Visste du at formen på glasset bestemmer smaken på vinen?

 TAGS:undefined

Det er velkjent at det brukes ulike vinglass på forskjellige måter som favoriserer smaken av innholdet til å presentere spesifikke funksjoner, men nyheten om at formen på glasset kan endre smaken av samme vin.

Vel, dette er konklusjonen av en gruppe japanske forskere, de har analyseret etanoldamp som kommer fra et vinglass med et kamerasystemanalyseret som er utviklet ved Tokyo Medical and Dental University. Forsøket anvender en mesh som er impregnert med enzymet alkoholoksidase, som konverterer de lavmolekylære alkoholer til aldehyder og hydrogenperoksyd. Dette mesh er impregnert også peroksidase og luminol, og det hele anbragt i et glass vin, dette utløser en kjemisk reaksjon som forårsaker en fargeendring, hvor kameraet deretter samler og analyserer.

 Således, avhengig av formen på glasset og temperaturen på vinen, er det svært mange forskjellige bilder som indikerer endringer i smak , man oppfatter  vin smak  i forskjellige beholdere, noe som gir forskjellige «buketter» og smak effekter er fanget.

Nærmere bestemt studien direktør Kohji Mitsubayashi, avslører at på 13° blir konsentrasjonen av alkohol lavere i midten enn ved kanten av glasset, noe som resulterer i et ringformet mønster som favoriserer styrkingen av vin aroma uten innblanding fra etanol.

Motsatt, ved høyere og annerledes kopper (kopper rett snitt, martini glass, etc.) temperaturer, forsvinner dette mønsteret og vinen taper (tilsynelatende) sine mest karakteristiske egenskaper, noe som viser at utformingen av kopper Det spiller en avgjørende rolle i nytelse av vin. Dermed fremstår dette systemet også som et ideal å perfeksjonere utformingen av koppene som støttes av vitenskapelige bevis.

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Capellania 2008Capellania 2008

Capellania 2008

 

De nye arbeidsplasser knyttet til vin

 TAGS:undefined

Økningen i vin forbruk over hele verden har ført til nye medarbeidere som er knyttet til denne sektoren, og det er da nye generasjoner oppstår. Teknologien markere denne nye etterspørselen, som i andre markeder, og vinprodusenter, sosiale medier eller andre digitale karakter hvor det er profiler som kreves.

En av disse stillingene er blogger og community manager, som bidrar til å øke markedsføringen, spesielt for de eksporterende produsenter. Viklet sosial tilstedeværelse er nøkkelen til å gjøre seg kjent og øke antall kunder.

Andre profiler tilhører utviklere og applikasjonsutviklere til gastronomi, spesielt vin. For eksempel er det sporingssystemer som arbeider med NFC (Near Field Communication) teknologi.

Oppstartene slutter ikke å vokse, og det geller også flavored vin. Verdt å merke seg er de som engasjerer sig i brukerne og de er alltid støttet av fagfolk til å velge vin på hver anledning, eller å utvikle prosjekter for bistand som blir smaker av fagfolk, for å gi styringsverktøy i vingården.

Andre mennesker trenger å tilby alle slags profesjonalitet og verktøy for å kunne overvåke helsen til vinstokker, vin modning state … Kravene til forbrukerne blir større. Kvalitet i alle prosesser for vinproduksjon er nødvendig. Så andre tiltalte profiler er knyttet til miljøpåvirkning, kvalitet engineering eller bærekraftig utvikling.

Også alt som er knyttet til handel relasjoner i utlandet. De er krevende mennesker som forstår vin, men også med fremmedspråk og kunnskap om markedet for å vite operere i ulike land.

 

 TAGS:Capellania 2008Capellania 2008

Capellania 2008

 

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

Hvor lenge kan vinen holde sig i hjemmet

 TAGS:undefinedVinen er en favoritt møte drikke, til toast og romantiske kvelder, men noen ganger  åpner vi vår beste flaske vin, og kunne tømme den helt, og da her vi en halv flaske vi ikke ønsker å kaste. I denne situasjonen lurer mange på hvor lenge de kan holde den flasken hjemme.

Bevaring av vin etter åpning, hvitvin kan vare opp til 3 dager i kjøleskapet, mens rødvin kan vare mer eller mindre den samme mengden tid hvis den blir holdt unna lys.

