Den ideelle temperatur får å drikke en vin

By katrine

 TAGS:undefined

Temperaturen på vinen er en langvarig sak med mye kontrovers, det er et populært domene med hvit vin at den skal drikkes kjøligere enn rødvin, men hva den eksakte temperaturen for å nyte vin på sitt beste?,vil prøve å fortynne dette og andre spørsmål nedenfor.

Vanligvis blir vinene lagt i kjellere eller kalde steder i huset, steder som kunne nå 11 grader Celsius, man vurderer normal at romtemperatur skal svinge mellom 18-25 grader Celsius. Disse værdetaljer blir enda mer komplisert fordi det avhenger av hvor du er og hva sesong det er, det er ulike klimaer i en myriade av alternativer som gjør det umulig å ha en nøyaktig temperatur. Uansett, det er alltid lurt å bruke vin termometre å se den nøyaktige temperaturen.

Temperaturen i røde viner

Røde viner bør bli drikket i det de kaller romtemperatur, dvs. mellom 16-18 grader Celsius, da vil temperaturen bidra med å holde smaken, aromaen og kroppen til vinen.

Men likevel:

  • Hvis rødvin i spørsmålet er ung vil den ideelle temperaturen bli lavere, mellom 12-15 grader Celsius, så vi kan nyte dens friskhet, og noen florale eller fruktige nyanser hvis det er noen.
  • Hvis det du har i dine hender er en gammel vin, bør den ideelle temperaturen være mellom 16-18 grader Celsius, så setter du pris på din bouquet på best mulig måte.
  • Hvis vinen er en god årganger kan den drikkes opp til 20 grader Celsius, det avhenger sterkt av hvilken type opprinnelsen vinen har.

Temperaturen i hvite viner

Hvite viner nytes best kalde, definitivt kaldere enn røde viner. Men som i tilfelle av rødvin, er det spesifikke varianter av hvite viner. Hvis hvitvin som du drikker er en ung hvitvin, er den ideell temperatur under 10 grader Celsius, opp til 7 eller 8 grader er det ideelle, det vil markere dens aromaer, uten at dens surhet eller smak av alkohol forsvinder. 

Hvis hvitvinen er middels tørr vil den kunne ta opp til 6 grader Celsius, for og fremheve hennes søte myke og fruktig smak. De fine hvite viner skal nytes godt over 10 grader Celsius, inkludert manzanillos vinene.

På en anden side nevner vi rosé viner, disse bør fortrinnsvis være beruset under 8 grader Celsius aldri mindre enn 6 grader. Kjellere er anbefalt å drikke være mellom 5-7 grader Celsius.

 

 TAGS:Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2012Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2012

Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2012

 

 

 TAGS:Ceci Otello Nero Di LambruscoCeci Otello Nero Di Lambrusco

Ceci Otello Nero Di Lambrusco

 

Tambien te puede interesar

Leave a comment