Månad: mars 2017

Nei, vin kan ikke spare deg turene på helsestudio, men den kan få deg til å føle deg bedre

 TAGS:undefined

For et par år sidenpubliserte en forsker ved University of Alberta i Canada, Jason Dyck, en studie om forholdet mellom resveratrol og fysisk aktivitet. Elementet finnes i mange matvarer, inkludert druer.

Til overraskelse for mange, inkludert forskere som var involvert i etterforskningen, ble det funnet at resveratrol viser svært like resultater til de som kan observeres etter en hard treningsøkt. Jason Dyck sier at dette elementet kan bidra til å forbedre fysiske prestasjoner eller hjelpe de som ikke er i stand til å utføre denne type aktivitet på grunn av begrensninger som kardiovaskulære problemer eller utmattelse, blant andre.

Mens alt dette er sant, mye av befolkningen, påvirket av publikasjoner på internett, har vært overbevist om at det å drikke vin er et bedre alternativ enn å gå til treningsstudio og svette. Noe som ikke er helt sant. Forkerern Dyck har allerede gjennomført flere intervjuer for å prøve å rydde opp denne forvirringen. For det første står Dyck fast ved at fysisk aktivitet aldri kan erstattes av noe og er nødvendig for å opprettholde en sunn kropp.

Men det er ikke bare dårlige nyheter. Jason har fortsatt sin forskning og konkluderte med at resveratrol kan brukes som tilsetning for å øke ytelsen når du trener. Den konkluderte også med det vi alle vet: et glass vin om dagen er anbefalt for helsemessige fordeler som for eksempel å redusere høyt kolesterol, forebygging av ulike kreftformer og demping av  kognitiv svikt i hjernen, blant mange andre.

 

 TAGS:Pago de los Capellanes Crianza 2013Pago de los Capellanes Crianza 2013

Pago de los Capellanes Crianza 2013

 

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

Hva gjør du når du bare ønsker å spise?

 TAGS:undefined

Mange ganger spiser vi av kjedsomhet og angst. Nå en spiser for mye kan det få konsekvenser som overvektighet, og å utvikle hjerte-relaterte sykdommer og fordøyelsesproblemer. Hva kan gjøre om en har dette problemet?

Spis fem ganger om dagen

Ernæringsfysiologer og leger anbefaler at fem måltider om dagen er best. Frokost, snack, lunsj, middag og kvelds. Nå bør hver rett ikke bestå av altfor store mengder; bare det nødvendige.

Solid frokost

En av måtene å gjøre at vi ikke er sultne hele dagen er å lage en god frokost. Faktisk sier legene at det viktigste måltidet til dagen. Spis variert og sunn mat til frokost

Protein og karbohydrater

En annen måte å redusere overspising er å konsumere måltider som består av både proteiner, karbohydrater og pass på at du får i deg de sunne fettypene til alle måltidene.

Unngå søtsaker og fett

Det har blitt vist av flere studier at økt inntak av søtsaker, sukker og fett stimulerer lysten til å spise. Det stopper ikke metthetsfølelsen, men stimulerer mer appetitt.

Lag deg selv en tidsplan

Uansett når det er på året, bør en ha en tidsplan rundt måltidene. Selv om det er ferie med lite rutiner rundt måltidene, prøv å lag en plan. Uregelmessige måltider gjør oss mer sultne, og en akkumulerer mer fett i kroppen. Et minimum bør være at ihvertfall frokost, middag og kveldsmat er på samme tispunkt hver dag.

Spis saktere

Enkelte indikatorer fastslår at å spise sakte øker metthetsfølelsen. Derfor er det bedre å tygge saktere, nyte rettene, ikke ha hast med å bli ferdig. Pass på porsjonsstørrelsen og unngå konstant snacking. Din fordøyelse vil bli bedre.

 TAGS:José Pariente Verdejo 2015José Pariente Verdejo 2015

José Pariente Verdejo 2015

 

 

 TAGS:Mar de Frades 2015Mar de Frades 2015

Mar de Frades 2015

Vin for å overkomme alkoholisme: er det mulig?

 TAGS:undefined

Totalavhold har alltid vært forutsetningen for å overvinne alkoholavhengighet. Men i Ottawa, Canada, har et senter for hjemløse gjennomført et rehabiliteringsprogram som inkluderer vin som en del av behandlingen.

Programmet, som nylig ble nevnt på sciencepost.fr en franske publikasjon og også på nettsiden til BBC www.bbc.com, kalt Managed Alkohol Program – program regulert alkohol – MAP. Programmet ble dannet i 2001 av til to frivillige organisasjoner – Good Hope – og – Ottawa Inner City Health – Grovt sett er det å gi ca 50 personer som deltar i programmet  140 ml hvitvin hver en og en halv time mellom 07:30 til 21:30, med sikte på å redusere forbruk og en i et kontrollert miljø.

Som det fremgår av en av direktørene i sykehuset i Ottawa, Dr. Jeff Turnbull, etablering av dette programmet ble til med – ideen om at hvis vi kunne stabilisere galskapen i sitt liv, og dermed alle konsekvenser som følge av jakten på alkohol, ville vi kanskje oppnå å forbedre din mentale helse, redusere alkoholavhengighet og fysiske sykdommer –

Programmet ble lansert i 2001 på et senter for hjemløse og allerede i 2010 flyttet det til Oaks sentrum, med permanent opphold. De tilbyr omsorg og behandling til mennesker som har levd på gata. Selv om gjennomføringen ikke var lett, det er et program som genererer kontroverser, så uttales det på høyere hold at det har spart byen for millioner av dollar ved å redusere nødanrop, sykehus nødetatene. Og også redusert politiets arbeid og medisinske tjenester. «

For Dr. Turnbull er det også avhold som er det ideelle. Men det er ikke alltid mulig eller gjennomførbart, her kan vi tilby noe – i midten – som gir en viss form for stabilitet og en rimelig levestandard.

Hvordan kombinere vin og frukt uten å mislykkes

 TAGS:undefined

Hvis du er en vinelsker som alle oss her, liker du sikkert å drikke det mens du nyter din favoritt mat eller snack. Og som em perfekt kombinasjon til de varme dagene, tenkte vi foreslå frukt og vin, et veldig godt og sunt alternativ.

Generelt sett er lys, søt og fruktig vin god til å kombineres dine favorittfrukter. Det anbefales også at du tester kombinasjoner og varianter av rosévin og musserende vin, som passer ypperlig til de fleste frukter.

Spesielle anbefalinger

Mango er utvilsomt en av de mest delikate frukter som naturen kan gi oss. I tillegg er den veldig populær. Og spesielt om sommeren, er det vanlig å finne den i desserter eller salater. Fordi mango har et snev av sitrus, er en god Riesling det beste valget for å kombinere retter med denne frukten. Du kan også velge en moden Sauvignon Blanc sitrus. Men hvis retten er noe kraftigere enn en dessert eller en salat, enten for eksempel kylling eller fisk med mango krem, er en god Chardonnay det beste valget.

Hvis du spiser fersken, jordbær eller appelsiner bør du velge en fruktig rødvin det vil si en forfriskende vin. Og en av de beste av dem er det en god Pinot Noir. Faktisk er den veldig god til typisk middelhavs dessert som bløt fersken med vin, en utmerket søt delikatesse. Kanskje noe av det beste du har smakt.

Salater og muscatel

Til slutt, og ikke minst, en god søt muscatel kan du med hell kombinere med sommersalater. Selv om disse vinene for det meste kommer fra varmere områder og er generelt sterkere i smak og aroma, vil du finne at de går veldig bra sammen med frukt. Og dessuten, du trenger ikke å bruke mye penger: både spansk muscatel, og også de som er utviklet i Sør-Frankrike er tilgjengelig for en grei penge, og de vil gjøre sommersalaten til en flott måltid.

 TAGS:Marina EspumanteMarina Espumante

Marina Espumante

 

 

 TAGS:Codorniu 1551Codorniu 1551

Codorniu 1551

Fire myter om rosé vin

 TAGS:undefined

Rosé er en drink med lang tradisjon i mange deler av verden, som i Frankrike, der den er meget godt verdsatt. Faktisk, er historikere enige om at det var rosévin som ble foretrukket før i tiden for sin særegne og slående farge. Det er mange slag rosévin av svært god kvalitet, og du kan nyte den som en god rød. Enten det er med venner eller det er med familien din. Sannheten er at det er mange myter om denne vinen i dag, her skal vi gå nærmere innpå noen av dem.

1. Rosévin er en blanding

I motsetning til hva vi vet, er det fortsatt noen som tror at rosévin er en blanding av rødt og hvitt. Faktisk er slike blandinger forbudt i enkelte land fordi det tar oppmerksomheten vekk fra kvalitet og egenskap til den enkelte vin. Den sublime fargen kommer fra den korte prosessen under knusingen av druene, den er svært kort sammenlignet med andre.

2. Det er en dagligdags vin

En annen av de store mytene rundt rosévin er kvaliteten. En rosévin kan ha den samme eller høyere kvalitet som annen vin. De mest delikate druene blir brukt, mer enn i noen rødvin fordi rosévin har mindre antioksidanter.

3. Rosévin er for kvinner

Vi er i 2016, XXI århundre: hvem kan tro at noe er spesielt for et kjønn? Vi må åpne våre sinn mer på smakssiden, og prøve alt. Ingen vin er kun for kvinner eller menn. Det finnes vin for kjennere og nybegynnere. Hvis du liker en bestemt vin, nyt den som du vil, uavhengig av mytene.

4. Kombineres dårlig med mat

Helt feil. Rosévin kan kombineres med tapas hvis du foretrekker det, men helst ikke rødt kjøtt. Passer også til en deilig paella, eller en hvilket som helst måltid med ris, som asiatisk mat, det kan godt nytes med Rosévin.

Som en oppsummering, med alle de ovennevnte aspekter. JA, rosévin er vin og også en veldig god vin, som har gode referanser både i Spania og andre steder i verden. Oppdag dem, og nyt dem!

 TAGS:Enate Rosado 2015Enate Rosado 2015

Enate Rosado 2015

 

 

 TAGS:Comincioli Chiaretto DiamanteComincioli Chiaretto Diamante

Comincioli Chiaretto Diamante