Hvilken type alkoholholdige drikkevarer passer for cøliakere?

By unshel

 TAGS:undefined

Et stadig større antall mennesker blir cøliakere. Derfor finnes også mer og mer informasjon om denne sykdommen, og hvilke type mat og drikke en kan ha. Ifølge Federation of Associations of cøliakere i Spania, FACE, er cøliaki en permanent intoleranse for gluten i hvete, bygg, rug og noen ganger havre, og denne intoleransen oppstår sannsynligvis hos genetisk disponerte individer. Dette er karakterisert ved en inflammatorisk reaksjon i slimhinnen i tarmen, som hindrer absorpsjon av makro- og mikronæringsstoffer.

Mange cøliakere lurer på om de kan drikke alkohol, og sannheten er ja, men ikke alle typer. For det første er det viktig å merke seg at øl er laget av bygg, kan derfor ikke drikkes av dem som har glutenintoleranse, på samme måte som visse typer whisky.

Noen typer øl kan drikkes av cøliakipasienter fordi de er laget med ris, bokhvete eller Mais. Ved enkelte anledninger, blir både bygg og hvete, som er ikke kan nytes av cøliaki pasienter, kan være en del av ingrediensene brukt i produksjonen av whisky.

Personer som har denne sykdommen kan drikke mange andre ting, for eksempel vodka, tequila, rum og gin, fordi de har gluten som går tapt i destillasjonsprosessen. Uansett, det er bedre å kontrollere først, les på etikettene eller kontakt lege eller ernæringsfysiolog hvis du ikke er helt sikker.

Det beste er at vin er blant de alkoholholdige drikkevarer du kan nyte på tross av cøliaki. Ingen vin er laget med gluten, eller bygg, og byr i tillegg på mange fordeler for kroppen. Vær obs på at når vinen oppbevares i et rom eller en beholder som også blir brukt til å lagre produkter som inneholder gluten, kan det oppstå kryssforurensning.

En annen drikk som du kan nyte med glutenintoleranse er cider. For det er en alkoholholdig drikk som kommer fra gjæring av epler, og innheolder ikke gluten.

 TAGS:Jameson 1LJameson 1L

Jameson 1L

 

 

 TAGS:Sir PittersonSir Pitterson

Sir Pitterson

Tambien te puede interesar

Leave a comment