Månad: mai 2016

6 coktailer med vodka

 TAGS:undefined

Hvis du elsker vodka ønsker du helt sikkert å prøve disse allsidige coktailene med vodka, dette er oppskrifter for enhver anledning.

1. Vodka Playa Azul

Ingredienser:

 • 59 ml av Vodka
 • 29 ml Triple sec
 • En dash sitronsaft
 • 7 ml sirup
 • 29 ml blå Curacao

Tilberedelse:

 1. Hell alle ingrediensene i en shaker, bland og server i et høyt glass med knust is.
 2. Pynt med en skive ananas.
   

2. Vodka Tonic

Ingredienser:

 • sitronsaft
 • 44 ml av Vodka
 • tonic vann

Tilberedelse:

 1. Hell vodka i et høyt glass med isbiter. Følg på med tonic vann.
 2. Tilsett sitronsaft og nyt.
   

3. 4 juli

ingredienser:

 • 1/3 mål blå Curacao
 • 1/3 mål grenadine
 • 1/3 mål på Vodka

Tilberedelse:

 1. For å få det karakteristiske utseende med regnbuen må du kjøle ingrediensene før servering.
 2. Hell ingrediensene i glasset med hjelp av en skje. Start med 1/3 mål grenadine, deretter med 1/3 mål på vodka og til slutt 1/3 mål blå Curacao.

4. Green Eyes

Ingredienser:

 • 44 ml Blå Curacao
 • 88 ml appelsinjuice
 • Sitronsaft etter smak
 • 44 ml av Vodka

Tilberedelse

 1. Helles direkte i et highballglass med is Vodka, blå Curacao og appelsinjuice.
 2. Pynt med sitron juice presset. Rør og server med sugerør.

5. Iguana

Ingredienser:

 • appelsinjuice
 • En sitronbåt
 • 15 ml mørk rom
 • 15 ml Tequila
 • 15 ml Vodka

Tilberedelse:

 1. Serveres i et glass med is, tequila, mørk rom, vodka og fyll resten med appelsinjuice.
 2. Klem saften av sitronbåten over blandingen og tilsett resten  i glasset.

6. Chocolate Martini

Ingredienser:

 • 44 ml Kakao likør
 • 7 ml sjokoladesaus
 • 44 ml av Vodka

Tilberedelse:

 1. Hell over i en shaker,  is, Vodka, Kakao likør og mørk sjokolade saus.
 2. Rist godt og sil blandingen over i et martiniglass.
 3. Hvis du vil kan du pynte drinken med litt revet sjokolade på toppen.

 TAGS:Cîroc VodkaCîroc Vodka

Cîroc Vodka

 

 

 TAGS:Tequila Olmeca Fusion ChocolateTequila Olmeca Fusion Chocolate

Tequila Olmeca Fusion Chocolate

 

Alkoholen gjør at vi føler oss mer sexy

 TAGS:undefined

Franske, amerikanske og nederlandske forskere mener at ved konsum av alkohol knyttes opp mot effekter på vår seksuelle tiltrekning og oppfatning av oss selv. I de studiene som vi i dag vil nevne, gjelder det både whisky, vodka, øl og vin, og vi prøver å finne ut om noen drikker, mer enn andre, påvirker denne oppfatningen. Vil det være forskjell?

Studiet ble gjennomført i en fransk bar, der 19 menn eller kvinner ble bedt om å rangere sin egen attraktivitet og å blåse i en breathalyzer rett etter de ble spurt. Resultatet av studiet levner ingen tvil: jo mer de hadde drukket, desto bedre var oppfatningen av sin egen sex appeal. Da kan vi vel se det som mer eller mindre offisielt det vi hele tiden har trodd.

Men det viktigste er kanskje resultatet av det andre eksperimentet. Sjekk dette:

I andre forsøk avslørte han at: bare personene tror at de drikker alkohol, er nok til å endre noen folks mening om seg selv. I andre forsøket ble 86 ungdommer fortalt at de deltok i en smakstest av en ny drink mint-sitron smak. På den ene siden fikk de en versjon med alkohol, og andre uten. Og innenfor den alkoholfrie gruppen, ble noen fortalt at drikken inneholdt alkohol,.

Når den estimerte tiden som er nødvendig for alkoholen skulle virke, ble det spilt inn en fiktiv reklameannonse.

I etterkant ble deltakerne bedt om å vurdere sine egne prestasjoner på om de var sexy eller ikke og om de synes at fremstod sexy.

 • De som hadde drukket alkohol, og de som ikke hadde det, men trodde de hadde drukket alkohol tolket seg som bedre enn de som ikke hadde drukket alkohol.
 • Det at de som ikke hadde drukket alkohol, vurderte seg mye lavere, er et faktum som får en til å tenke at alkohol både ekte, og fiktiv gir en bedre selvevaluering.

Men det må jo være en illusjon i våre hoder, fordi i virkeligheten, og i henhold til et tredje studie, som viser et helt annet utfall, se her:

Det har lenge vært demonstrert at ansiktssymmetri er forbundet med skjønnhet. Jo mer symmetrisk ansiktet er på begge sider, jo mer vakker er denne person. Vel, i henhold til denne tredje studie, så viser det seg at evnen til å verdsette ansiktssymmetrien hos mennesker veldig komplisert. Det vil si;

Større mengde drikke = mindre kapasitet til å sette pris på symmetri = mindre attraktivt synes folk

I kvinnenes tilfelle kom denne manglende evne mer tydelig frem enn hos mennene.

Nå er spørsmålet: er det en sammenheng? Når vi ser de mindre vakre mennesker på grunn av alkohol, mener vi samtidig at vi selv er flottere?

I Uvinum anbefaler vi alltid et moderat forbruk av alkohol, og ha alltid kontroll over situasjonen. Og hvis du først skal drikke, velg alltid kvalitet.

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Château Carbonnieux 2008Château Carbonnieux 2008

Château Carbonnieux 2008

Ett glass vin om dagen for helsen din

 TAGS:undefined

Det er helt vanlig i mange land å drikke vin under måltider i hverdagen. Vaner som i en kultur virker helt ordinær, kan i andre kulturer virke merkelig. I store deler av Europa og Amerika ville det ikke overraske noen om en drikker et glass om dagen. Et glass vin om dagen er en helt vanlig selvfølgelighet, med tradisjonsrike røtter både kulturelt og sosialt. Vinen blir et samlingspunkt hvor en nyter et glass både for helse, smak og sosialt samvær.

Studier i mange deler av verden har konkludert med at moderat inntak av rødvin daglig, forlenger forventet levealder  i 36% flere tilfeller enn hos folk som vanligvis ikke drikker; Personer som som drikker små mengder vin daglig ( ett glass) har en forventet levealder på ca 3,8 år mer enn den forventede levealderen til de som ikke drikker.

I tillegg til dette har menneskene som drikker et glass rødvin om dagen er 34% lavere risiko for hjerteproblemer, som igjen øker dødeligheten hos eldre mennesker.

Andre fordeler av rødvin

Vinen har også andre fordeler enn å gi oss et lengre liv. Som kjent, rødvin bidrar til å forbedre sirkulasjonssystemet betydelig. Men fordelen med vin ender ikke der, sier Dr. Janet L. Stanford. Og tilføyer at menn som drikker fire til fem glass rødvin i uka vin vil ha en 50% lavere forekomst i prostatakreft, i tillegg utaler han at vin er en kraftig antioksidant, en god anti-inflammatorisk agent og kan ha stor hjelp med å drepe kreftceller.

Ifølge studier, har ikke hvitvin, øl og brennevin de samme forebyggende effektene som rødvin.

En annen av de utrolige fordelene knyttet til vin er at den kan hjelpe til med å gå ned i vekt, dette er knyttet til at leveren ser ut til å behandle kalorier i rødvin annerledes enn kalorier i andre matvarer eller drikke, og derfor i sin tur omdanner dem til energi og ikke fett.

Å anbefale noen å drikke for medisinsk formål kan være risikofylt, og er helt klart at de mange fordelene ved vin krever et moderat forbruk. Så det gjenstår bare å understreke at, enten det er vin eller annet brennevin, bør forbruket være ledsaget av god dømmekraft og måtehold.

Dataene er hentet fra Department of Public Health ved Universitetet i Wageningen (Nederland).

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se artikkelen om 8 fordeler rødvin har for helsen.

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2005Viña Ardanza Reserva 2005

Viña Ardanza Reserva 2005

 

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

7 usanne myter om whisky

 TAGS:undefined

Whiskyen er trolig det destillatet, som er mest omtalt og snakket om. Og også det som har mest vrangforestillinger og usannheter. For å fjerne noen forutinntatte ideer om denne mytiske drikken, deler vi noen fakta. Kanskje det vil hjelpe deg å nyte den enda mer.

1. Du må drikke den ren
Hvis du tar i betrakning at whisky er førti prosent alkohol, kan du forstå hvorfor du trenger å blande i litt vann: etter inntak av mer enn tre glass, er smaksløkene numne, og det gjør det vanskelig å virkelig smake whiskyen.
Ikke alle whisky typer må nytes i et glass uten is. Dette avhenger av hvordan brennevinet er aldret. De whiskyer som har en røykaktig smak, mektige i sin smak og aroma, kan ha godt av en isbit for å balansere smaken.

2. Jo dyrere, jo bedre
Det beste rådet er å prøve alle mulige whiskyer og velge den du liker best. Du må prøve alle typer, for å finne din favoritt.
Dess større modenhet, dess dyrere whisky, men det betyr ikke at det er de eneste som gir høy kvalitet. Veldig fine whiskyer kan produseres selv med liten tid på fat. Det finnes flere med lav aldring som har flott kvaliteter, det er et spørsmål om å vite hvordan du skal velge whisky.

3. Du må drikke raskt
For å nyte whiskyen er ikke nødvendig å drikke i store mengder eller veldig fort. I motsetning til tequila eller rum, må whisky inntas sakte for full smaksopplevelse.

4. Kan ikke drikke av forskjellige glass
Selv om noen mennesker kan mene at det er merkelig å drikke whisky fra andre typer glass, som for eksempel stettglass er det flere glass som passer. Skottene har over ange år fortrukket å drikke whiskey av en Quaich (lav flat bolle med to håndtak, vanligvis laget av sølv, aluminium, tre).

5. Whisky er for å varme seg
I Colombia, for eksempel, er det vanlig å drikke whisky for å kjøle seg ned, mens i Skottland, for å varme seg opp. Det er et personlig valg, en smakssak.

6. Billig whisky er årsaken til bakrus
Den billige whiskyen har samme alkohol som den dyre. Men hvis du legger til hyperaktivitet, fysisk utmattelse, dehydrering, mental spenning og farten man drikker. O gjerne dårlig kosthold. Så kan du være i fare for å få en bakrus i etterkant.

Hvis whisky er inntatt i forbindelse med et måltid, eller i løpet av en samtale, er inntaket ikke så høyt. Men det er ingen forskjell mellom single malt whisky og blandinger (blandinger av malt og forskjellige korntyper). Kjemisk sett er det funnet at single malt kan gi mindre bakrus, fordi den inneholder mindre konsentrasjon av sukker.

7. Du kan ikke kombinere whiskey med et måltid
Whiskyen under et måltid er ikke det samme som vin til maten, men det kan gå an å matche. Hvis en whisky er 12 år søt, fruktig eller frisk med mandelaroma, kan du med hell koble med den friske smaken av ceviche, tunfisk tartar eller grillet blekksprut. Når en skal koble whisky med mat, vil de fleste vinkelnere foreslå å blande med litt vann eller is.

 TAGS:Jack Daniel's Silver SelectJack Daniel’s Silver Select

Jack Daniel’s Silver Select

 

 

 TAGS:Talisker 18 YearsTalisker 18 Years

Talisker 18 Years