Hvilken er best, Ribera eller Rioja?

 TAGS:undefined

Det har vært snakket og skrevet veldig mye om dydene til vinrivalene fra Ribera og La Rioja. Begge regionene utmerker seg med kvalitet og begge er kjent over hele verden takket være sin eksport.

Hvis vi snakker om den første tiden, er det udiskutabelt at DO La Rioja var den første som fikk denomineringen, mens DO Ribera del Duero fikk den senere. De som brukes til produksjon av viner fra La Rioja, er Tempranillo, Garnacha, Mazuelo og Graciano blekk og Viura, Malvasia og Garnacha hvit hvit. DO Ribera del Duero autoriserer druen Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec, Grenache og små mengder Albillo druer. De to deler Tempranillo druer til sine viner.

Vinene har mange forskjeller, men også visse likheter. Kanskje de største forskjellene mellom dem er på grunn av sin smak, der La Rioja gir en mer fruktig smak og Ribera er mer intens, og sistnevnte har også sterkere farge.

Vinene fra Ribera del Duero produseres i sørøst av Castilla og Leon, spesielt i Burgos, Segovia, Soria og Valladolid, og Rioja har en utvidelse til ulike selvstyrte samfunn: Fra Baskerland til Castilla og Leon, til andre nærliggende .

De ulike klima i hver DO kan også variere innen de enkelte områdene. For eksempel har DO Ribera del Duero et mer ekstremt klima i både sommer og vinter. I Rioja er det forskjeller for hvert område , hvert med sitt eget spesielle klima. La Rioja Alta har en moderat temperatur, har Rioja Baja områder med hyppige regn om vinteren, mens Rioja Alavesa vanligvis har rik og temperert jord. Det de forskjellige vinene har til felles er at de er et produkt av det klimaet og den jorden de er produsert i gir gode og varierte kvalitetsviner.

For å oppsummere, det er ikke mulig å svare objektivt på spørsmålet, alt avhenger av kvaliteten på vinen, smaken og ganen til den som drikker den. Tross alt, nytelsen er det viktigste.

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2005Viña Ardanza Reserva 2005

Viña Ardanza Reserva 2005

 

 

 TAGS:Alion 2011Alion 2011

Alion 2011

 

Legg att ein kommentar Hvilken er best, Ribera eller Rioja?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *