Månad: oktober 2016

Seks helsefordeler med hvitvin

 TAGS:undefined

Vi vet alle fordelene med røde viner, men hvitvin har også sine gode egenskaper i tillegg til sin friskhet og umiskjennelige duft. Hva er de viktigste fordelene med hvitvin for helsen? Her deler vi noen:

1. Den er bra for lungerelaterte sykdommer

Blant fordelene med hvitvin, trekkes det frem forebygging av lungesykdom, og ifølge forskning ved Buffalo Medical School, kan moderat forbruk av hvitvin gjennom hele livet forbedre lungehelsen. Dermed hindrer den forekomsten av sykdommer som påvirker luftveiene.

2. Hjelper deg ned i vekt

Det kan virke rart, fordi vi vet at hvitvin har kalorier, men en undersøkelse ved University of Hohenheim viste at de som ønsket å gå ned i vekt og drakk hvitvin i moderate mengder klarte å gå mer ned i vekt.

3. Inneholder antioksidanter

Både rødvin og hvitvin har antioksidantegenskapene til druene. Denne funksjonen gjør at hvitvin også beskytte cellene og forhindre progresjonen av visse sykdommer som kreft, spesielt brystkreft.

4. Den er næringsrik

Ja, vin næringsrik for mengden av vitaminer og mineraler den inneholder. Hvis vi ser på hvitvin, er den rik på fosfor, kalium og fluor.

5. Den er bra for hjernen

Vindrikking forbedrer også intellektet. Det vil si, ikke bare gir den fordeler for kroppen ifølge forskningen utført ved University of Reading. Den konkluderte med at den fenoliske syre som finnes i vin gir en form for positiv virkning på hjerneceller, og denne beskytter hjernen fra utvikling av neurodegenerative sykdommer.

6. Den bidrar til å styrke skjelettet og muskler

Hvitvin gjør oss mer aktive. I tillegg til fysisk trening, hjelper den resveratrolen som finnes i denne type vin til å holde skjelettet sterkt og styrke musklene

 TAGS:Cervaro Della Sala 2011Cervaro Della Sala 2011

Cervaro Della Sala 2011

 

 

 TAGS:Kim Crawford Sauvignon Blanc 2015Kim Crawford Sauvignon Blanc 2015

Kim Crawford Sauvignon Blanc 2015

Hvilken er best, Ribera eller Rioja?

 TAGS:undefined

Det har vært snakket og skrevet veldig mye om dydene til vinrivalene fra Ribera og La Rioja. Begge regionene utmerker seg med kvalitet og begge er kjent over hele verden takket være sin eksport.

Hvis vi snakker om den første tiden, er det udiskutabelt at DO La Rioja var den første som fikk denomineringen, mens DO Ribera del Duero fikk den senere. De som brukes til produksjon av viner fra La Rioja, er Tempranillo, Garnacha, Mazuelo og Graciano blekk og Viura, Malvasia og Garnacha hvit hvit. DO Ribera del Duero autoriserer druen Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec, Grenache og små mengder Albillo druer. De to deler Tempranillo druer til sine viner.

Vinene har mange forskjeller, men også visse likheter. Kanskje de største forskjellene mellom dem er på grunn av sin smak, der La Rioja gir en mer fruktig smak og Ribera er mer intens, og sistnevnte har også sterkere farge.

Vinene fra Ribera del Duero produseres i sørøst av Castilla og Leon, spesielt i Burgos, Segovia, Soria og Valladolid, og Rioja har en utvidelse til ulike selvstyrte samfunn: Fra Baskerland til Castilla og Leon, til andre nærliggende .

De ulike klima i hver DO kan også variere innen de enkelte områdene. For eksempel har DO Ribera del Duero et mer ekstremt klima i både sommer og vinter. I Rioja er det forskjeller for hvert område , hvert med sitt eget spesielle klima. La Rioja Alta har en moderat temperatur, har Rioja Baja områder med hyppige regn om vinteren, mens Rioja Alavesa vanligvis har rik og temperert jord. Det de forskjellige vinene har til felles er at de er et produkt av det klimaet og den jorden de er produsert i gir gode og varierte kvalitetsviner.

For å oppsummere, det er ikke mulig å svare objektivt på spørsmålet, alt avhenger av kvaliteten på vinen, smaken og ganen til den som drikker den. Tross alt, nytelsen er det viktigste.

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2005Viña Ardanza Reserva 2005

Viña Ardanza Reserva 2005

 

 

 TAGS:Alion 2011Alion 2011

Alion 2011

 

7 glutenfrie cocktailer

 TAGS:undefined

Ingenting er bedre enn å nyte en deilig cocktail og å slappe av og sette dine bekymringer til side for et øyeblikk Og hvis du har cøliaki trenger du ikke å miste denne gleden. Nyt disse glutenfrie cocktailene hjemme hos deg selv.

1. Canaletto Cup:

Ingredienser:

 • Cava eller champagne
 • 100 gram bringebær
 • 2 ss sukker
 • Saft av 1 sitron

Tilberedelse:

 1. Mos Bringebær i sukker og sitronsaft.
 2. Hell alle ingrediensene i en flaske og blande i kald cava.
 3. Serveres i avkjølte glass og nytes.

2. Sangria

Ingredienser:

 • 2 epler
 • 1 fersken
 • 1 appelsin
 • 100 milliliter cognac
 • 100 milliliter cointreau
 • 4 ss sukker
 • 500 milliliter rødvin

Tilberedelse:

 1. Skjær eplene, fersken og appelsin i terninger.
 2. Tilsett alt i en blanding av konjakk, Cointreau og sukker i 3 timer.
 3. Hell over i en karaffel med rødvin og bland før servering.

3. Cocktail med vin:

Ingredienser:

 • 60 milliliter vin
 • 30 milliliter elderflower likør St. Germain
 • En dash av bitter
 • Mineralvann (sitronbrus) etter smak
 • Isbiter etter smak

Tilberedelse:

 1. Hell vin, brennevin og bitter i et glass med isbiter.
 2. Kompletter med kullsyreholdig mineralvann og bland før servering.

4. Cocktail med champagne

Ingredienser:

 • 1 spiseskje Creme de Cassis
 • 150 milliliter champagne eller cava

Tilberedelse:

 1. Hell Creme de Cassis i et glass og kompletter med champagne eller cava.

5. Cocktail med øl

Ingredienser:

 • 250 milliliter øl uten gluten
 • 250 milliliter lemonade

Tilberedelse:

 1. Hell i et glass.
 2. Kompletter med lemonade og server.

6. cocktail med vodka

Ingredienser:

 • 60 milliliter vodka
 • Saft av 1 sitron
 • 1 ts sukker

Tilberedelse:

 1. Ha vodka, sitronsaft og sukker i en shaker og rist.
 2. Hell i et glass med is og pynt med en skive sitron.

7. Cocktail med rom

Ingredienser:

 • 60 milliliter mørk rom
 • 180 milliliter ingefærøl
 • En sitronbåt
 • Isbiter etter smak

Tilberedelse:

 1. Hell ingefærøl i et glass med is 
 2. Kompletter med rom. Klem over saften av en sitronbåt og server

 TAGS:Codorniu 1551Codorniu 1551

Codorniu 1551

 

 

 TAGS:Elyssia Gran Cuvée BrutElyssia Gran Cuvée Brut

Elyssia Gran Cuvée Brut

 

 

8 punkter for å forstå hvordan Brexit kan påvirke vin- og brennevinsekoren

 TAGS:undefined

Det er nesten en måned siden «neisiden» vant i avstemningen i Storbritannia, den umiddelbare reaksjonen på økonomiske konsekvenser har satt inn og pundet ligger fortsatt på lave nivåer enn i 1985, i påvente av hva som skjer i dag etter rentemøtet i Bank of England.

De litt over tre uker som har passert etter folkeavstemningen har gitt opphav til mange tenkte scenarier, spesielt innen mat og vin, hvor Storbritannia har en viktig rolle som kjøper og importør.

Konsekvenser for eksport av europeisk og spansk vin

Etter folkeavstemningen, har det åpnet seg et vell av vanskelige spørsmål for fremtiden. Spørsmålene går på hvordan Brexit kan påvirke økonomien? Og sannheten er at det er vanskelig å gi et svar, selv om du kan fremheve noen punkter for å forsøke å belyse spørsmålet.

1. Reduksjon av kjøpekraft hos britene. Hvis det er en faktor som kan påvirke nåværende eksport vin kraftig, er det at et svakt pund gir veldig lav forbrukskapasitet hos engelskmenn. Hvis denne trenden opprettholdes i fremtiden, kan det til slutt påvirke eksporten av vin til Storbritannia.

2. Mer svekkelsen av pundet mot dollaren enn mot euro. Men ifølge informasjon publisert av den spanske Observatory Wine Market (OEMV), har pundet svekket seg mer mot dollar enn mot euro, så i denne forstand kan det påvirke mer industrien for amerikansk vinproduksjon og salg enn europeisk. Og dette, a priori, kan være positivt for det spanske og det europeiske markedet.

3. Tradisjonen med fri handel og mangel på råstoff. Det er lite sannsynlig at Storbritannia bestemmer seg for å innføre nye tariffer på europeiske produkter på grunn av sitt behov for råvarer og sin politiske tradisjon med pro frihandel. Dermed gitt omstendighetene, kan disse to faktorene fremme utvekslingsavtaler.

4. Tid for forhandling av nye handelsforbindelser. Som spissformulert i en artikkel kalt Brexit for vinelskere publisert i portalen Jancisrobinson.com, reforhandling av avtaler med Storbritannia som et tredje land kan ta opp til ti år, med tanke på at innen to år vil det være nødvendig for å avgjøre den rettslige utgangen til Storbritania. Derfor et spenn så lenge kan til slutt påvirke eksporten.

5. God helse hos spanske vineksportører. Til tross for usikkerheten, er dagens situasjon angående den spanske vineksporten til Storbritannia bra, spesielt i form av verdi. Således, mens fremtiden er uklar, det spanske markedet har i utgangspunktet en god posisjon, noe som kan bidra til å oppveie eventuelle negative effekter.

I denne forstand, ifølge tall OEMV 2015, har Spania eksportert totalt 159,3 millioner liter vin verdt 343 millioner euro til Storbritannia, tilsvarende en økning på 0,1% i forhold til volum og 0,5% målt i verdi. Faktisk, i løpet av de siste 20 årene har gjennomsnittlig årlig vekst på 3,3% i volum og 4,9% i verdi. Vi kan derfor si, at Storbritannia kjøper spansk vin, og gjør det med en økende trend av viner med klassifisering O.D.

6. Konkurransefortrinn i prisen på spansk vin. Selv om Frankrike, Italia og Portugal topper listen over vin leverandører til Storbritannia, er det faktum at prisene på spanske viner er mer konkurransedyktige enn andre land, noe som utvilsomt kan spille en stor rolle for dem. I motsetning til for eksempel vin fra Burgund som har vært mer kostbart siden 2012, på grunn av ugunstige forhold med avlinger, de ville bli mer berørt av tapet av den engelske kjøpekraft.

Konsekvenser fra et engelsk synspunkt

Konsekvensene av Brexit, kan ikke bare påvirke sektoren for import fra Europa til Storbritania, men også innen viktige innenlandske virksomheter og eksport fra Storbritannia. Her er noen spørsmål om det.

7. Økt innflytelse for engelsk vin. For eksempel, i henhold til analysen av Brexit for winelovers, vil produsentene av engelsk vin kunne ha nytte av en hypotetisk økning i prisen på europeisk vin, de vil kunne posisjonere seg som et billigere alternativ for britiske forbrukere. Det kan oppstå en situasjon der engelsk vin har mer attraktive priser og dermed kommer i en bedre posisjon i det internasjonale markedet.

8. Tap av fordelaktige avtaler for andre næringer. Selv om vi har snakket hovedsakelig om vin, må vi ikke glemme at det er en annen stor industri som kan bli berørt på mellomlang og lang sikt: whiskyindustrien.

Ifølge samlet portalen The Drinks Business i slutten av juni, uttaler organisasjonen Scotch Whisky Association at de ser på et felles europeisk marked som «en nøkkel til suksess for Scotch». For giganter som Diageo og Pernod Ricard som ønsket å bli i EU er del av en industri som har hatt vesentlig nytte av frihandelsavtaler blandt annet med Sør-Korea, Vietnam og Colombia. Det er derfor uklart hva som vil være situasjonen i bransjen etter brudd med EU.

Mye står på spill, mye skal avgjøres

For å konkludere, om noe som er klart er at med så mye på spill, beslutninger som skal tas på et høyt nivå vil ikke bli lette. De kommende månedene vil være avgjørende for retningen fremtiden skal ta, men utsiktene til alle endringene som kommer. Scenarier som kasnkje ikke er katastrofale, men allikevel representerer utfordringer for vinsektoren og brennevinsektoren.

 TAGS:Macán Clásico 2011Macán Clásico 2011

Macán Clásico 2011

 

 

 TAGS:Macán 2011Macán 2011

Macán 2011