Månad: juni 2017

Verdens mest bisarre alkoholforbud

 TAGS:undefined

Amerikansk film blir stadig inspirert av den kjente amerikanske forbudstiden i begynnelsen av nittenhundretallet. Det svarte markedet ble styrt av gangstere som Al Capone, og dette har fungert som utgangspunkt for mange Hollywood-filmer. Historier om organisert kriminalitet, smugling og underjordisk virksomhet har generert ideer til filmer og bøker om de negative konsekvensene av dette forbudet.

Selv om det er nesten 100 år siden denne loven ble opphevet, er det fortsatt flere alkoholrelaterte forbud rundt om i verden. Det er derfor websiden The drinks Business har utarbeidet en liste over de syv rareste alkohollovene i verden.

1. Ridning etter å ha drukket (Colorado, USA):

I delstaten Colorado hester regnes som et transportmiddel. Det er derfor dem som rir under påvirkning av alkohol er bøtelagt på samme måte som om man førte et kjøretøy.

2. Ikke selg kald øl (Oklahoma, USA):

I delstaten Oklahoma er det forbudt å selge øl med mer enn 4% alkohol kaldt. Så hvis du planlegger en fest, du bør ha dem i kjøleskapet noen dager i forveien.

3. Forbud mot menneskefigurer på etikettene av alkoholholdige drikkevarer (Alabama, USA):

Hvis du er en grafisk designer i Alabama og arbeidet med et destilleri, må du huske på at etiketter som viser «folk som poserer på en sensuell eller umoralsk måte» er ikke tillatt. Det er et forbud pålagt av Alabama Alcoholic Beverage Control Board.

4. Forbudte shots og cocktailer etter midnatt (Australia):

Hvis du ferier i Australia, du bør spørre etter cocktailer og shots før midnatt, fordi i landet til «Aussies» er det forbudt å selge etter klokken tolv midnatt.

5. Dødsstraff for fyllekjøring (El Salvador):

Dette mellomamerikanske landet er svært strenge mot dem som setter seg bak rattet etter å ha drukket alkohol: dødsstraff gjelder for dem som bryter denne loven.

6. Supermarkeder kan ikke selge alkohol etter 19:00 (Sverige):

I dette skandinaviske landet, er det forbudt for supermarkeder å selge alkoholholdige drikker etter 19:00. Så hvis du ønsker å drikke øl hjemme etter jobb, bør du gå ut å kjøpe tidlig.

7. Fyllekjøring straffes innen familien (Malaysia):

I Malaysia er det faktisk mulig å måtte sone hvis en annen i familien har blitt tatt for fyllekjøring og ikke betaler boten. 

 TAGS:The Famous Grouse 1LThe Famous Grouse 1L

The Famous Grouse 1L

 

 

 TAGS:Legendario Elixir de CubaLegendario Elixir de Cuba

Legendario Elixir de Cuba

Hva er oenofobi?

 TAGS:undefined

Alle elskere av vin vil finne det vanskelig å tro at det finnes frykt for vin. Men det er en reell klinisk lidelse som er kjent som oenofobi. Kanskje en gang har vi følt en liten frykt når du tester ukjente viner, eller vin til veldig høy pris som en ønsker å smake men er redd den ikke er verdt prisen. Men ingen av disse følelsene er den typen angst som vin genererer hos de som lider av denne fobien.

Som alle fobier, er oenofobi en ukontrollerbar og irrasjonell frykt; rettet, i dette tilfellet, mot vin. Denne sykdommen er forbundet med metifobia eller frykt for alkoholholdige drikkevarer. I begge tilfeller tror man det er stor mulighet for å lide av en alvorlig forgiftning når det inntas, dette grunnet deres angst for disse drikkene. Bare ideen om at dette skjer, fører til ekstrem angst og uvanlige reaksjoner hos de som lider av denne tilstanden. Skjelvinger, luftveisproblemer, magesmerter og kvalme er noen av symptomene som kan oppstå hos disse menneskene bare ved å bli konfrontert med et glass eller en flaske vin.

På grunn av hvor sjelden denne tilstanden er sier gastronomieksperter sier at – utover sin definisjon klinisk frykt – er vel lidelsen en fobi for å prøve nye smaker det som ligger bak. For alle som ikke lider av denne fobien finnes et bredt utvalg av vinprodusenter, opprinnelsesbetegnelser og druer. Hvorfor ikke være villig til å belønne våre ganer med nye og behagelige opplevelser?

Så hvis du er en av dem som er heldig og ikke lider av klinisk oenofobia, oppfordrer vi deg til å ikke holde deg innen din vante gastronomiske verden. Hemmeligheten er å alltid forbli nyskjerrig og å prøve nye viner. Unngå fordommer relatert til pris, opprinnelse eller annet. Et univers av smaker og opplevelser ligger bak hver drue, hver vin og hver vingård for de som er villige til å oppdage dem, selvsagt med moderasjon, for kropp og helse.

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Dom Perignon Vintage 2004Dom Perignon Vintage 2004

Dom Perignon Vintage 2004