8 matvarer som ikke hjelper fordøyelsen

By unshel

 TAGS:undefined

Hvis du har problemer med fordøyelsen, er det enkelte matvarer du bør prøve å unngå. De kan forverre dine problemer med tarmer og mage. Hvis du velger dine matvarer med omhu, kan du forbedre din fordøyelse betraktelig. Hvilke matvarer bør du unngå?

  1. Fet og fritert mat: Alle har vi noen ganger lyst på fritert mat, problemer oppstår hvis en gjør dette ofte, og sent om kvelden. «Magen kan ikke ta imot så mye fett på en gang, det er derfor det oppstår problemer» sier Doktor Anton Emmanuel, direktør for senteret Charity Core. Ved inntakt av denne typen mat oppstår halsbrann, oppstøt og ubehag
  2. Matvarer som er veldig sammensatt. Hvis du ikke er vant med mat som er veldig sammensatt kan det resultere i at du får magetrøbbel. For å roe ned magen kan du etter et slik måltid ta et glass melk eller en youghurt. 
  3. Ost og melkeprodukter. Hvis du kjenner ubehag, eller oppblåsthet etter å spist disse produktene, kan det være at du lider av laktoseintoleranse. Laktoseintoleranse er når kroppen ikke kan fordøye sukkeret som er i melkeprodukter fordi at de ikke produserer nok ensymer til å bryte det ned. Hvis du er laktose intolerant, kan du spise andre kalsiumholdige matvarer som egg, kjøtt og fisk.
  4. Frukt: Sitrusfrukter kan forårsake for mye magesyre, spesielt når de spises på tom mage.
  5. Ferdigprodukter: Matvarer som er veldig prosessert inneholder mye kjemiske tilsetningsstoffer, og høyt nivå av sikker og salt. Måltider av denne typen kan resultere i mageonde, diare og humørsvingninger.
  6. Kaffe: Kaffe stimulerer til produsjon av magesyre, hvis en overdriver inntaket kan dette resultere i betennelse, halsbrann og magekramper. Det ideale er å drikke kaffe sammen med andre typer matvarer, og ikke alene.
  7. Tyggegummi: Noen typer tyggegummi inneholder et søtningsmiddel som heter sorbitol, som kan føre til oppblåsthet og diare.
  8. Ketchup: denne tomatsausen kaninnehold hvete og andre ting som kan forverre fordøyelsen.

Vi, fra vår side anbefaler deg å ha et kstold som er balansert, mosjonere og å drikke litt vin hver dag, dette gjør godt for både helsen og for humøret 🙂

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Macán 2011Macán 2011

Macán 2011

 

 

*Illustrasjonsbilde:Jim Bickett (flickr)

Tambien te puede interesar

Leave a comment