleranse. Laktoseintoleranse er når kroppen ikke kan fordøye sukkeret som er i melkeprodukter fordi at de ikke produserer nok ensymer til å bryte det ned. Hvis du er laktose intolerant, kan du spise andre kalsiumholdige matvarer som egg, kjøtt og fisk.
 4. Frukt: Sitrusfrukter kan forårsake for mye magesyre, spesielt når de spises på tom mage.
 5. Ferdigprodukter: Matvarer som er veldig prosessert inneholder mye kjemiske tilsetningsstoffer, og høyt nivå av sikker og salt. Måltider av denne typen kan resultere i mageonde, diare og humørsvingninger.
 6. Kaffe: Kaffe stimulerer til produsjon av magesyre, hvis en overdriver inntaket kan dette resultere i betennelse, halsbrann og magekramper. Det ideale er å drikke kaffe sammen med andre typer matvarer, og ikke alene.
 7. Tyggegummi: Noen typer tyggegummi inneholder et søtningsmiddel som heter sorbitol, som kan føre til oppblåsthet og diare.
 8. Ketchup: denne tomatsausen kaninnehold hvete og andre ting som kan forverre fordøyelsen.

Vi, fra vår side anbefaler deg å ha et kstold som er balansert, mosjonere og å drikke litt vin hver dag, dette gjør godt for både helsen og for humøret 🙂

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Macán 2011Macán 2011

Macán 2011

 

 

*Illustrasjonsbilde:Jim Bickett (flickr)

Ulastelige kombinasjoner med røykelaks

 TAGS:undefined

Når man tenker på tilbehør til røykeaks, tenker man ofte på musserende vin som cava eller shampagne. Men det er faktisk mange drikkevarer som passer veldig godt til røykelaks. Både av vin, øl og brennevin, finnes det flere muligheter: det er bare et spørsmål om å legge til side sin vanlige skikk, og gå inn for å prøve noe nytt.

Vin

 1. Sancerre, Pouilly-Fumé og andre viner av druen Sauvignon fra området Loire: tørrheten og den deilige smaken av rips som disse vinene har, er perfekt sammen med røykelaks. Annen vin produsert med druen Sauvignon, så fremt de er ikke er for «urteaktige».
 2. Chablis: spesielt de yngre Chablis vinene, som har en friskhet og renhet, og også akkurat passe syrlighet for å veie opp den fete røykelaksen. De fyldigere Chardonnay vinene passer bedre til varmrøykt laks.
 3. Riesling: de unge, tyske Riesling vinene som Kabinett, med sin intense eplesmak, passer spesielt godt til røykelaks. Også yngre Alsacia vin og de australske Riesling kan være gode valg.
 4. Gewurztraminer. Gewurztraminer og røykelaks er en fantastisk kombinasjon. Dette må du prøve.
 5. Jerez, tørr og med et hint av kamille. Hvis du liker den tørre Jerez vinen, så er dette den rette vinen for deg til å kombinere med røyelaks. Den kvasse, tørre smaken av Jerez er perfekt, husk å servere den godt avkjølt og nyåpnet.

 TAGS:Gessamí 2015Gessamí 2015

Gessamí 2015

 

 

 TAGS:St. Michael Eppan Gewürztraminer 2015St. Michael Eppan Gewürztraminer 2015

St. Michael Eppan Gewürztraminer 2015

 

 

3 cocktailer med rom som varmer

 TAGS:undefined

Redd for kulde? Ikke i det hele tatt! Du vil fort få varmen med de romcocktailene som vi tilbyr i dag. I tillegg er de utsøkte.

Rom Cremat

Dette er en veldig typisk drink fra den katalanske kysten, og mer spesifikt Calella de Palafrugell, en by på Costa Brava. Drinken tilberedes på 20 minutter, og er et utmerket valg for helgen.

Ingredienser for 8 personer:

 • 1 liter av svart rum
 • 200 gram brunt sukker
 • 1 kanelstang
 • Skallet av en sitron
 • 50 kaffebønner
 • 2 kopper kaffe (valgfritt)

Tilberedelse:

 1. Hell rom og sukker i en leirekrukke eller gryte. Rør om med en spiseskje til det er blandet. 
 2. Tilsett sitronskall, kanelstang og kaffebønner. La blandingen stå ved lav varme i omtrent 10 eller 15 minutter.
 3. Tilsett 2 kopper kaffe for å heve smaken, skru av varmen og legg på et lokk. Drikken skal serveres varm.

 

Varm rom med smør

Varm rom med smør serveres under den kalde årstiden. Noen tilbereder den med annet brennevin som Bourbon, men den opprinnelige oppskriften er laget med rom.

Ingredienser for 4 personer:

 • 1 glass rom
 • 2 glass appelsinjuice
 • 4 ss usaltet smør
 • 1 ss sukker
 • 1 ts honning
 • 1/2 ts malt kanel
 • 1/2 ts malt nellik
 • 1/2 ts malt ingefær

Tilberedelse:

 1. Varm appelsinjuice over middels varme. Tilsett sukker og rør kraftig over svak varme til det er oppløst.
 2. Tilsett krydder, honning og smør og bland. Rør sammen med appelsinjuice, under stadig omrøring, tilsett rom og visp med en håndmikser.
 3. Serveres varm og pyntes med en kanelstang.

