Hvorfor tisser en mer av å drikke øl?

 TAGS:undefined

Når en drikker øl, legger en fort merke til at toalettet blir besøkt oftere, mye mer enn vanlig. Vi har rett og slett oftere trang til å urinere. Dette forklares av forskjellige grunner.

En av de viktigste er den vanndrivende virkningen. Øl øker faktisk mengden av urin som produseres i nyrene og derved også trangen til å late vannet. Derfor vil en mye raskere ønske å urinere enn hvis vi drikker vann eller annen drikke.

En annen grunn er at de bestanddeler som er involvert i prosessen med brygging. Spesielt viser vi til humle, en ølkomponent som også har en vanndrivende effekt. Humle anvendes for å motvirke den søte smaken av malt og gir den bitre smaken som er så karakteristisk for øl. Som vi sier, har denne ingrediensen en betydelig vanndrivende effekt, og fremkaller hyppig vannlating.

Mens det er sant at denne diuretiske effekt er ikke bare gjelder øl, det gjelder også andre alkoholholdige drikker. De øker urinproduksjonen i kroppen, fordi alkoholen i seg selv er et diuretikum som stimulerer blæren. Alkohol undertrykker hypofysehormonet som er ansvarlig for å hemme den vanndrivende effekten.

Alt dette gjør faktisk at øl dehydrerer oss selv om vi inntar væske. Fordi ved å øke urinproduksjonen, eliminerer kroppen mer væske enn vanlig, derfor er alkoholforbruk i moderate mengder alltid anbefalt. En løsning på dehydreringen er å drikke noen glass med vann innimellom ølglassene. Og også gjerne kombinere med litt tapas eller andre matvarer.

 TAGS:Brooklyn Sorachi Ace 75clBrooklyn Sorachi Ace 75cl

Brooklyn Sorachi Ace 75cl

 

 

 TAGS:Westvleteren 12Westvleteren 12

Westvleteren 12

Legg att ein kommentar Hvorfor tisser en mer av å drikke øl?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *