7 usanne myter om whisky

 TAGS:undefined

Whiskyen er trolig det destillatet, som er mest omtalt og snakket om. Og også det som har mest vrangforestillinger og usannheter. For å fjerne noen forutinntatte ideer om denne mytiske drikken, deler vi noen fakta. Kanskje det vil hjelpe deg å nyte den enda mer.

1. Du må drikke den ren
Hvis du tar i betrakning at whisky er førti prosent alkohol, kan du forstå hvorfor du trenger å blande i litt vann: etter inntak av mer enn tre glass, er smaksløkene numne, og det gjør det vanskelig å virkelig smake whiskyen.
Ikke alle whisky typer må nytes i et glass uten is. Dette avhenger av hvordan brennevinet er aldret. De whiskyer som har en røykaktig smak, mektige i sin smak og aroma, kan ha godt av en isbit for å balansere smaken.

2. Jo dyrere, jo bedre
Det beste rådet er å prøve alle mulige whiskyer og velge den du liker best. Du må prøve alle typer, for å finne din favoritt.
Dess større modenhet, dess dyrere whisky, men det betyr ikke at det er de eneste som gir høy kvalitet. Veldig fine whiskyer kan produseres selv med liten tid på fat. Det finnes flere med lav aldring som har flott kvaliteter, det er et spørsmål om å vite hvordan du skal velge whisky.

3. Du må drikke raskt
For å nyte whiskyen er ikke nødvendig å drikke i store mengder eller veldig fort. I motsetning til tequila eller rum, må whisky inntas sakte for full smaksopplevelse.

4. Kan ikke drikke av forskjellige glass
Selv om noen mennesker kan mene at det er merkelig å drikke whisky fra andre typer glass, som for eksempel stettglass er det flere glass som passer. Skottene har over ange år fortrukket å drikke whiskey av en Quaich (lav flat bolle med to håndtak, vanligvis laget av sølv, aluminium, tre).

5. Whisky er for å varme seg
I Colombia, for eksempel, er det vanlig å drikke whisky for å kjøle seg ned, mens i Skottland, for å varme seg opp. Det er et personlig valg, en smakssak.

6. Billig whisky er årsaken til bakrus
Den billige whiskyen har samme alkohol som den dyre. Men hvis du legger til hyperaktivitet, fysisk utmattelse, dehydrering, mental spenning og farten man drikker. O gjerne dårlig kosthold. Så kan du være i fare for å få en bakrus i etterkant.

Hvis whisky er inntatt i forbindelse med et måltid, eller i løpet av en samtale, er inntaket ikke så høyt. Men det er ingen forskjell mellom single malt whisky og blandinger (blandinger av malt og forskjellige korntyper). Kjemisk sett er det funnet at single malt kan gi mindre bakrus, fordi den inneholder mindre konsentrasjon av sukker.

7. Du kan ikke kombinere whiskey med et måltid
Whiskyen under et måltid er ikke det samme som vin til maten, men det kan gå an å matche. Hvis en whisky er 12 år søt, fruktig eller frisk med mandelaroma, kan du med hell koble med den friske smaken av ceviche, tunfisk tartar eller grillet blekksprut. Når en skal koble whisky med mat, vil de fleste vinkelnere foreslå å blande med litt vann eller is.

 TAGS:Jack Daniel's Silver SelectJack Daniel’s Silver Select

Jack Daniel’s Silver Select

 

 

 TAGS:Talisker 18 YearsTalisker 18 Years

Talisker 18 Years

 

 

Legg att ein kommentar 7 usanne myter om whisky

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *