Månad: august 2016

Sverige følger England i sin produksjon av vin som følge av klimaendringene

 TAGS:undefined

Det er velkjent fenomen at den industrielle aktiviteten, spesielt  i løpet av de siste tiårene, har vært preget av intensiv bruk av fossilt brensel, og at dette påvirke gradvis jordklodens klima, og forårsaker den globale temperaturen til å øke. Dette genererer noen uvanlige endringer i været av visse deler av verden.

Dette er en alvorlig utvikling, og er noe vi må forsøke å styre før det er for sent. Men enkelte steder har endringer i klima gjort det mulig med aktiviteter som inntil i dag var utenkelig. Som for eksempel produksjon av engelsk vin i Sverige. En produksjon som har dratt nytte av den generelle økningen i temperatur, noe som resulterer i at den varme årstiden blir lengre, og derfor letter oppgaven med vindyrking. Det også gir bedre produktkvalitet, da den blir stadig mer verdsatt både innenfor og utenfor landets grenser.

I regionen Malmö, en av de største byene i Sverige, kan vi finne vingårder som nå kan nyte en måned lenger sommer enn for et halvt århundre siden, som Hällåkra, der mer enn 20.000 vinstokker er dyrket på et område på ca 6 hektar. Faktum er at på disse breddegrader har temperaturøkningen vært større enn det globale gjennomsnittet, og Nordic vindyrking er blitt et alvorlig kommersielt alternativ, mens det inntil nylig ble ansett mer som en hobby for pensjonister.

Selv om den svenske vinen fortsatt er stort sett ukjent blant allmennheten, har små produsenter, etter initiativ fra vinprodusentene, begynt å tiltrekke seg interesse fra lokale gourmetrestauranter, de har begynt å inkludere dem i sine vinkart. Med spesiell oppmerksomhet på hvite og musserende, som i motsetning til røde druer, er mye mer tilpasningsdyktig til de spesielle klimatiske forholdene i området.

 TAGS:Chapel Down Rose BrutChapel Down Rose Brut

Chapel Down Rose Brut

 

 

 TAGS:Chapel Down Primrose Hill Brut PrestigeChapel Down Primrose Hill Brut Prestige

Chapel Down Primrose Hill Brut Prestige

 

5 tips til hvordan å nyte hedonistisk vinsmaking

 TAGS:undefined

Maksimal sensorisk nytelse står i sentrum i den nye turismen og gastronomien. Den søker å gi glede gjennom mat og drikke, for å få en maksimal følelse av velvære. Så når vi snakker om hedonistisk vinsmaking gir de denne sammensatte nytelsen når man inntar, for eksempel vin.

 1. I godt selskap. For en hedonistisk vinsmaking må en være i godt selskap, med den beste atmosfæren, venner, slektninger, folk vi trives med mens vi smaker vin. Alt er koblet sammen. Befinne seg i en avslappende og hyggelig atmosfære.
 2. Hygge. Utover profesjonell vinsmaking, er de hedonistiske vinsmakinger ute etter en morsom opplevelse, som er å drikke vin for nytelse. Fordi vi liker det, og gjør det av interesse, og som en morsom avkobling, ikke en forpliktelse.
 3. Nytelse på flere måter. I denne typen vinsmaking spiller syn, lukt og smak like stor rolle. Vi trenger å inkludere alle sansene for at vi skal lære å kjenne nye smaker og aromaer. Det er dette som hjelper oss å skille en vin fra en annen.
 4. Vin fascinerer. Det antas, ifølge vineksperter at hedonistisk vinsmaking bringer glede og eufori; og som på sitt beste kan fascinere og trollbinde.
 5. Det kan praktiseres overalt. Denne typen vinsmaking, kan i motsetning til de fleste profesjonelle (ofte stive og tilknappede), gjøres hvor som helst, hjemme, i hagen, i baren … eller via et kurs. Det kan være en vennergjeng, men med fordel også med en person som forstår faget. En oenologist eller summiller, for å veilede gjestene og å hjelpe dem å tilegne seg ny kunnskap, og å utvikle ganen.

 TAGS:López Cristobal Roble 2014López Cristobal Roble 2014

López Cristobal Roble 2014

 

 

 TAGS:Pago de los Capellanes Crianza 2013Pago de los Capellanes Crianza 2013

Pago de los Capellanes Crianza 2013

4 smakfulle veganske cocktailer

 TAGS:undefined TAGS:undefinedÅ være veganer er ikke uforenlig med å være i stand til å nyte en god cocktail, så i dag foreslår vi noen cocktails som ikke inneholder ingredienser av animalsk opprinnelse. Dessuten, de er kjempegode!

1. Bellini:

Ingredienser:

 • 3 Hvite ferskener
 • 1 ss sitronsaft
 • 1 flaske musserende Prosecco

Tilberedelse:

 1. Plasser fersken i kokende vann. Etter to minutter le dem renne av seg og skrell dem.
 2. Skjær fersken i biter og bland med en spiseskje sitronsaft.
 3. Tøm innholdet i en blender og tilsett Proseco.
 4. Bland og server i glass.

2. Mojito orange

Ingredienser:

 • 2 deler mørk rom
 • En stor appelsin
 • 2 sprigs mynte
 • 2 nivå ss brunt sukker
 • Knust is til smak
 • Frukt etter smak

Tilberedelse:

 1. Ha mynteblader og opphakket appelsin samt sukker i en bolle sette sukker. Knus ved hjelp av en morter.
 2. Filtrer av saften og hell i to glass. Tilsett knust is og rom. Pynt med mynte og frukt.

3. Sangria:

Ingredienser:

 • ½ kopp brandy
 • ¼ kopp sukker
 • 2 flasker hvitvin
 • 3 ss sitronsaft
 • 6 hvite ferskener i terninger
 • 2 sitroner i skiver
 • ½ kopp blåbær
 • ½ kopp jordbær
 • 2 kopper isbiter

Tilberedelse:

 1.  Bland Konjakk og sukker i en bolle til den sistnevnte er oppløst.
 2. Tilsett hvitvin og frukt.
 3. La stå i kjøleskapet over natten.
 4. Tilsett isbiter før servering.

4. Amaretto Aloha cocktail

Ingredienser:

1 mål på tranebærjuice
1 mål ananasjuice
1/2 mål amaretto

Tilberedelse:

Bland ingrediensene og server i et glass med knust is.

 TAGS:Quinta Apolonia 2015Quinta Apolonia 2015

Quinta Apolonia 2015

 

 

 TAGS:Ossian 2013Ossian 2013

Ossian 2013

 

Hvordan er brasiliansk mat?

 TAGS:undefinedBrasil er et dynamisk land. Med et vell av kulturer som påvirkes av nærhet til andre latinamerikanske land og europeiske land. I dag, med mindre enn noen få timer til OL starten i Rio de Janeiro 2016, ønsker vi å dele med deg noen typiske trekk ved kjøkkenet til en av de mest fascinerende land i verden. Oppdag hvordan, og bli inspirert til å tilberede typisk brasiliansk mat hjemme!

Acarajé

Denne delikatessen er basert på grove rundstykker laget av hvite bønner og løk stekt i palmeolje og er vanligvis servert med saus. Det er en rett med tydelige afrikanske røtter, tatt med av urfolkssamfunn i Afrika som har innvandret til Brasil. En rett som passer som forrett for ulike anledninger.

Bode buchada

Som mange andre retter, er den av portugisisk opprinnelse, et kjøkken som blander både fisk og kjøtt. Vanligvis et stort fat, med variert innhold, vanligvis med innvoller, som nyrer, lever … og også kokt blod. En rett for vinterhalvåret og den er mer typisk for sør og sørøst.

Tacaca

Ganske annerledes er Tacaca, en suppe med forskjellige urter og krydder som koriander, Jambu, pluss reker, tapioka, basilikum, etc. er brukt Den serveres varm, så det er en god rett for de kalde månedene. I det nordlige Brasil, serveres den mange steder, spesielt fra gateboder.

Tapioca

Veldig populært i andre naboland, er det et mel laget av kassava, som brukes i tilberedingen av ulike måltider. Cassava er en av de grunnleggende ingrediensene i mange land i Sør-Amerika og brukes til å lage brød, pannekaker, hovedretter og snacks.

Queijo coalho

Av europeisk innflytelse, er osten til stede i brasiliansk mat, og den tilberedes på forskjellige måter. Den består av strimler av stekt ost som er laget av pasteurisert ost, gjæret kumelk. Den passer perfekt som en aperitiff og kan kjøpes og spises i gateboder.

Churrasco og annet kjøtt

I mange områder i nærheten Argentina, er biff svært populært. Grillet biff av utmerket kvalitet er populært på fester og andre arrangementer. Churrasco er best kjent i Europa, og spises over hele Europa og også hjemme i Brasil. Dette er grillet eller stekt kjøtt, og serveres vanligvis her i Brasil sammen med tomatsaus.

 

 

 TAGS:Cachaça LeblonCachaça Leblon

Cachaça Leblon

 

 

 TAGS:Cachaça 51 1LCachaça 51 1L

Cachaça 51 1L