Månad: september 2016

Vinregionene i Tyskland (III/III)

 TAGS:undefined

Tyskland sin vindyrkning okkuperer svært ulike områder, og områder med landskap som har flott billedlig skjønnhet. Det er vel verdt å bli kjent med de forskjellige vindistriktene og lære om de forskjellige vinene. Vi ser på nye områder i denne tredje artikkelen for å finne flere varianter av druer og vin.

Mittelrhein

Selv om regionen er liten av størrelse, tilbyr den varierte og viktige viner, for eksempel Riesling, Müller-Thurgau og Kerner, den første er den mest fremtredende av dem, og er 70% av produksjonen. Disse variantene er tilgjengelige i områder av byen Bacharach og omgivelser. Vi fant også druene Weißburgunder (Pinot Blanc) og Grauburgunder (Pinot Gris).

Saale-Unstrut regionen

Det er kanskje en av de vakreste områdene å utforske, og består av et nydelig landskap fulle av vingårder. Det dyrkes mer enn 30 varianter av druer, blant annet Müller-Thurgau, Weißburgunder og Silvaner. Av hvite viner dyrkes det også Riesling og Gutedel. Mens blant de røde finner en Portugieser, Blauer Zweigelt eller Spatburgunder som noen av høydepunktene. Rundt 500 produsenter er dedikert til vindyrking i regionen..

Platz eller Pfalz-regionen

En stor del av vinmarkene ligger i regionen Mittelhaardt. Området består av til sammen mer enn 5000 hektar og her dyrkes Riesling fremfor alt annet. Det er derfor ikke overraskende at det er herfra at det eksporteres mest tysk vin. Av andre typer hvitvin finner en også variantene Gewürztraminer og Scheurebe, og av røde varianter finner en Dornfelder, Portugieser, Spatburgunder og Regent. Omkring 3000 produsenter er involvert i vinproduksjonen i dette området, og svært mange av disse selger fra egne bodegaer.

Lang tradisjon i Rheingau

Består av mer enn 3000 vingårder totalt, en region der dyrking av Riesling vin står i høysetet. Andre varianter som finnes er Spatburgunder, Müller-Thurgau, ehrenfelser, Weißburgunder … Selv om internasjonale varianter som Chardonnay og Sauvignon blanc også dyrkes i regionen.

 

 TAGS:Spätlese Ruppertsberg Gewürztraminer 2014Spätlese Ruppertsberg Gewürztraminer 2014

Spätlese Ruppertsberg Gewürztraminer 2014

 

 

 TAGS:Sektmanufaktur Schloss Vaux Schloss Vaux Rosé Brut 2011Sektmanufaktur Schloss Vaux Schloss Vaux Rosé Brut 2011

Sektmanufaktur Schloss Vaux Schloss Vaux Rosé Brut 2011

 

Vinregionene i Tyskland (II/III)

 TAGS:undefinedTakket være sine mange kontraster i temperatur, består Tyskland av veldig varierte vindistrikter som igjen gir opphav til både røde og hvite viner. Etter å ha sett på noen av disse områdene i den første artikkelen vil vi i denne i denne andre artikkelen se på flere områder for vindyrking i Tyskland.

Franken eller Frankenområde

Dette stedet dekker 6040 hektar langs med elven Main. En stor del av vingårdene er i byen Würzburg og dens omgivelser, og vinene som produseres er mangfoldige, vi vil fremheve Steinwein, Silvaner og Müller-Thurgau. Hvis vi snakker om rødvin er de viktigste Domina og Spatburgunder. Viticultural er en gruppe som har til sammen mer enn 5400 selskaper, med anerkjente historiske vingårder, for eksempel Kallmuth Homburger, Rödelseer Küchenmeister, Randersackerer Pfülben og Escherndorfer klump.

Området Mosel

Denne regionen er den eldste dedikert til vin i Tyskland. Den strekker seg over 10.400 hektar og består av et variert mikroklima som gjør at det utvikles en av de mest kjente vinene i landet, den berømte Riesling, en vin med elegant syrlighet og regnes som en av de beste hvite vinene i verden. Og en annen spesialitet er den gamle druesort Elbling, i tillegg til Muller-Thurgau, Burgunder og Grau Weiß. Det er totalt 2.000 gårder engasjert i vindyrking, de driver utpreget aktivitet av vinsmaking i dette området, og derfor er det en av de mest besøkte vinregionene.

Hessische Bergstraße vinregion

Selv om det er den minste regionen i landet, er det denne som har mest historie. Den omfatter 440 hektar med vingårder, der, som i andre regioner, er det dyrking av hvite druer som foretrekkes. I dette tilfellet Riesling, Grauburgunder, Weißburgunder, Müller-Thurgau og Silvaner. Andre røde varianter er Blauer Spatburgunder, Dornfelder og Gewürztraminer.

 

 TAGS:Josef Rosch Riesling Spätlese Trittenheimer Apotheke 2012Josef Rosch Riesling Spätlese Trittenheimer Apotheke 2012

Josef Rosch Riesling Spätlese Trittenheimer Apotheke 2012

 

 

 TAGS:Kloster Eberbach Heppenheimer Centgericht Crescentia Grauburgunder Trocken 2013Kloster Eberbach Heppenheimer Centgericht Crescentia Grauburgunder Trocken 2013

Kloster Eberbach Heppenheimer Centgericht Crescentia Grauburgunder Trocken 2013

 

Vinregionene i Tyskland (I/III)

 TAGS:undefined

Tysk vin har en lang tradisjon og er stadig voksende på verdensmarkedet innen vin. For å forstå deres kvaliteter, er det nødvendig å vite hvilke de største vindistriktene i Tyskland er.

Områdene er delt inn i 13 deler med en gjennomsnittlig størrelse på 100 000 hektar og de aller fleste er konsentrert i den sør og sørvestlige delen, gitt at de har bedre værforhold for produksjon.

De viktigste vinrankene er Riesling og Müller-Thurgau, som er de mest solgte og utnyttes, friske viner, for det meste hvite. Disse vinene blir eksportert til andre europeiske land, særlig Storbritannia og utenfor kontinentet, særlig i USA.

Noen av de tyske vinregionene er Ahr, Baden, Franken, Hessische Bergstrasse, Mittelrhein, Nahe, Pfalz, Rheinhessen, Saale-Unstrut og Württemberg.

Ahr vinregion

Landskapet i vinregionen Ahr ligger ved elven som bærer dette navnet, sammen med åser og knauser. Den har 552 hektar med dyrking av vinstokker, det er et stort flertall av produksjon av røde viner, med varianter av pinot noir, Portugieser, Dornfelder og Frühburgunder. Den mest utbredte hvite druen i området er Riesling, med 41 hektar dyrket mark. Mange av vindyrkere fra området er vert for en sekundær aktivitet, det er en ny generasjon av unge vinmakere som gjenoppliver sektoren.

Baden-området

Med et landskap av en film, Baden tilbyr en solfylt og varmt vær, noe som gjør den til en av de beste områdene for vinproduksjon. I dette tilfelle er 60% av drueavlingen hvit, mens de øvrige tilsvarer røde druer. Den mest betydningsfulle variasjon er Spatburgunder, med den berømte rekke Burgunder (Pinot); i tillegg til Riesling og Müller-Thurgau hvitt. Det er bemerkelsesverdig at vinen i dette området dyrkes nesten utelukkende av familiedrevne vingårder og består av kooperativer med 77 400 gårder og vingårder.

 TAGS:Remstal Lemberger Trollinger 2013Remstal Lemberger Trollinger 2013

Remstal Lemberger Trollinger 2013

 

 

 TAGS:Adeneuer Walporzheimer Gärkammer Spätburgunder Trocken 2012Adeneuer Walporzheimer Gärkammer Spätburgunder Trocken 2012

Adeneuer Walporzheimer Gärkammer Spätburgunder Trocken 2012

 

Måter å ødelegge et godt måltid med vin

 TAGS:undefined

Tenk deg følgende scenario: Du organiserer et måltid for å feire noe med venner eller familie. Du tar flere dager på å planlegge retter og vin. Når dagen kommer, og alt virker perfekt; det er imidlertid små detaljer som virket uviktig, de ender opp som forstyrrelser av alt arbeidet du har investert. Hvis du ikke vil at dette skal skje, viser vi til noen ting du bør unngå for ikke å ødelegge et utmerket måltid.

Artisjokker

Artisjokker og vin er ikke en god kombinasjon. Selv om denne uttalelsen ikke alltid er helt sann, er det vanskelig å kombiner viner med dette produktet, artisjokker inneholder et stoff som heter cinarina som gjør smaken på vin noe rart. Det er best å satse på en lett og fruktig hvitvin.

