5 destinasjoner for vinturisme hvor en kan leve storslått (II)

 TAGS:undefined

Vi så i vår første artikkel om de beste destinasjoner vinturisme er  det mange steder å besøke i verden hvor vinen er fokus for kultur og fremme av en region og dens innbyggere. La oss se nærmere på fem flere destinasjoner fra hele verden.

1. Baskerland, Spania

Det er en av de regionene hvor gastronomien blomstrer. Og selvfølgelig, også vinene fra stedet der den ligger, med alle vingårdene i Rioja og Navarra. I byene langs kysten, kan vi ha glede av restauranter med Michelinstjerner, og også ciderhus og landsbyer hvor god mat er viktig, selv om de ikke er oppført i noen guidebok. I San Sebastian, bør du gå til Lukas Gourmet Benta-Berri, en unik vinbutikk som også har en bar og en restaurant.

2. Franschhoek, Sør-Afrika

Sørafrikansk vin har en stor aksept i mange deler av verden. Spesielt i Franschhoek, fant vi mange vinprodusenter og vingårder situert langs elvebredden. Blant de mange steder som har gode viner rådes du til å gå til hotellet Le Quartier Français, for sin meny av afrikansk-inspirerte retter med lokal vin laget av den anerkjente kokken Margot Janse.

3. Alentejo, Portugal

Et annet land der kjøkkenet og drikke er dets grunn for leve. Alentejo har tusenvis av vingårder og en enkel mat med kjøtt og grønnsaker, og tapas som mer moderne retter. Den er veldig gode viner i Tasquinha do Oliveira i Evora, her florerer mange av disse tapas restaurantene. Og også Herdade do Esporão, en restaurant med en skikkelig variert og god vinkjeller, det er en terrasse hvor en har muligheten til å smake høyt rangerte viner.

4. Burgenland, Østerrike

Bare en times kjøretur fra Wien, har Burgenland innsjøer og storslått natur det er et paradis for vinelskere. Besøk av vinkjellere er populært, samt besøk av restaurantene Gut Purbach, Mooslechner Bürgerhaus, og i den vakre byen Rust,  Reiter Hotel, som ligger i den sørlige enden av Burgenland.

5. Ashland, USA

Historien om vin fra Oregon begynner og slutter i lenger med Willamette Valley Pinot Noir. Vinregionen Ashland er vert for 120 vinprodusenter gruppert rundt byen, som er hovedsaklig kjent for sin årlige Oregon Shakespeare Festival.

 TAGS:Artadi Tempranillo 2013Artadi Tempranillo 2013

Artadi Tempranillo 2013

 

 

 TAGS:La Montesa 2012La Montesa 2012

La Montesa 2012

 

 

Legg att ein kommentar 5 destinasjoner for vinturisme hvor en kan leve storslått (II)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *