5 tips til hvordan å nyte hedonistisk vinsmaking

 TAGS:undefined

Maksimal sensorisk nytelse står i sentrum i den nye turismen og gastronomien. Den søker å gi glede gjennom mat og drikke, for å få en maksimal følelse av velvære. Så når vi snakker om hedonistisk vinsmaking gir de denne sammensatte nytelsen når man inntar, for eksempel vin.

  1. I godt selskap. For en hedonistisk vinsmaking må en være i godt selskap, med den beste atmosfæren, venner, slektninger, folk vi trives med mens vi smaker vin. Alt er koblet sammen. Befinne seg i en avslappende og hyggelig atmosfære.
  2. Hygge. Utover profesjonell vinsmaking, er de hedonistiske vinsmakinger ute etter en morsom opplevelse, som er å drikke vin for nytelse. Fordi vi liker det, og gjør det av interesse, og som en morsom avkobling, ikke en forpliktelse.
  3. Nytelse på flere måter. I denne typen vinsmaking spiller syn, lukt og smak like stor rolle. Vi trenger å inkludere alle sansene for at vi skal lære å kjenne nye smaker og aromaer. Det er dette som hjelper oss å skille en vin fra en annen.
  4. Vin fascinerer. Det antas, ifølge vineksperter at hedonistisk vinsmaking bringer glede og eufori; og som på sitt beste kan fascinere og trollbinde.
  5. Det kan praktiseres overalt. Denne typen vinsmaking, kan i motsetning til de fleste profesjonelle (ofte stive og tilknappede), gjøres hvor som helst, hjemme, i hagen, i baren … eller via et kurs. Det kan være en vennergjeng, men med fordel også med en person som forstår faget. En oenologist eller summiller, for å veilede gjestene og å hjelpe dem å tilegne seg ny kunnskap, og å utvikle ganen.

 TAGS:López Cristobal Roble 2014López Cristobal Roble 2014

López Cristobal Roble 2014

 

 

 TAGS:Pago de los Capellanes Crianza 2013Pago de los Capellanes Crianza 2013

Pago de los Capellanes Crianza 2013

Legg att ein kommentar 5 tips til hvordan å nyte hedonistisk vinsmaking

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *