Drikke vin igennom graviditeten

By katrine

 TAGS:undefined

Det har vært mange artikler skrevet om forbruket av vin (eller alkohol generelt) i løpet av graviditeten. Og det er et problem som genererer mye debatt og forskning.

Noen eksperter sier at å drikke vin i moderate mengder under graviditeten er fint,  men andre mener at å drikke en kopp er svært farlig for barnets helse. Hva som  ikke er diskutabelt er hva kvinner spiser eller drikker mens de er gravide går direkte gjennom blodet til morkaken til å bli fordøyd av fosteret. Hvis en gravid kvinne drikker et glass vin, øl eller en cocktail, svelger fosteret det samme.

For fosteret, forstyrrer alkohol med din evne til å få nok oksygen og næring for normal celle utvikling i hjernen og andre organer i kroppen. En studie har vist at fosteret har svært liten toleranse for alkohol og barn født av mødre som drikker under graviditeten kan få alvorlige problemer.

Føtalt alkoholsyndrom (FAS) er et sett av psykiske og fysiske lidelser som utvikler i noen ufødte barn når mor drikker for mye alkohol under graviditeten. En baby født med FAS, eller enda mere alvorlige FAE (Fetal Alcohol Effects), kan ha alvorlige ulemper, som kan kreve en levetid på spesiell omsorg. Det er enda forskning som viser at kvinner som planlegger å bli gravide bør slutte å drikke før de blir gravide.

Hevet Debatt, forsøker derfor å skjelne hvor mye er for mye, og derfor, når forbruket av vin og andre alkoholholdige drikker blir en risiko for det ufødte barnet.

Fordi inntil nå det blit sagt at den eneste trygge grensen var ingen alkohol i det hele tatt. I kontrast, i Storbritannia helsemyndigheter sier at gravide kvinner og de som håper å bli gravide trygt kan drikke opp til to glass vin i uken uten å skade fosteret.

Dr. Raja Mukherjee, en ekspert på foster sykdommer som jobber på skolen of Medicine of San Jorge Hospital i Tooting, London, appellerte til gravide kvinner å gi opp alkohol helt, og sa at drikkevaner i UK var et alvorlig problem: det er en økende litteratur tyder på at lave doser av alkohol kan føre til skader.

Den engelske Department of Health, derimot, sa forskningen sitert av dr. Mukherjee hadde blitt studert i mars i fjor som en del av regjeringens strategi for å redusere alkoholskader, og to glass vin per uke regnes som en trygg grense.

Studiene analysert ikke vil trolig bli vurdert definitive, og mindre med slike vage konklusjoner som disse: men vi må fortsette å undersøke før endelige konklusjoner om emnet, men siden grensen for trygg forbruk ikke er kjent, det virker ikke fornuftig å drikke vin under graviditeten.

Hva ville du gjort? Hvor mye tror du det kan trygt drikkes? Bedre ennå, tror du at det kan drikkes trygt?

 

 TAGS:SandaraSandara

Sandara

 

 

 TAGS:Blue Nun Low Alcohol 0,5%Blue Nun Low Alcohol 0,5%

Blue Nun Low Alcohol 0,5%

 

Tambien te puede interesar

Leave a comment