Månad: februar 2017

Den beste rom til mojito

 TAGS:undefined

Mojito cocktails er blant de mest vellykkede, og absolutt blant de mest kjente av de som er laget med rom. Men cocktail ekspertene er ikke helt enige om hvilke som er de rette ingredienser: sitron eller lime, hvitt eller brunt sukker, mynte eller mynte, sprudlevann eller tonic osv

For ikke å nevne den nye varianter av mojito med jordbær, kaffelikør, sjokolade, vannmelon, pepperminte – de mulige kombinasjonene er nesten uendelige, så hvordan velger du den beste rom til din mojito?

Det første du skal tenke på er hvilken følelse prøver å oppnå med din mojito, hvis du ønsker en forfriskende mojito eller søt, sur, søt eller varm, etc. Ingrediensene og smakene markere stilen på mojitoen og rom skal tjene som en tråd, fordi det er den viktigste ingrediensen. Her foreslår vi noen typer rom i henhold til smaken av cocktailen:

  • Bitter Mojito: Mojito der aroma og smak av ingredienser som tonic dominerer, revet sitron eller lime, bitter, eller noe sterkere som tequila. Mojitos er den mest originale, fordi det er ikke den klassiske ideen om mojito, men det snev av bitterhet denne har gjør den til en mye mer forfriskende kombinasjon. I dette tilfellet, hvis du ønsker å fremheve den bitre smaken, bør du bruke en svært lys hvit rom med aromaer som Bacardi rom. Merk at alt etter hvilken rom som benyttes kan drinken miste sin bitterhet.
  • Gourmand Mojito: Er mojitos der de viktigste smakene er søte, som sirup eller knust rød frukt (fra jordbær til Granada), sjokolade, pasjonsfrukt, fiken eller en skvett søt cava . De er mojitos,som i følge med en søt rum kan være for søt, men de trenger en kraftig rom, for ikke å miste sin konsistens. En av de beste alternativene er Barceló rom, en dyp og nyansert rom.
  • Syrlig Mojito: Den opprinnelige mojito er en enestående kombinasjon av bitterhet sprudle vann eller brus og surhet av lime eller sitron. Det er friskt og morsomt. I tilfelle av mojito syre kan du endre til soda vann uten gass, eller legge biter av ananas, grapefrukt og andre syrlig tropisk frukt. Her kommer det godt med for å unngå det sukkersøte, å bruke en kraftig hvit rum rum. En ideell kandidat er Bacardi Limon, spesielt designet for slike blandinger.
  • Spiced Mojito: Denne typen mojitos er høyt verdsatt i ikke spansktalene områder, hvor de er mest kjente for rom av engelske eller franske kolonier både i gammel og ny tid, som Bermuda, Martinique eller Jamaica. Du kan bruke pepper, einebær, ingefær eller kaffe i stedet for mynte og marinere i sitrusjuice. I disse tilfellene er Captain Morgan rom den perfekte til å overraske dine venner med deilige drinker.

Her er noen av våre forslag, men hvis det du liker best er en tradisjonell mojito; her har du 2 rom som er skapt for luksuriøs og ekte mojitos. Nyt dem!

 TAGS:Kraken Black SpicedKraken Black Spiced

Kraken Black Spiced

 

 

 TAGS:Ron Zacapa Centenario Solera 23 1LRon Zacapa Centenario Solera 23 1L

Ron Zacapa Centenario Solera 23 1L

Skjemt vin? Du kan fremdeles dra nytte av den!

 TAGS:undefined

Hvis vinen har blitt sur, og vi kan ikke drikke den, er alltid andre ideer for å få mest mulig ut av den. Ikke kast den!

En av de beste måtene å bruke det er på kjøkkenet. Selv om den slett ikke er drikkbar kan vi bruke den sure vinen i forskjellige retter under matlaging av retter både med kjøtt med fisk, enten bakt eller kokt i gryte. Med krydder, sitrus og en skvett vin, ender en opp med deilige retter!

Det har alltid vært sagt at vinen er en perfekt antioksidant for huden. Fornyer den og etterlater den skinnende og silkeaktig. Vin brukes i skjønnhetssalonger og spa for behandling. Derfor bør du bruke den skjemte vinen  til å lage en hjemmelaget maske med andre ingredienser som gir oss finere, jevnere og skinnende hud.

På kjøkkenet, vinen har andre bruksområder. I tillegg til koking, kan den brukes til å vaske frukt og grønnsaker, fordi alkohol løser opp urenheter og dreper de mikroorganismer som kan finnes i visse matvarer.

Når vi søker et middel for å vaske glassflater i huset, kan vi alltid bruke vin til dette formålet. Spesielt hvitvin, akkurat som eddik for å rengjøre vinduene anbefales. De vil skinne!

Vin kan også brukes til å lage eddik. Dermed har vi et krydder. Bare plassere rester av vin i glass og la den marinere slik at du ender opp med eddik. Og når den  blir eldre vil den få mer og mer markant smak og smake bedre. Dette er en eddik av mye høyere kvalitet enn den vi kan kjøpe på dagligvarebutikkene og den vil være perfekt som smakssetter til mange retter.

 TAGS:Marina EspumanteMarina Espumante

Marina Espumante

 

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

Hva kjennetegner kosher mat?

 TAGS:undefined

Kasjrut er en rekke lover som regulerer den jødiske religion, og veileder følgerene sine om hvilke matvarer de kan konsumere. Begrepet kosher definerer dermed et sett av regler for trygg og ren mat, noe som utelukker dyr som anses som «urene». For eksempel svinekjøtt og skalldyr, bortsett fra hummer, de fleste typer av insekter og så videre.

Godkjente dyr må også bli avlivet i følge noen definerte retningslinjer, og landbruksprodukter skal også oppfylle bestemte forskrifter. Årsakene til dette kan finnes både i jødisk filosofi, som ifølge enkelte teologer gir kosher dyr som representerer dyder, mens ikke-kosher symboliserer lastene, som av helsemessige årsaker må unngås, men dette er ganske diskutabelt.

Pattedyr som kan forbrukes må generelt ha to grunnleggende egenskaper: de må ha klov og være drøvtyggere, mens fuglene har tradisjonelt sett alltid vært kosher, og fisken som spises må ha finner og skjell. Alle virvelløse dyr er forbudt, med unntak av visse typer gresshopper, som allerede nevnt, samt at reptiler og amfibier også er forbudt.

I tillegg til at mange matvarer er forbudt, er også kjøtt av et dyr som er kosher forbudt hvis det ikke har blitt slaktet i henhold til lovene i shechitah; og også dyr som viser skader eller vesentlige mangler; blod; visse deler av magefett av storfe; frukt produsert av et tre i de tre første årene etter planting. Dette har også innvirkning på druene og vinen som de produserer.

Visse blandinger som kjøtt og melk samtidig er ikke tillatt, og planter som har vokst sammen. For eksempel dyrker en ikke korn eller vegetabilsk beplanting på en vingård. Melk som har blitt lagret med ikke-kosher dyr og produkter.

Som for vin, må den være produsert utelukkende av jøder og druer kan ikke bli tråkket på, fordi føttene anses urene. Dermed er alle viner, som skal vurderes kosher, under et krav til å inneha en spesiell sertifisering av en rabbiner, noe som flere produsenter over hele verden blir stadig mer klar over.

 TAGS:Real Brut KosherReal Brut Kosher

Real Brut Kosher

 

 

 TAGS:Freixenet Excelencia Brut KosherFreixenet Excelencia Brut Kosher

Freixenet Excelencia Brut Kosher

Hvorfor tisser en mer av å drikke øl?

 TAGS:undefined

Når en drikker øl, legger en fort merke til at toalettet blir besøkt oftere, mye mer enn vanlig. Vi har rett og slett oftere trang til å urinere. Dette forklares av forskjellige grunner.

En av de viktigste er den vanndrivende virkningen. Øl øker faktisk mengden av urin som produseres i nyrene og derved også trangen til å late vannet. Derfor vil en mye raskere ønske å urinere enn hvis vi drikker vann eller annen drikke.

En annen grunn er at de bestanddeler som er involvert i prosessen med brygging. Spesielt viser vi til humle, en ølkomponent som også har en vanndrivende effekt. Humle anvendes for å motvirke den søte smaken av malt og gir den bitre smaken som er så karakteristisk for øl. Som vi sier, har denne ingrediensen en betydelig vanndrivende effekt, og fremkaller hyppig vannlating.

Mens det er sant at denne diuretiske effekt er ikke bare gjelder øl, det gjelder også andre alkoholholdige drikker. De øker urinproduksjonen i kroppen, fordi alkoholen i seg selv er et diuretikum som stimulerer blæren. Alkohol undertrykker hypofysehormonet som er ansvarlig for å hemme den vanndrivende effekten.

Alt dette gjør faktisk at øl dehydrerer oss selv om vi inntar væske. Fordi ved å øke urinproduksjonen, eliminerer kroppen mer væske enn vanlig, derfor er alkoholforbruk i moderate mengder alltid anbefalt. En løsning på dehydreringen er å drikke noen glass med vann innimellom ølglassene. Og også gjerne kombinere med litt tapas eller andre matvarer.

 TAGS:Brooklyn Sorachi Ace 75clBrooklyn Sorachi Ace 75cl

Brooklyn Sorachi Ace 75cl

 

 

 TAGS:Westvleteren 12Westvleteren 12

Westvleteren 12