Servere vin for varmt eller for kaldt

Hver type vin bør serveres i henhold til den temperaturen som er anbefalt. Det vil si, en rødvin som er for varm, eller en meget kald hvitvin, kan ødelegge et måltid. Hvis vi ser at rødvinen er noe varm, vil vi sette den i kjøleskapet i 30 minutter før servering. Det er anbefalt å fjerne flasken fra kjøleskapet et par minutter før servering.

Perfekte kombinasjoner

Kombinere vin og mat er en kunst. Hvorfor? Det og matche smaker og oppskrifter med viner som fremhever dem er ikke så enkelt. Et godt måltid kan bli ødelagt hvis vinen ikke er egnet for alle rettene. En søt vin kan ikke serveres med flere fet mat, men går godt med desserter, på samme måte som en frisk hvit ikke kan kombineres med viltkjøtt. Det er bedre å være godt informert før du velger de beste kombinasjonene av vin og type måltid

Hvis vinen er varm, ikke bruk isbiter

Vinelskere vet allerede om dette. Hvis vinen vi serverer er varm, kan det være fristene å bruke isbiter. Ved å tilsette is, blander vi vin med vann. Når det er sagt, sett den heller litt i kjøleskapet.

Ikke bland to forskjellige viner i samme glass

Når vi drikker vin av forskjellige merker, bakgrunner og smak, fra samme glass blir gjerne smaken litt rart. Det bør brukes separate glass, hver vin har sine egne særtrekk og bør nytes separat..

 TAGS:Remelluri Reserva 2007Remelluri Reserva 2007

Remelluri Reserva 2007

 

 

 TAGS:Pétalos del Bierzo 2012Pétalos del Bierzo 2012

Pétalos del Bierzo 2012

 

 

2 cocktailer som hjelper fordøyelsen

 TAGS:undefined

Kombinasjon med sitrus og knust is

Denne cocktailen er svært enkel å tilberede, og er virkelig forfriskende og deilig, den kan drikkes som en digestive etter et solid måltid.

I tillegg til sitt attraktive utseende, inneholder denne cocktailen mye vitamin C takket være mengden av appelsinjuice, mandarin og sitron, så den bidrar også til å styrke immunforsvaret. Du kan også tilberede en alkoholfri versjon for barna, slik at føler seg inkludert og kan nyte avslutningen på måltidet sammen med foreldrene.

Ingredienser for 2 personer:

 • 10 appelsiner
 • 10 mandariner
 • 1 sitron
 • 2 ss sukker
 • Vodka, gin eller rom etter smak.

Tilberedelse:

 1. Hvis du har kjøpt den knuste isen ferdig, legg den i fryseren i 4 timer. Hvis ikke, ha 12 kuber i en blender med sukker og hell innholdet i to cocktail glass.
 2. Hell halvtint juice fra appelsiner, sitroner og mandariner i glass.
 3. Bland forsiktig ingrediensene for å hindre at det smelter for fort.
 4. Hell over vodka, gin eller rom etter smak til de voksne. Hvis du gjør en versjon med alkohol og en uten, kan du dekorere annerledes for å skille dem dem, enten med en skive appelsin eller sitron.
 5. Serveres umiddelbart, og nytes.

Champagnecocktail med røde frukter

Dette cocktailen har en deilig søt smak.Server med jordbær, nå er den beste tiden!

Ingredienser:

 • 6 sukkerbiter
 • 6 ss Angostura (valgfritt)
 • 1 limeskrell 200 gram røde frukter (jordbær, bringebær eller bjørnebær)
 • 750 milliliter kald champagne

Tilberedelse:

 1. Plasser en sukkerbit i et champagneglass  og hell over en dash bitter.
 2. Skjær limeskrellet i tynne skiver.
 3. Legg over de røde fruktene i glasset og fyll med champagne

Hvis du ønsker flere cocktailoppskrifter, gå ikke glipp av disse deilige cocktailene som også hjelper deg å holde på linjene.

 TAGS:Bernard Bremont Brut Rosé Grand CruBernard Bremont Brut Rosé Grand Cru

Bernard Bremont Brut Rosé Grand Cru

 

 

 TAGS:Charles Tession Brut Grand CruCharles Tession Brut Grand Cru

Charles Tession Brut Grand Cru