Hvordan vite om en whisky er god (II)

By katrine

 TAGS:undefined

For å få en bedre ide om hvordan man kan hvite om en whisky er god kvalitet og de bedste måtene for å nyte den ordentlig, fotsetter vi med nogen tips til å gi dig en ide om hordan du finder den bedste kvalitets whisky til å servere og nyte i godt selvskap.

 •  i selvskap eller alene: hvis du liker å drikke whisky alene, vil du bli glad for å vite at Xavier Monclus har laget en smaks test hvor det viser sig å være bedre blandet med lit vann, han siger det blir en statisk blanding, og nogen anger bedre ved å tilsette isbiter, for drikkelsen utvikler sig imens isen smelter.

Hvis du blander din whisky, vil mit råd være å holde dig væk fra drikker som har sukker, selfølgelig kan en god whisky blandes bare ikke med drikker fylt med sukker. det finnes mange gode drinks med gassvann, kommer and på situasjonen. på restauranger bartiller man normalt med vann eller ren, men hvis det er om kvelden og du vil ha en drinks, skader det ikke å blande med noget som ikke inneholder sukker,da ungår du hodepiner, siger Monclus.

 • etikketter og alder: på ettikketen får man mye å vite om en whisky, hvilket år den er fra, dens komposisjon og om den har brugt sharryfat.ifølge Monclus er alderen som står på ettikketen ikke altid ensbetydende med at den er av god kvalitet, det er ikke altid at en dyr gammelk whisky er god, som oftes er whiskyen på sit bedste mellom 10 og 12 år og mister kvalitet når den når 25
   
 • blandet eller ren: det meste av tiden er en ren whisky veldig god i kvalitet, men nogen ganger har vi gode erfaringer med blandet, siger Monclus om Bailie Nicol Jarvie, eller  åtte år DYC, som har fåt høje scorer, selv om at i spania producerer de normalt ikke denne whisky.
 • tilsetningsstoffer: whiskyene som har tillsetningsstoffer som som smak av godteri eller kalamel, er der det for å maskere smaken av alkohol er bedst å ungå.
   
 • temperatur: en whisky er bedst servert med en temperatur imellom 10 og 18 grader, for å nyde dens karakter fult ut.
 • sherryfat: i Moncus’es mening er sherryfat brugt til å modne whyskien, dette må gøres etter nogen år og ikke i begyndelsen av behandlingen, som har enn 10 års eldring i buorbon, dette gøres for å ungå svovel, det er en smakssak.
 •  vann: vannet den bliver laget med, har en liten inflytelse på whiskyen, det er ca 10% igen i det sidste resultat
   

 TAGS:Johnnie Walker Platinum LabelJohnnie Walker Platinum Label

Johnnie Walker Platinum Label

 

 

 TAGS:Crown Royal 1LCrown Royal 1L

Crown Royal 1L

 

Tambien te puede interesar

Leave a comment