Månad: juli 2016

7 barer i London hvor en kan nyte god vin

 TAGS:undefined

London er en av de mest multikulturelle byene i verden, og tilbyr barer og restauranter i alle disipliner. I tillegg til øl, bør du vite at i London finnes god vin i mangfold, og dette takket være at produsenter fra hele verden gjør deres viner tilgjengelig på flere utesteder i metropolen. Så hvis du reiser til London eller bor der, anbefaler vi at du tar turen innom disse barene:

 1. Vinoteca. Meget populært, vi finner viner fra franske, italienske og spanske distrikt. I tillegg blir vinsmaking og andre arrangementer rundt vin avholdt her.
 2. Cork & Bottle. Den ligger i et område med mye fritidsaktiviteter og Londons teatre, som vanligvis er fylt med turister som ønsker å nyte vin før eller etter forestillinger. Godt utvalg av vin og mat.
 3. Fortnums 1707. I området Picadilly, den har et utmerket utvalg av viner til gode priser og har også et utsalg hvis du vil kjøpe med deg vin. Lukker ganske sent, her kan en drikke vin når en føler for det.
 4. Troubadour wines. Her finner en både vinbutikk og bar, pluss restaurant. Når det gjelder vin, har de utvalg fra ulike land, blandt annet Argentina, Italia og Frankrike.
 5. Willy Wine Bar. Hvis du vil ha en fisk og chip av høy kvalitet, er dette stedet du bør gå. Og det mangler ikke på utvalg av forkjellige viner i menyen, både hvite og røde. Et sted spesielt populært hos britene.
 6. Bar Pepito. Dette er en av de spanske barene som har et stort navn i London. Den har et andalusisk tema, slik at du kan nyte foskjellige tapas til din vin. Av vin fører de vin fra blandt andre, Jerez distriktet.
 7. Sager + Wilde. Dette er det rette stedet for en god matbit ledsaget av gode viner. Kjøtt, ost og brød og et mangfold av vin fra ulike land.

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Macán 2011Macán 2011

Macán 2011

Hvilken type alkoholholdige drikkevarer passer for cøliakere?

 TAGS:undefined

Et stadig større antall mennesker blir cøliakere. Derfor finnes også mer og mer informasjon om denne sykdommen, og hvilke type mat og drikke en kan ha. Ifølge Federation of Associations of cøliakere i Spania, FACE, er cøliaki en permanent intoleranse for gluten i hvete, bygg, rug og noen ganger havre, og denne intoleransen oppstår sannsynligvis hos genetisk disponerte individer. Dette er karakterisert ved en inflammatorisk reaksjon i slimhinnen i tarmen, som hindrer absorpsjon av makro- og mikronæringsstoffer.

Mange cøliakere lurer på om de kan drikke alkohol, og sannheten er ja, men ikke alle typer. For det første er det viktig å merke seg at øl er laget av bygg, kan derfor ikke drikkes av dem som har glutenintoleranse, på samme måte som visse typer whisky.

Noen typer øl kan drikkes av cøliakipasienter fordi de er laget med ris, bokhvete eller Mais. Ved enkelte anledninger, blir både bygg og hvete, som er ikke kan nytes av cøliaki pasienter, kan være en del av ingrediensene brukt i produksjonen av whisky.

Personer som har denne sykdommen kan drikke mange andre ting, for eksempel vodka, tequila, rum og gin, fordi de har gluten som går tapt i destillasjonsprosessen. Uansett, det er bedre å kontrollere først, les på etikettene eller kontakt lege eller ernæringsfysiolog hvis du ikke er helt sikker.

Det beste er at vin er blant de alkoholholdige drikkevarer du kan nyte på tross av cøliaki. Ingen vin er laget med gluten, eller bygg, og byr i tillegg på mange fordeler for kroppen. Vær obs på at når vinen oppbevares i et rom eller en beholder som også blir brukt til å lagre produkter som inneholder gluten, kan det oppstå kryssforurensning.

En annen drikk som du kan nyte med glutenintoleranse er cider. For det er en alkoholholdig drikk som kommer fra gjæring av epler, og innheolder ikke gluten.

 TAGS:Jameson 1LJameson 1L

Jameson 1L

 

 

 TAGS:Sir PittersonSir Pitterson

Sir Pitterson

Cocktailer inspiret av Roald Dahl

 TAGS:undefined

En reataurant i London som heter Rocket har lansert 4 cocktailer som har sin inspirasjon fra forskjellige kjente romaner av den britiske forfatteren Roald Dahl. Så, i og med at vi idag feirer den Internasjonale Bokdagen, ønsker vi å dele med deg, disse fantastiske cocktailene.

Mr. Fox

Mr. Fox er en cocktail inspirert av Dahl sin romanen fra 1968 Fantastiske Mr. Fox. Den er laget av Zubrówka vodka, elderflower likør St Germain, gulrot, sitron og eple juice.

Heksene

Heksene er den neste cocktailen, inspirert av romanen utgitt i 1983. Dens ingredienser er Havana Club rom, Koko Kanu kokosrom, likørkrem, bjørnebær, blåbær og sitronsaft.

Georgs magiske medisin

Fans av romanen Georgs magiske medisin fra denne utrolige forfatteren kan nyte denne cocktailenmed sitt blå skinnende utseende. Den er laget av Whitley Neill gin, Blå Curacao, ferskenlikør, sitronsaft og sirup.

Charlie og sjokoladefabrikken

Og til slutt, er den fjerde cocktailen er inspirert av ikke mindre enn Charlie og sjokoladefabrikken. Denne søte og deilige cocktailen inneholder Chivas Regal, El Dorado rom, Mozart sjokoladelikør og sjokoladeiskrem.

Tiltaket er en del av et samarbeid med Broadgate Circle til støtte for sin vårens kampanje «Literary Greats». Broadgate Circle er en gruppe dannet i London som samler restauranter, kafeer, barer, matboder og treningsstudio hvor du kan spise og ha en fin tid. De hedrer alle litteraturen, og har sluttet seg til trenden med cocktailer inspirert av forfattere og romaner.

Så, hvis du reiser til London ta et besøk en av disse barene og la deg forføre av litterære drinker. Hvis ikke, kan du med enkelhet og litt kreativitet fint klare å tilberede dem hjemme hos deg selv.

 TAGS:Zubrówka VodkaZubrówka Vodka

Zubrówka Vodka

 

 

 TAGS:Chivas Regal 12 YearsChivas Regal 12 Years

Chivas Regal 12 Years

 

 

Den som drikker vin eller øl, spiser bedre

 TAGS:undefined

Ifølge en undersøkelse utført av Miguel Hernández (UMH) i Elche, vil studenter som drikker øl eller vin i moderate mengder ha en tendens til å konsumere store mengder fisk, frukt og grønnsaker, ingredienser som utgjør middelhavsdietten og er grunnlaget for et sunt kosthold.

I motsetning til respondentenes unge avholdsfolk (over 1000 mellom 17 og 35 år gamle) hvor en ser forbruk av mindre fisk og økte kjøttmengder. De unge konsumentene som drakk alle typer alkohol, hadde også et lavere inntak av frukt og grønnsaker og kjøtt to ganger så ofte hvis en sammenligner med dem som bare drikker øl eller vin moderat.

Ifølge disse resultatene, var det 18,9% av deltakerne som drakk bare vin eller øl moderat, og det var 19,5% som ikke drakk alkohol og 61,6% som konsumerte alle typer alkoholholdige drikkevarer, inkludert sterkvin og brennevin.

Den gjennomsnittlige alkoholinntak var 4,3 gram per dag, et beløp som kan anses som lav til moderat, et inntak mindre enn 11,8 gram per dag beregnes som lavt inntak av National Health Survey for unge voksne på samme alder, mellom 2011 og 2012.

Men de erkjenner uenigheten som eksisterer innenfor det internasjonale vitenskapelige samfunn om ikke anbefaler alkohol, heller ikke et moderat inntak, på grunn av de negative virkningene som overdrevent inntak kan ha.

Resultatene av arbeidet gjort av UMH demonstrerer viktigheten av at fellesskapet studerer kosthold og alkoholforbruk og effekten av sistnevnte i kroppen. Den minner om at middelhavsdietten inkluderer et moderat inntak av vin til måltidene på grunn av de mange helsemessige fordelene.

 TAGS:Pago de los Capellanes El Nogal 2010Pago de los Capellanes El Nogal 2010

Pago de los Capellanes El Nogal 2010

 

 

 TAGS:Luis Cañas Crianza 2013Luis Cañas Crianza 2013

Luis Cañas Crianza 2013

3 cocktailer inspirert av gangstere

 TAGS:undefined

En av de største og mest kjente i løpet av 1920 og 30- årene var Al Capone, han var en av de mest berømte gangstere i verden og eier av hemmelige casinoeier, undergrunns destillerier og stod for forløperen til cocktailkulturen.

I løpet av årene under forbudstiden økte forbruket av brennevin, inkludert Scotch whisky. Bartendere som jobbet i undergrunnsbarer på denne tiden, eksperimentere ofte med rester fra flere flasker, dette resulterte i nye mikser.

I tillegg til å distribuere de forskjellige ulovlige barene i undergrunnen med drikkevarer som whisky i USA, var han også godt kjent for sin forkjærlighet for de forbudte cocktailer. Til den grad at han i dag har sine egen cocktailer.

Inspirert av hans karakter, deler vi i dag tre cocktails som du vil elske.

Penicilin

Dette cocktail ble kreert i 2005 av San Ross Milk & Honey bar i New York. Den kombinerer smaken av honning, sitronsaft, ingefær og Cutty Sark forbudsedisjon.

Ingredienser:

Tilberedelse:

Hell ingrediensene i en shaker med knust is, bland og server.

Barbary Coast

Denne cocktailen er et klart eksempel på kombinasjoner som ble laget i løpet av forbudstiden med de til tider begrensede råvarer. Det er en blanding av gin og whisky.

Ingredienser:

 • 2 cl blended whisky
 • 2 cl gin
 • 2 cl kakao
 • 2 cl av kremfløte

Tilberedelse:

 1. Hell alle ingrediensene i en shaker med knust is.
 2. Sil og server i et avkjølt glass.

Scofflaw Cocktail

Denne cocktailen er oppkalt etter et adjektiv som oppstod i 1924 under en konkurranse der deltakerne skulle beskrive med ett ord en som drikker uten moral, er uforskammet og en dårlig borger.

Ingredienser:

 • 4 cl whisky av rug
 • 3 cl Tørr vermut 
 • 2 cl sitronsaft
 • 2 cl grenadine
 • 2 dråper appelsinbitter

Tilberedelse:

 1. Hell alle ingrediensene i en shaker med is.
 2. Bland, sil av i et avkjølt cocktailglass.
 3. Pynt med en skive appelsinskall.

 TAGS:Cutty Sark ProhibitionCutty Sark Prohibition

Cutty Sark Prohibition

5 destinasjoner for vinturisme hvor en kan leve storslått (II)

 TAGS:undefined

Vi så i vår første artikkel om de beste destinasjoner vinturisme er  det mange steder å besøke i verden hvor vinen er fokus for kultur og fremme av en region og dens innbyggere. La oss se nærmere på fem flere destinasjoner fra hele verden.

1. Baskerland, Spania

Det er en av de regionene hvor gastronomien blomstrer. Og selvfølgelig, også vinene fra stedet der den ligger, med alle vingårdene i Rioja og Navarra. I byene langs kysten, kan vi ha glede av restauranter med Michelinstjerner, og også ciderhus og landsbyer hvor god mat er viktig, selv om de ikke er oppført i noen guidebok. I San Sebastian, bør du gå til Lukas Gourmet Benta-Berri, en unik vinbutikk som også har en bar og en restaurant.

2. Franschhoek, Sør-Afrika

Sørafrikansk vin har en stor aksept i mange deler av verden. Spesielt i Franschhoek, fant vi mange vinprodusenter og vingårder situert langs elvebredden. Blant de mange steder som har gode viner rådes du til å gå til hotellet Le Quartier Français, for sin meny av afrikansk-inspirerte retter med lokal vin laget av den anerkjente kokken Margot Janse.

3. Alentejo, Portugal

Et annet land der kjøkkenet og drikke er dets grunn for leve. Alentejo har tusenvis av vingårder og en enkel mat med kjøtt og grønnsaker, og tapas som mer moderne retter. Den er veldig gode viner i Tasquinha do Oliveira i Evora, her florerer mange av disse tapas restaurantene. Og også Herdade do Esporão, en restaurant med en skikkelig variert og god vinkjeller, det er en terrasse hvor en har muligheten til å smake høyt rangerte viner.

4. Burgenland, Østerrike

Bare en times kjøretur fra Wien, har Burgenland innsjøer og storslått natur det er et paradis for vinelskere. Besøk av vinkjellere er populært, samt besøk av restaurantene Gut Purbach, Mooslechner Bürgerhaus, og i den vakre byen Rust,  Reiter Hotel, som ligger i den sørlige enden av Burgenland.

5. Ashland, USA

Historien om vin fra Oregon begynner og slutter i lenger med Willamette Valley Pinot Noir. Vinregionen Ashland er vert for 120 vinprodusenter gruppert rundt byen, som er hovedsaklig kjent for sin årlige Oregon Shakespeare Festival.

 TAGS:Artadi Tempranillo 2013Artadi Tempranillo 2013

Artadi Tempranillo 2013

 

 

 TAGS:La Montesa 2012La Montesa 2012

La Montesa 2012