3 fristende foreninger mellom vin og vegetarretter for vinteren

 TAGS:undefinedIdag vil vi dele med deg 3 vegetaroppskrifter som passer i vinterkulden. De er veldig smakfulle, men tar allikevel ikke timer å tilberede. I tillegg vil vi anbefale passene vin til de forskjellige rettene for heve smaksopplevelse enda et hakk. Fristende?

1. Rosenkål med dukkah av pistasjenøtter.

Dette kan være forretten, eller garnityr til andre retter du tilbereder.

Rosenkål med dukkah av pistasjenøtter er en veldig mager rett, og du kan komplimentere med å ratinere retten med litt ost eller bechamelsaus.

  • 500 gram rosenkål
  • 4 hvitløksfedd
  • Ekstra virgen olivenolje
  • Salt

For dukkah av pistasjenøtter:

  • 2 spiseskjeer ristede pistasjenøtter
  • 1 spiseskje mandelmel
  • 1 spiseskje nylig ristede sesamfrø
  • 1 spiseskje ferskmalt svart pepper
  • 1/2 spiseskje sennepsfrø
  • 1/2 spiseskje koriander
  • 1/2 spiseskje spisskummen
  • 1/2 spiseskje chili (valgfritt)
  • 1 klype salt

Fremgansmåte:

  1. Skrell av det ytterste laget av blader på rosenkålene og vask dem. Ha dem i en gryte med saltet vann, kok til de er møre.
  2. I en morter tilsetter du sennepsfrøene, koriander og spisskummen. Støt til du har et fint pulver. Tilsett sesamfrø, svart pepper, mandelmel, chili og salt. Støt til du har et fint pulver. Til slutt tilsetter du hakkede pisasjenøtter. Skrell hvitløk, hakk i tynne skiver, Varm opp litt olivenolje i en panne, brun hvitløk og tilsett rosenkål og dukkah-blanding. Smak til med salt og skru av varmen.

 TAGS:Podere Guado al Melo Guado al Melo Bianco 2013Podere Guado al Melo Guado al Melo Bianco 2013

Podere Guado al Melo Guado al Melo Bianco 2013

 

 

2. Tomat med karri

Dette er en oppskrift som er flott til forrett. Den kraftfulle smaken er perfekt for å vekke smaksløkene dine.

  • 2 kopper tørre kikerter eller 400 gram kokte
  • 5 tomater eller en boks hakkede tomater
  • 2 poteter
  • 1 løk
  • 1/2 sitron
  • 1 spiseskje karri
  • Ingefær etter smak
  • Spisskummen etter smak
  • Koriander etter smak
  • Olivenolje
  • Salt
  • 1 Zuccini
  • 1 Aubergin

Fremgangsmåte:

  1. Kikerter legges i vann over natten, og kokes i vann 15 minutt i en gryte sammen med 1/2 løk, poteter delt i middels store biter, sitron, en hvitløksfedd, en dash med olivenolje og salt. Tilsett deretter zuccini og aubergin.
  2. Hakk tomat og stek i en gryte over lav varme i 30 minutter sammen med 1/2 løk, i hvitløksfedd, olivenolje og salt. Bland sammen innholdet fra de to grytene, miks godt, legg på lokk og kok enda 5 minutter. 

 TAGS:José Pariente Verdejo 2013José Pariente Verdejo 2013

José Pariente Verdejo 2013

 

 

3. Kremet suppe med kastanjer og sopp

Lag denne deilige kremete retten med kastanjer og sopp hjemme. Den er veldig enkel å lage.

Ingredienser (for 4 personer)

  • 200 gram ferske kastanjer
  • 1 til 2 sopp
  • 2 løk
  • 1 liten kopp fløte
  • ¾ liter grønnsakskraft
  • 1 kopp vann
  • Olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • 1 til 2 stjerneanis
  • Eddik

Fremgangsmåte

  1. Ha vann og salt i en gryte, tilsett sterneanis. Lag en hakk i skallet til nøttene og tilsett i gryten. Kok i 15 minutter.
  2. Hakk løk i strimler og stek i olivenolje. Skrell kastanjene og ha dem i gryten med løk.
  3. Hell over grønnsakskraften, kraften fra kastanjene, tilsett salt og kok i 15 minutter. Tilsett fløten og bruk stavmikser til du har en jevn kremet suppe. Ha i salt og olivenolje for smakssetting.
  4. Stek sopp i en panne med olivenolje, ha på salt, pepper og litt eddik.
  5. Server suppen med stekt sopp på toppen.

 

 

 TAGS:Belondrade y Lurton 2014Belondrade y Lurton 2014

Belondrade y Lurton 2014

 

 

Legg att ein kommentar 3 fristende foreninger mellom vin og vegetarretter for vinteren

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *