Månad: juni 2016

5 destinasjoner for vinturisme hvor en kan leve storslått

 TAGS:undefined

Hvis du er en vindrikker, er du sikkert også interessert i vin. Vi anbefaler 10 destinasjoner som du ikke vil glemme noensinne. I gjennom to artikler ser vi nærmere på høydepunktene.

1. Las Vegas

Las Vegas hart alt, også steder for å nyte en god vin. Selv om vi ikke finner vingårder hvor en kan smake vinen, er smaksutvalget enormt. Vi fant smaksprøver og overraskelser i fruktige, nyere og fremragende viner til de mer luksuriøse og dristige. Et yndet sted er Cosmopolitan Hotel, som har en bar med spesialisert og høyt utvalg av italiensk vin.

2. Bordeaux

Denne franske regionen er ingen hemmelighet for de som kjenner til franske vingårder, fordi mye av den beste vinen er laget her. I Bordeaux har man mulighet til å besøke noen av de eldste og historiske vingårdene i verden, i tillegg til de vakre landskapene. Vi anbefaler at du velger en av retaurantene med Michelin-stjerner, for eksempel Joël Robuchon, La Grande Maison Hotel eller den berømte Gordon Ramsay på Grand Hôtel de Bordeaux Le Pressoir d’Argent.

3. Margaret River

Vinregionen Margaret River ligger i langt vest i Australia. Dette er et tradisjonelt enologisk sted, noe som ikke bare overrasker med kvaliteten på vinene som produseres, men også med sine uberørte strender. Margaret River er allerede knyttet til navnet av Cabernet Sauvignon og Chardonnay som dyrkes der. Det er også viner basert Sauvignon Blanc, og det tilbys alternativer som Malbec og Chenin Blanc.

4. Alto Adige

Dette området, som ligger mellom Østerrike og Sveits, i de italienske Alpene, regnes som den nordligste vinregionen i Italia. Landskapet er i seg selv en grunn til å reise, i tillegg kan en nyte den rike fjellmaten og den eksepsjonelle vinen. Både velsmakende friske hvite og røde viner produseres.

5. Paso Robles

Dette amerikanske området byr på vinrelaterte aktiviteter. Midt i mellom mellom San Francisco og Los Angeles, ligger Paso Robles sine vingårder med nydelig landskap, og kombinert med andre spennende aktiviteter som kajakkpadling på Lake Santa Margarita. Restaurering og microbrew er andre attraksjonene i stedet.

Hvis du ønsker å vite mer om vinturisme og forslag til reiser, kan du ta en titt på vår 8 forslag til vinreiser, en oversikt over de mest interessante vinrutene i Spania.

 TAGS:Château Brane-Cantenac 2012Château Brane-Cantenac 2012

Château Brane-Cantenac 2012

 

 

 TAGS:Château Latour-Martillac 2011Château Latour-Martillac 2011

Château Latour-Martillac 2011

Viktigheten av å fremme et ansvarlig alkoholkonsum

 TAGS:undefined

Alkoholforbruket blant den yngre generasjonen vokser for hvert år som går. Tallene taler for seg selv når de sier at, ifølge Folkehelse Agency of Catalonia, mer enn halvparten av 17-åringene erkjenner å ha vært beruset minst en gang i løpet av den siste måneden. Derfor trenger vi en sosial bevissthet og utdannelse fra familiene og lærerne for at alkohol ikke blir et voksende problem. La oss se hvilke aspekter som kan fremme et redusert alkoholforbruk blant den yngre generasjonen.

 • Oppmuntre til gode vaner. Ved bedre helse og gode matvaner bremser en det overdrevne forbruket av alkohol. Unge folk drikker hovedsakelig for å ha det moro, så vi må se etter alternative underholdningsformer for å unnslippe dette problemet.
 • Økt aktivitet og trening. Fritidsaktiviteter som gjør at en lever et mer aktivt liv, ikke bare i ukedagene men også i helgene. For eksempel gruppeaktiviteter, naturopplevelser eller ekstremsport, som er kjent for å gi adrenalinkick, lignende det som noen kan kjenne fra store inntak av alkohol.
 • Opplæring i familiene. Studier gjort de senere årene viser at alderen for å debutere med alkohol senker seg i de familiene det er  mer aksept for inntak i lav alder. Her kan en fremme god komunikasjon mellom foreldre og barn, ha klare grenser, og oppmuntre til moderat bruk og vite hva du skal drikke og hva en bør styre klar av..
 • Bedre utdanningskampanjer i skolen. Det ser dessverre ut til at skolenes kampanjer mot alkohol ikke når inn til de unge på den måten en skulle ønske. En har nye verdier, og nye samfunnsmodeller, og må finne nye måter å nå de unge på.

Kort sagt, forbud virker ikke, en må skape gode holdninger, og tilby fritidsalternativer som er attraktive for de unge. Dette vil være den beste måten å utdanne ungdom til å drikke med måte. Slik kan vi fremme en hyggelig drikkekultur, hvor en kan dra nytte av de helsemessige fordelene som en har fra vin.

3 fornyede cocktailer med campari

 TAGS:undefined

Cocktailer med Campari har en så karakteristisk smak at den gjør dem umiskjennelig italienske. Vi presenterer noen av disse kombinerte og fullstendig fornyede drinkene, skapt av finalistene i Campari Bartender of the Year 2015. For andre året på rad ble denne konkurransen avholdt for noen dager siden i Milano, Italia, vinneren ble bartenderen fra Torino, Andrea Dracos.

Andrea Dracos

Kreert av vinneren av konkurransen, som ble kåret til den beste bartenderen i Campari 2015, får vi denne cocktailen som består av følgende ingredienser.

 • 3 cl Campari, Cinzano og Cynar
 • Cinzano Vermouth 3 cl 1757
 • 2 cl Cynar
 • Sitronskall

Trikset er å blande de helt spesielle italienske smakene, som Campari, Cinzano og Cynar, sistnevnte kjent for å ha en hemmelig formel som inkluderer artisjokker og 13 ulike urter. Når disse blir blandet får de fram overraskende smaker som fornyer verdenen av aparitifer.

Andrea Paci

En annen av finalistene har utviklet en original cocktail med Campari, tequila, limoncello … her er ingrediensene:

 • Hvit tequila 3 cl
 • 3 cl Campari
 • 8 cl frisk grapefrukt rose
 • 2 cl limoncello
 • En kvist av merian

Kontrasten av tequila, med Campari og limoncello, den berømte italienske sitronlikøren, tilbyr en eksplosiv smaksblanding.

Cynthia C. Iron

Campari cocktail komponert av andre finalisten i denne konkurransen, hvor sitron og grapefrukt mikses med Cynar likør. Surheten av grapefrukten sammen med sitron er skarp og mektig, dette er en veldig god cocktail, en kan gjerne dekorere glasset med kvister av bergamot og timian.

 • 1 cl sukkersirup
 • 1 cl sitron verbena likør
 • 2 cl Cynar
 • 4 cl Campari
 • 4 cl grapefruktjuice
 • 2 skiver av sitron

 TAGS:Campari 1LCampari 1L

Campari 1L

 

 

 TAGS:Cynar 1LCynar 1L

Cynar 1L

 

 

Vin er bra for kvinners hjerte

 TAGS:undefined

Nylig har forskere fra Indiana Universitet og School of Public Health ved Harvard analysert data fra studier av 88,940 amerikanske kvinner mellom 1991 og 2011. Studien førte frem til oppdagelsen av seks vaner som kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Det ble utført analyser på kvinner mellom 27 og 44 år. De har fylt ut spørreskjemaer om deres helse, vaner og livsstil. Analysen fant at kvinner som fulgte disse seks sunne vanene var mindre sannsynlig for ende opp med å lide av hjerte- og karsykdommer.

Moderat forbruk av vin, med en hyppighet på én drink per dag, var en av de 6 vanene. De andre fem var, ikke røyke, holde en lav kroppsmasseindeks, utføre minst 2,5 timer med fysisk aktivitet i uken, se mindre enn 7 timer med TV-en uke, og å spise på en sunn og balansert måte.

Hva forskere mener er at 73 prosent av tilfellene av hjerte og karsykdommer registrert mens studien ble gjennomført, kunne vært unngått dersom alle deltakerne hadde fulgt disse livsstilsvanenene.

– Overholdelse av en sunn livsstil er også forbundet med en betydelig reduksjon i risikoen for å utvikle hjertesykdom blant kvinner som allerede hadde utviklet en annen risikofaktor for hjerte- og karsykdommer, som diabetes eller høyt blodtrykk, eller hyperkolesterolemi – Sier Dr. Andrea K. Chomistek, hovedforfatter og assisterende professor i epidemiologi og biostatistikk ved Universitetet i Indiana i Bloomington.

På den andre siden, har forskere ved Harvard Medical School puplisert funn om forholdet mellom moderat alkoholforbruk og redusert risiko for å utvikle hjertesvikt.

– Det vi har funnet var at de som drakk moderat opp til syv drinker i uken hadde lavere risiko for hjertesvikt – , sa Solomon. For menn, virket den beskyttende effekten å komme på om lag to drinker per dag, og for kvinner en drink per dag.

 TAGS:Remelluri Reserva 2007Remelluri Reserva 2007

Remelluri Reserva 2007

 

 

 TAGS:Allende 2008Allende 2008

Allende 2008