Månad: oktober 2017

Smaker økologosk vin bedre enn den konvensjonelle?

 TAGS:undefined

Økologiske viner er på en oppadgående trend, både i Spania og i land som Frankrike, hvor forbrukerne velger stadig oftere økologisk. Mer enn en kjepphest, er det en trend som foruten å legge verdi til produktet, minimere miljøpåvirkningen av avlingen.

Men kan man si at bio vin er bedre enn vanlig vin? Det er foreløpig ikke noen dyptgående og grundig forskning som har fokusert på temaet. Men man ser av tallstudier fra både i USA , Frankrike og Spania at alt synes å indikere at den biologiske vin, under lignende forhold, skårer høyere og bedre enn konvensjonelle viner.

Spesielt den amerikanske studien, ledet av Kedge Business School og University of California, Los Angeles (UCLA), og som inkluderer den franske portalen Notre-planet.info indikerer at vin fra California har bedre bio-sertifiserting. For å gjennomføre studien, tok dens ledere utgangspunkt i mer enn 74.000 referanser fra eksperter på The Wine Advocate, Wine Enthusiast og Wine Spectator. Resultatet var at økologiske viner ender opp på et gjennomsnitt på 4,1 mer enn konvensjonelle viner på en skala av 100 poeng.

Mens disse resultatene bare gjelder for viner laget i California, er det en lignende studie i Frankrike der de foreløpige resultatene kan antyde det samme. Studien er gjennomført av Kedge Business School og til dags dato, tyder på at også i Frankrike smaker den biologiske vin bedre enn den konvensjonelle.

Vi i Uvinum hevder som alltid at den beste vinene er den du foretrekker, og også at smaken avhenger av selskapet, stemningen og hvordan en nyter den. Men hvis noe er viktig, så er det å ta hensyn til miljøet og å fremme mangfold også innenfor produksjon av vin.

 

 TAGS:Campo Bio Blanco Organic 2015Campo Bio Blanco Organic 2015

Campo Bio Blanco Organic 2015, n hvitvin fra distriktet La Mancha druene er av vinhøsten 2015.

 

 TAGS:Château Couronneau - Bio Château Couronneau Bio 2015Château Couronneau – Bio Château Couronneau Bio 2015

Château Couronneau – Bio Château Couronneau Bio 2015, en rødevin fra produsenten Château Couronneau – Bio i distriktet Bordeaux med de beste råvarene fra vinhøsten 2015.

10 ting du bør vite om Cabernet Sauvignon

 TAGS:undefined

Det er ingen tvil om at Cabernet Sauvignon er en av de typene druenavn de fleste hørt om når det kommer til røde viner. Denne typen har utspring i den franske byen Bordeaux under det syttende århundre, det er resultatet av kryssing mellom Cabernet Franc og Sauvignon Blanc. Men i tillegg til sin opprinnelse, hvilke andre detaljer bør du vite om den?

Her lister vi opp noen fakta du bør vite om en av de mest populære druer som brukes til å lage rødvin:

  1. Cabernet Sauvignon var variasjonen mest kultiverte i verden til Merlot var foran i antall plantasjer på 90-tallet.
  2. Den vokser godt i svært ulike klima. Produksjonen har steget jevnt i resten av Europa og i de landene regnes som den nye verden (USA, Chile, New Zealand, Australia).
  3. Napa Valley (USA) California må man betale mer for disse druene enn andre varianter i området. Siden dette er meget ironisk fordi det er den mest produserte, uten at det reduserer dens verdi og pris.
  4. Det er den mest plantede druen i Chile. Den kjølige brisen over Stillehavet og effekten av induksjon av Andesfjellene har det resultat at vinene er svært lik den røde Bordeaux. Selv franske vinprodusenter har investert i regionen på grunn av sitt potensial.
  5. De røde vinene basert på Cabernet Sauvignon har mye fylde, struktur og sterke tanniner, så det er ideelt til grillet rødt kjøtt, kanin, villsvin, lam og stuinger, blant andre.
  6. Hele verden elsker denne variasjonen og Kina er intet unntak. Nylig ble det gitt ut en rapport som sier at kineserne er de største forbrukerne av rødvin i verden og Cabernet Sauvignon er en av de mest populære druer i landet.
  7. I USA har den sin egen offisielle dag: Torsdag før Labor Day, som feires på den første mandagen i september.
  8. Andre navn som er kjent er: Vidure, Vidure Petit, Petit Cabernet.
  9. Er druesort som har flest anmeldelser i databasen til Wine Spectator, ca 24000 smaksnotater viet til Cabernet Sauvignon.
  10. Det sies at ordet «sauvignon» kan komme fra den franske sauvage, som kan oversettes som «vill», og tyder på at det var en edel drue som vokste vilt i Frankrike.

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011, en rødevin fra distriktet Pessac-Léognan fremstilt av druen petit verdot, cabernet franc, merlot og cabernet sauvignon fra 2011

 

 TAGS:Ca' Dei Frati Ronchedone 2014Ca» Dei Frati Ronchedone 2014

Ca» Dei Frati Ronchedone 2014, en rødevin fra distriktet Benaco Bresciano inneholder et utvalg av sangiovese, marzemino og cabernet sauvignon fra vinhøsten 2014