Månad: september 2017

Innovative kombinasjoner med vin og ost anbefalt av eksperter

 TAGS:undefined

Ost og vin i kombinasjon er blitt svært populært. Bland med stort hell smaker mellom hvitvin, og også visse typer unge røde viner, og oster av alle smaker.

Flere kvalitetsoster er forbundet med spesielle typer viner, det florer av råd fra eksperter som vinkelnere og profesjonelle smakere. I dette tilfellet tar vi for oss blandt annet sveitsisk ost. Sommelier og samarbeidspartner av Bulli Foundation, Ferran Centelles, foreslår noen svært spesielle kombinasjoner. For eksempel går Le Gruyere ost godt sammen med belgisk hvit øl, fordi det er veldig myk, mens for Emmentaler ost, sier Ferran at den er best å spises med klassiske chardonnay.

Centelles sier at Etivaz ost kan kobles med Savignon of Jura, for å tilføre en bedre dybde av smaker. Sbrinz ost kan kombineres perfekt med Dolcetto vin fra Piemonte.

For franske oster, som for eksempel brie, anbefaler andre eksperter å nyte med rødvin, som pinot noir eller alsacia, annen fruktig rød eller andre yngre røde viner. Og roquefort? En sterk blå ost som Roquefort må ha kontrast til sin fantastiske konsistens og smak. Så hva med portvin, søt sherry, eller kanskje Malvasia viner fra ulike regioner i Spania.

Den italienske gorgonzola tilbyr også en sterk smak, den er ikke vanskelig å identifisere. Den kan kombineres med søtt eller krydret, så i dette tilfellet, foreslår vi å servere tørre viner, som Dolcetto og til og med marsala.

Den nederlandske osten er mest kjent for sin osteball. Men det finnes også andre som Edam og Gouda. For disse ostene anbefaler vi fruktige røde viner, forfriskende hvite og også rosevin kan anbefales.

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Château Canon-La-Gaffelière 2009Château Canon-La-Gaffelière 2009

Château Canon-La-Gaffelière 2009

De viktigste forskjellene mellom Scotch og Bourbon

 TAGS:undefined

Når vi snakker om whisky, har neste alle det klart at vi mener korndestillatet med gammel opprinnelse. Navnet kommer fra gælisk og betyr «livets vann». Men den uinnvidde i denne spennende verden kan noen ganger ha problemer med å skille mellom de forskjellige variantene, av ulike grunner, geografiske eller prosessmessig, som en nå finner på markedet.

I tilfelle av såkalt Scotch eller Scotch whisky, er en ting klart: det er den som er laget i Skottland basert hovedsakelig maltet bygg og i følge standarder for Order of Scotch Whisky, som definerer aspekter som for eksempel tiden den ligger på eikefat. Fatene skal ha kapasitet mindre enn 700 liter og lagringen minst tre år, uten å tilsette andre stoffer enn vann eller karamell som farge. I tillegg kan tapping ikke ha en rangering på mindre enn 40 prosent alkohol etter volum.

Så langt så tydelig. Samme typer tønner blir brukt til produksjon av bourbon. Hva er det da bourbon? Det viser seg at denne produksjonen også er regulert ved lov, i dette tilfellet i USA.

I henhold til de føderale standarder for Identity of Bourbon, som denominerer en alkoholholdig drikke, og dens produksjon. Blandingen av korn basert på hvor produktet er destillert, må den inneholde minst 51% mais. Resten er vanligvis maltet bygg, rug eller hvete. Dette må destillert i USA og bør ikke inneholde noen tilsetningsstoffer.

Dens aldring må være på eikefat, hvit eik og generelt i US staten Kentucky, men dette er ikke en nødvendig en betingelse, fordi det har vært produsert bourbon andre steder. Det er nettopp Bourbon County som har gitt navnet til destillatet, og skiller seg fra andre amerikanske destillat i bruk av mais som hovedingrediens, de fleste andre er laget med rug, som whiskyer. Filtreringen er også forskjellig, i tilfelle av Tennessee whiskey, er den destillert med sukkerlønn kull, som gir den en annen smak og aroma til tross for at den deler det meste av den samme prosessen.

 TAGS:The Famous Grouse 1LThe Famous Grouse 1L

The Famous Grouse 1L

 

 

 TAGS:Blanton's OriginalBlanton’s Original

Blanton’s Original

5 science fiction drikker som burde finnes

 TAGS:undefined

Sikkert alle har vært litt nysgjerrige på å prøve mat og favoritt drikke som hovedpersonene i våre science fiction favoritt fra bøker og filmer nyter. En kuriositet som bare øker når vi ser film eller leser om dem på tom mage.En kan lett lure på hva smaken av retten eller drømme seg vekk til fantasiverdenen om drikken til hovedpersonene. Det er derfor vi i Uvinum har gjort et utvalg av fem drikker fra science fiction verdenen som burde finnes;

Butterbeer:

For alt er vel kjent at det beste stedet å nyte en deilig butterbeer er De tre Kosteskaft, en berømt taverna i den magiske landsbyen Galtvang i som Harry Potter og andre elever ved Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom vanligvis går på til daglig.

Melk av Poppy:

Dette legemidlet er en drinkk som strekker seg gjennom de Syv kongerikene. Også kjent som «poppy melk», den har smertestillende og bedøvende effekt, og bidrar til å redusere lidelsene til de sårede i kampene i Game of Thrones.

Slurm:

Forfriskning fra det XXXI århundre. Men denne vanedannende grønne og slimete drikken laget av planeten Gusanulón, inneholder en mørk hemmelighet: den produseres naturlig av den kolossale Dronningen av ormene. Smaken må være deilig, siden i Futurama fortsetter å nyte drikken,  tross å få vite den ubehagelige opprinnelsen.

Gurgle Blaster Pangalactic:

Fra Haikerens guide, eller Haikerens guide til galaksen. Gurgle Blaster Pangalactic er «den beste alkoholholdig drikke som eksisterer»; Men han advarer mot farene for helsen ved misbruk og uttaler: «Å drikke denne kaustiske cocktail, er som å ha hjernen din knust av en skive sitron pakket rundt en stor gullbarre».

Moloko Plus:

Hvis du vil prøve den beste Moloko Plus i voldeligeLondon må du dra til Korova Milk Bar. Det er der Alex og hans tre venner Pete, Georgi og Dim samlet før de utfører sine avskyelige forbrytelser. Som forklart av hovedpersonen i A Clockwork Orange, denne kombinasjonen av melk med psykotrope stoffer gjør ham «skjerpet i sansene og gjør oss klar for en ny økt med ultra-vold».

Og du, kunne du tenke deg å prøve en drink fra en science fiction bok, film eller TV-program?

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Marina EspumanteMarina Espumante

Marina Espumante