Tom og Jerry

Dette er en annen varm cocktail som du kan nyte for å holde varmen, og den har en delikat og deilig smak.

Ingredienser:

 • 22 ml mørk rom
 • 1 egg
 • 1 ss sukker
 • Varmt vann eller melk
 • muskat, revet eller pulverisert

Tilberedelse:

 1. Bland eggeplomme med sukker i en bolle.
 2. Tilsett deretter legger eggehvite og rom.
 3. Hell varm melk eller vann i en gryte, hell over blandingen fra bollen.
 4. Dryss over muskatnøtt, serveres varm.

 TAGS:Ron Viejo de Caldas 3 AñosRon Viejo de Caldas 3 Años

Ron Viejo de Caldas 3 Años

 

 

 TAGS:Legendario Elixir de CubaLegendario Elixir de Cuba

Legendario Elixir de Cuba

 

 

Rødvin hjelper deg å gå ned i vekt

 TAGS:undefined

Ved mange andre anledninger har vi snakket om endel av helseeffektene som vin har, som for eksempel ved hjerte og karsykdommer og også mot aldring…Men inntil nå har vi ikke fått høre om den mulige innvirkningen den har på vekttap. Enda en god grunn på den lange listen over grunner til å drikke vin, med moderasjon, selvsagt.

I følge et studie fra Oregon State University, har en spesiell type rødvin bremsende effekt på dannelsen av fettceller i leveren, en oppdagelse som indikerer, at videre etterforkning vil vise at druer i alle former, ferske, syltede eller i form av vin, kan komme til å løse problemer med overvekt, spesielt i tilfellene ved steatose, bedre kjent som «fettlever».

Helt konkret, sammenhengen med den positive effekten en ser ved enkelte typer druer, kommer av den spesielle typen syre som en også kan finne i eikegaller, og også i noen typer frukt (som bringebær og bjørnebær) og frø (pekannøtter og andre nøtter..) i tilleg til i grønn te og Olongte. Denne polyfenolen finnes i flere typer druer som for eksempel Red Muscadine, Cabernet Sauvignon, Malbec, osv., Og ved modning i eiketønner multipliseres innholdet av polyfenolen, derfor, dess lenger modning, dess bedre.

Studiet, som blir utført av biokjemikere og molekulær biologer ved jordbrukshøyskolen OSU i samarbeid med Universitetene i Florida og Nebraska, konkluderer med at polyfenolen bremser ned akumuleringen av fett i leveren og reduserer sukkerinnholdet i blodet (eksperimentet ble utført på laboratorierotter som fikk en diett med høyt innhold av fett).

Denne oppdagelsen kan føre til, hvis den har samme utfallet når den blir overført til mennesker, forebygging av leverfett og hepatitt, lidelser som er vanlige hos mennesker som er overvektige eller som har diabetes. Ved å ha en balansert diett, moderat mosjon og inntakt av en liten rasjon druer per dag. For eksempel et glass med vin, eller andre matvarer med tilsvarende innhold av denne syren, og på sikt kanskje også behandling av kroniske betennlser, kolosterol, frie radikale og også enkelte typer kreft.

 TAGS:Habla del Silencio 2013Habla del Silencio 2013

Habla del Silencio 2013

 

 

 TAGS:Castillo Perelada Finca Malaveïna 2010Castillo Perelada Finca Malaveïna 2010

Castillo Perelada Finca Malaveïna 2010

 

 

5 usanne myter om vodka

 TAGS:undefined

Det finnes myter om alle typer drikkevarer, og vodka er ikke noe unntak. Vil du vite hvilke myter som finnes om vodka?

 1. Vodka smaker alltid det samme: Hver type vodka reflekterer hvor den kommer fra, og hvor den er destillert. Som eksempel har vi vodka som kommer fra øst i Europa, den pleier å være mye sterkere på smak enn den som produseres i vest, med sin mildere smak.
 2. Myten om at » desto mer destillert dess bedre» er også kun en myte, vodka som blir for mye destillert risikerer å miste mye av sin smak, aroma og sitt særpreg. 
 3. Utrykket «vodka er laget av poteter» er en stor generalisering. Vodka kan fremstilles fra poteter, som foreksempel svensk vodka. Men den kan også fremstiles av andre ingredienser. I Frankrike kan en finne vodka som er produsert av druer. I tillegg finnes et vodkamerke hvor vodkaen fremstilles av melk. I Russland fremstilles de fleste typer vodka av mais, hvete og andre typer gryn.
 4. Ikke tro på utsagnet om at «i blandede drinker trenger man ikke bruke god vodka”: om du skulle drikke flere drinker, risikerer du en kraftigere bakrus. Dette fra å drikke en undermåls vodka som er dårlig destillert. I tillegg til bakrusen, risikerer du å miste sansen for din favoritt-coctail.
 5. Dyrere er ikke alltid bedre: Som med andre drikker, har ikke prisen nødvendigvis sammenheng med kvaliteten. Når det kommer til smak og behag er ingenting skrevet i stein. Det som for noen er fantastisk, kan for andre være middelmådig.

 TAGS:Vodka DruideVodka Druide

Vodka Druide

 

 

 TAGS:Grey Goose Vodka 1LGrey Goose Vodka 1L

Grey Goose Vodka 1L