Digestifer som hjelper fordøyelsen etter overdådige måltider

Dagene som nærmer seg, kommer til å være intense, kulinarisk sett…julen, nyttår og Hellige tre kongers dag. Tiden har kommet for måltider med storfamilien, og som tradisjonen tilsier, de kommer til å være lange og overdådige. I disse tider tilbringer man tid med sine nære som en gjerne ikke ser så ofte som en skulle ønske i en travel hverdag. Endelig kan en samles rundt matbordet.

Det er viktig å understreke at en fra Uvinum sin side anbefaler en moderat inntak av alkoholholdige drikker, med det i mente; så er det slik at likører og bittere hjelper og stimulerer til en bedre fordøyelse, dette har vært kjent i århundre. Noen av de fremste likørene i våre dager ble produsert på kloster og abbeder allerede i middelalderen.

I dag er det mange som foretrekker destillerte drikker som whisky, brandy, grappa eller druebrennevin i etterkant av et tungt måltid. Men som drikke etter måltidet vil det være bedre med likører av urter og bittere, de har som regel et litt lavere innhold av alkohold og inneholder flere ingredienser som hjelper fordøyelsen. Vi kommer med noen eksempler:

  • Amaretto: en likør av mandler og aprikossteiner, opprinnelig fra Saronno (Italia), den inneholder også bær og aromatiske planter.
  • Bénédictiner: en fransk urtelikør som inneholder 27 urter og kryddere. Som navnet tilsier kommer den fra klosteret Benedictine i byen Fecamp i Normandie.
  • Cointreau: produsert ved destillering og bruk av flere typer appelsinskall og urter. Mye brukt også i blanding av miksede drinker.
  • Drambuie: en skotsk likør basert på whisky, lynghonning, aromatiske urter, safran og muskattnøtt. Den ble kreert spesielt for Prins Charles av England og Skottland på 1600 tallet.
  • Pacharán: en meget populær spansk digestif, opprinnelse fra  Navarra. Den fremstilles ved å bløtlegge slåpetornbær i væske tilsatt anis.

 Og du, hvilken likør foretrekker du etter maten?

 TAGS:Disaronno AmarettoDisaronno Amaretto

Disaronno Amaretto

 

 

 TAGS:CointreauCointreau

Cointreau

 

Legg att ein kommentar Digestifer som hjelper fordøyelsen etter overdådige måltider

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *