Månad: juli 2017

Hvordan er de hvite Rioja vinene

 TAGS:undefined

Snakker en om Rioja har en å gjøre en vin med utmerkelse, fra en OD som er kjent over hele verden, og bringer sammen flere og flere regioner i hele Spania. Tradisjonelt er Rioja viner røde, med forskjellige nyanser, spesielle smaker og fyldig på ganen. De er perfekte med kjøtt og vilt.

Rådet til La Rioja selv erkjenner at ting er i endring, fordi hvite viner fra denne OD kommer sterkere enn noensinne med flere kvalitetsviner.

Selv om en kan tro at det er en nyhet, er det ikke det. Tradisjonen med hvite Rioja viner er sterke, og de ble produsert av beste kvalitet og i et større volum enn rødvin i det syttende århundre.

D.O. Rioja jobber for å fremme disse vinene, fordi utover den konsoliderte rødvinen, er det den hvite verden er i ferd med å oppdage. De er preget av sin kompleksitet og variasjon, perfekt for kombinering med mange matvarer, både om sommeren og andre årstider. For eksempel kan hvite Rioja viner kombineres, spesielt de friske og fruktige, og nytes med sjømat, pasta og ris. De hvite vinene er gjæret i eikefat og gå bra med modne oster og blå fisk. Hvitvin med lang modning på fat er perfekt sammen med fjørfe og kjøtt og stuinger.

Derfor er de hvite Rioja vinene gjenfødt for å bringe flere smaker til denne DO. Hvem ville ikke ønsker å nyte en god hvitvin?

 TAGS:Monopole 2016Monopole 2016

Monopole 2016

 

 

 TAGS:Capellanía 2011Capellanía 2011

Capellanía 2011

Lukt på vin og forbedre din hukommelse!

 TAGS:undefined

Forskning utført i Las Vegas konkluderer med at sommelierer og vinsmakere har mer utviklede områder av hjernen enn andre mennesker. Studiet tyder på at disse områdene er direkte knyttet til minnet, og dermed redusere sårbarheten til disse menneskene for sykdommer som Alzheimers.

Nøkkelen til dette funnet ligger i luktesansen. På grunn av sitt yrke, har disse vin ekspertene en større utvikling av luktesans. Deres arbeid gjennom årene påvirker utviklingen av denne sansen samt visse områder av hjernen som andre folk ikke vanligvis trener opp. Dermed konkluderer studiet med at trening av luktesansen fremmer utvikling av minne og hukommelsen og forhhindrer Alzheimers.

Denne forskningen er utført av Dr. Sarah Banks, nevropsykolog ved Mental Health Center of Cleveland, hun forsøkte å svare på mysteriet om hvorfor vineksperter og vinsmakere kan oppfatte aromaer og smaker som andre folk ikke gjør. Studiet var å gjennomføre skanninger av hjernens aktivitet av 13 sommelierer og 13 vinagenter når de utsettes for ulike smaker av vin og frukt. Mens studiet fant at vineksperter er i stand til å gjenkjenne lukter og opplevelser som ikke ble oppfattet av agentene. Hans største oppdagelsen var å finne de delene av hjernen som brukes av de profesjonelle. Områder som nettopp er senter for ulike lidelser som reduserer hukommelsen.

«Dette er gode nyheter for vinkelnere; dersom de kan ha en viss grad av beskyttelse mot Alzheimers, «sier Dr. Banks i et nylig intervju med amerikanske nettverket CBS. Selv om det er bare en gjetning ennå, sier nevropsykolog at på denne måten kan det hende at vinen veileder henne mot et gjennombrudd på utvikling av hukommelse; så vel forebygging som behandling av sykdommer som påvirker den.

Det er definitivt verdt å ta seg tid å lukte på hvert glass vin før du drikker det, enten for å nyte en behagelig sanseopplevelse eller for å forbedre hukommelsen din.

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Macán 2011Macán 2011

Macán 2011