Hvor lenge kan vinen holde sig i hjemmet

By katrine

 TAGS:undefinedVinen er en favoritt møte drikke, til toast og romantiske kvelder, men noen ganger  åpner vi vår beste flaske vin, og kunne tømme den helt, og da her vi en halv flaske vi ikke ønsker å kaste. I denne situasjonen lurer mange på hvor lenge de kan holde den flasken hjemme.

Bevaring av vin etter åpning, hvitvin kan vare opp til 3 dager i kjøleskapet, mens rødvin kan vare mer eller mindre den samme mengden tid hvis den blir holdt unna lys.

Som for lagring av vin før du åpner den, hjemme bør du ta hensyn til visse punkter er:

  • Å holde vinen i mørket er det trygt og den får ikke en ubehagelig logt, holde det bort fra sollys og spesielt fluorescerende kunstig lys det er ett av tiltakene som vil tillate deg å nyte den opprinnelige smaken av vin, så når du skal plassere den i et opplyst område med en klut wrap eller stoff som er valgt for denne anledningen.
  • Lagre vinen i en horisontalt posisjon er mest hensiktsmessig fordi  at i en oppreist stilling for lenge kan føre korken til å tørke og slippe inn luft i flasken,og det ødelegger din drink.
  • Vinen kan du isolere, unngå kraftige kjøleskaps lukt fra å komme inn gjennom porene i kork, husk at vinen puster gjennom disse porene.
  • Lagring av vin på en konstant temperatur er ansett som en regel for vin kjennere, og hvis du ønsker å lagre vin i mer enn ett år, er det tilrådelig å kjøle den til en temperatur som ikke overstiger 25 ° C. Jo større uregelmessighet av lagringstemperaturen, jo strømmer øket risiko for å få en for tidlig aldring av vinen.
  • Hvis du har plass er det nødvendig å plassere vin flasken i kjøleskapet i et område som ikke trenger å bli mobilisert, for å hindre uønskede endringer i egenskapene til vinen.

Lagring av vin for en passende periode vil sikre en bedre smak og aroma, for røde viner av god kvalitet er det tilrådelig å lagre maksimalt 2 til 10 år (denne perioden kan variere basert på hvor mye sukker den inneholder og om Han er ung, avl eller reserve) og for hvite viner er den anbefalte perioden for lagring før forbruket er mellom 2 og 3 år, med unntak av viner som Chardonnay som kan alderen opp til 20 år.

 I alle fall, hvorfor vente? I dag anbefaler vi to viner for aldring som nå er  på sitt beste for deg å nyte:

 

 TAGS:Pago de los Capellanes Crianza 2010Pago de los Capellanes Crianza 2010

Pago de los Capellanes Crianza 2010

 

 

 TAGS:Pintia 2008Pintia 2008

Pintia 2008

 

 

Tambien te puede interesar

Leave a comment