Som for lagring av vin før du åpner den, hjemme bør du ta hensyn til visse punkter er:

  • Å holde vinen i mørket er det trygt og den får ikke en ubehagelig logt, holde det bort fra sollys og spesielt fluorescerende kunstig lys det er ett av tiltakene som vil tillate deg å nyte den opprinnelige smaken av vin, så når du skal plassere den i et opplyst område med en klut wrap eller stoff som er valgt for denne anledningen.
  • Lagre vinen i en horisontalt posisjon er mest hensiktsmessig fordi  at i en oppreist stilling for lenge kan føre korken til å tørke og slippe inn luft i flasken,og det ødelegger din drink.
  • Vinen kan du isolere, unngå kraftige kjøleskaps lukt fra å komme inn gjennom porene i kork, husk at vinen puster gjennom disse porene.
  • Lagring av vin på en konstant temperatur er ansett som en regel for vin kjennere, og hvis du ønsker å lagre vin i mer enn ett år, er det tilrådelig å kjøle den til en temperatur som ikke overstiger 25 ° C. Jo større uregelmessighet av lagringstemperaturen, jo strømmer øket risiko for å få en for tidlig aldring av vinen.
  • Hvis du har plass er det nødvendig å plassere vin flasken i kjøleskapet i et område som ikke trenger å bli mobilisert, for å hindre uønskede endringer i egenskapene til vinen.

Lagring av vin for en passende periode vil sikre en bedre smak og aroma, for røde viner av god kvalitet er det tilrådelig å lagre maksimalt 2 til 10 år (denne perioden kan variere basert på hvor mye sukker den inneholder og om Han er ung, avl eller reserve) og for hvite viner er den anbefalte perioden for lagring før forbruket er mellom 2 og 3 år, med unntak av viner som Chardonnay som kan alderen opp til 20 år.

 I alle fall, hvorfor vente? I dag anbefaler vi to viner for aldring som nå er  på sitt beste for deg å nyte:

 

 TAGS:Pago de los Capellanes Crianza 2010Pago de los Capellanes Crianza 2010

Pago de los Capellanes Crianza 2010

 

 

 TAGS:Pintia 2008Pintia 2008

Pintia 2008

 

 

Forelsket i vin flasken? Gi den et nyt liv!

 

 TAGS:undefined

Hvis du er ferdig med  vinen, og har ønsket om å gi et nytt liv til vin flasken og bruke denm på en anden måte. Det er forskjellige prosjekter du kan gjøre i ditt hjem for å bruke dem til andet.

  • Langsomme dryppende Irrigator til planter: Hvis du kan spare tomme vinflasker, og du har lite tid til din hage og venne plantene dine,  borr et hull i korken og holde flasken alltid fylt med vann til den ønsket blomsterpotte.
  • Fugle mat: Hvis du elsker fugler, og du liker å høre dems sang om morgen, kan du lage en enkel tre base for å plassere en vinflaske opp ned med bare en del av korken på plass og holde den alltid full av frø. fuglene vil alltid  besøke hjemmet dit.
  • En enkel vase: Hvis du har fått en blomst og du ikke har noe sted da kan du fylle den tomme vinflasken som du liker med vann og plassere blomsten i full oversikt over alle i hjemmet dit.
  • En skillevej til hagen: Lag en sti i hagen din hage,  kan være en mulighet. Begrav flaskene ned i jorden of lad en liten del av den syns, det er mye mer interessant enn hvis du bruker enkle steiner.
  • Opprettholde formen på støvlene dine: For de som bruker høye støvler, kan  du forhindre fordreining, det er en reell bekymring. Den mest effektive og økonomiske alternativet er å sette en flaske i hver støvel, da holder de sin form og vil alltid stå i skapet.
  • Et brett til meldinger skrevet i kritt: Hvis du dypper tomme vinflasker i en pott med tavle maling og venter på at det lufttørker. Du kan da bruke flaskene  som en tavle og legge igjen meldinger til familiemedlemmer på en morsom måte.
  • Lamper: Hvis du har en drill kvern eller en venn til å låne deg en, trenger du bare lage et lite hull i bunnen av en tom vinflaske. Deretter er det bare å sette inn en streng av lys i flasken og nyte din nye lampe.
  • Støtte for biblioteker: Det er alltid ønskelig å holde orden i biblioteket. Ett alternativ for å unngå rot i bøkene dine som skuddene er å plassere en vin flaske fylt med sand mellom bøker og møbler.
  • For å lagre hva du vil: Hvis du ikke har mange mottakere og har en flaske vin som er gjennomsiktig, kan du fjerne etiketten og sted inne korn, tørket mat eller godteri.

Har du prøvd noen av disse ideene? Har andre som kan hjelpe resirkulere vin flasker ?

 

 

 TAGS:Gramona Rosé Pinot NoirGramona Rosé Pinot Noir

Gramona Rosé Pinot Noir

 

 

 TAGS:Pesquera Crianza 2011Pesquera Crianza 2011

Pesquera Crianza 2011

 

 

Hvor mange kalorier har alkohol ?

 TAGS:undefined

En moderat og ansvarlig vin intak passer godt ind i et sunt og balansert kosthold. Faktisk har vi nevnt fordelene med vin.

For destillater, er fordelene ikke så mange, og er knyttet til alkohol i sig selv, fordi prosessen med å destillere gør at det endelige produkt eliminerer en hvilken som helst annen del. Dermed med et ansvarligt intak, er fordelene med alkohol set på som en vasodilator.

Men destillatert alkohol, har blandt andre ulemper er høy i kalorier, som ikke er ledsaget av næringsstoffer, det er kalt » tomme kalorier«. Derfor metter alkoholen ikke, den feter.

Hvordan vite hvor mange kalorier det er i en kop?

Alkohol er høy i kalorier, 7 kilokalorier per gram, fett foreksempel har 9 kilokalorier per gram, mens proteiner og karbonhydrater bare har 4 kilokalories per gram. siden alle drikker ikke har samme mengde alkohol, endres også kalori-innholdet, Men som en ca vejledning, presenterer vi en liste over forskellige drikker, med hvor mange kalorier de ca. inneholder. (kalorie per 100ml).

  • Anis:297 kcal
  • Øl: 45 kcal per 100ml. en 1/5 flaske har 100ml. den genomsnittlige mengden kalorier i en flaske er 90 kcalog nesten 160 kcal i 1/3 flaske
  • Cava eller Champagne: 65 kcal
  • Geneve: 244 kcal
  • Likør og kremer: mellom 270 og 380 kcal avhengiger av om likøren er søt og med sukker
  • Rom: 244 kcal
  • Cider: 42 kcal
    Søt vin: 150 – 160 kcal
  • Vermit: 130- 160 kcal, avhengig av om det er en søt eller tørr vermout
  • Hvitvin:85 kcal
  • Rose vin: 74 kcal
  • Vodka: 124 kcal
  • Whisky: 244 kcal

Legg merke til at mengden av kalorier refererer til 100 ml. Som drikke er det den normalemengde av et glass vin. For destillater, er normal mengde 50ml (halvparten), det er normalt det som passer i et shots glass, selv om at mange putter mere i så det blir det til 70-80 ml i et glass, så du må beregne forholdet. Også, hvis vi drikker det blandet med brus, må du ta hensyn til sukker og karbonhydrater som er i brusen.

I alle fall, trenger du ikke bekymre deg for mye om kalorier hvis det er av et ansvarligt intak, man kan fortsette med en sund diet, med sunt kosthold og med regelmessig trening.

Har vi hoppet over regimet? Vore to forslag i dag er internasjonale:

 TAGS:Minuty Prestige Rosé 2014Minuty Prestige Rosé 2014

Minuty Prestige Rosé 2014

 

 

 TAGS:Miraval Rosé 2014Miraval Rosé 2014

Miraval Rosé 2014

 

 

De mest omtalte vin regioner i Italia i 2015 (del 2)

 TAGS:undefined

Etter gjennomgang av tidenes mest interesante Italiense vin regioner, både med hensyn til sitt vekst potensiale, som i forhold til utestående produkter som tilbydes allerede i dag, i denne denlen vil vi se på tre andre områder av serlig relevans til Alpine landet.

3. Toscana. Foruten den klassiske Chianti, har de mye mere å by på, spesielt hvis du ser på subomsåder som Rufina og Montespertoli, i nerheten av Firenze, som tilbyder høy kvalitets viner, som for eksempel Selvapiana og Castello di Montespertoli, henholsvist fremhevet av sin karakter og deilige subtitel.

4. Alto Piemonte. Dette området av Nord Italia har altid vært landene i produksjon av kvalitetsvin, som Barolo og Barbaresco, men av en eller anden grunn, blir den ikke fremhevet i spesialbutikkene i utlandet, kansje på grunn av deres litene produksjon, i sammenligning med navnene på mer internasjonale viner. I tilleg til overnevnte, nå nermer vi os en nesten alltid sikker vinner, som Le Piane in Boca, Monsecco, Vallana, og mange andre, spesielt interessante hvis du kan forholde dig til prisen.

5. Abuzzo. Til slutt, og med tamke på at det er mange geografiske omsåder som produserer gode viner i Italia, men må nevne navnet Trebbiano i Abruzzo regionen, på dette område produserer de gode hvit viner som regel de beste på markedene, fremhevet eksempler er Cantine Frentana, La Valentina og Masciorelli, trygg vin når det følges med fisk og sjømat fra de lokale køkkener.

Rigtig nok kunne vi inkludere mange flere eksempler i denne korte listen, men vi håper i alle fall det demonstrerer fordelene ved nogen av disse vin regioner og åpner døren til vin elskere fra andre lann.

 TAGS:Sette Ponti Oreno 2011Sette Ponti Oreno 2011

Sette Ponti Oreno 2011

 

 

 TAGS:Sacchetto Pinot Rosa Frizzante RoseSacchetto Pinot Rosa Frizzante Rose

Sacchetto Pinot Rosa Frizzante Rose

 

 

De mest omtalte vin regioner i Italia i 2015

 TAGS:undefined

Italia er absolut en av de landene hvor vinen er tettest knyttet til livsstil og tradition, i tilleg til at det har en klar kulturell og økonomisk betydning. Faktisk har Alpine landet historisk sett vært dem som har tatt best nytte av sin kunskap i årtusner, og de har lansert konkurranserdyktige produkter av høy kvalitet, at når man snakker om vin er det også Frankriket og Spania ikke bare Italia som er blant de første landene som kommer til tankene.

Naturligvis er regionene og de klassiske varianter som Chianti, Moscato, Pinot Grigio og Presecco stadig det man tenker på og er preferanser til de Italienske nasjonene og internasjonale vin markeder, men forskellene på stiler og regioner er nesten uendelig og det er nogen regioner som akselererer i full fart, de tar en rolle som krever at vi vurderer dem, eller i det minste det viktigste.

1. Lazio. Roma regionen har altid stått ved Frascati, men på det siste har de økt vektenpå de røde viner med mere personlighet og interesse, slik som de som ingår i kirke samfundet Cesanese mellom provinsene Roma og Frosinone, og andre mere flashy end de andre hvite viner. De bemerkelsesverdige som Racemo Cesanese, Rubillo og Amrosco, er laget av druer som er tørket på treet sit, med et høyt alkohol innhold og stor kompleksitet.

2. Silicia. Denne øya har også mye og tilbyde vin elskere, serlig de fra Piana, degli Albanesi, i provinsen Palermo, der har vinen stor fylde, spesielt egnet i sammenkobling med spennene mat fra regionen, dene r full av kontraster og ulike kulturelle erendringer.

I neste del vil vi diskutere andre interesante Italiense vindistrikter.

 TAGS:Berlucchi Cellarius Brut 2008Berlucchi Cellarius Brut 2008

Berlucchi Cellarius Brut 2008

 

 

 TAGS:Cà del Bosco Cuvée Prestige BrutCà del Bosco Cuvée Prestige Brut

Cà del Bosco Cuvée Prestige Brut

 

 

De beste cocktails med rose vin

 TAGS:undefined

Rose vin er en veldig god drikke, dessuten kan du lage veldig interessante cocktails med den.

Cocktail med rose vin

Ingredienser:

  • 150 mililiter rose vin
  • 30 mililiter vodka
  • 2 blader basilikum
  • 1 skive sitron
  • Simpel sirup
  • Is biter

Slik gør du:

  1.  Put basilikum bladet og sitron skiven i et glass. mos begge ingredienser og tilset nogen is biter.
  2. Put rose vinen, vodkaen og litt simpel sirup i.

Margarita av rose vin

Ingredienser:

  • 120 mililiter rose vin
  • 30 mililiter hvit tequila
  • 15 mililiter av triple sec
  • 1 skive sitron
  • Simpel sirup til smak
  • Salt til smak

Slik gør du:

  1. Fugt kanten av glasset med sitron skiven og etter det putter du glassets kant i saltet for å froste glaset og pynt.
  2. Put is biter i glasset sammen med  sitron saften, rose vinen, triple sec og tequila.
  3. Fjern ingrediensene og tilføy lit simple sirup.

Rosa cocktail

Ingredienser

  • 2 jordbær
  • 90 mililiter rose vin
  • 30 mililiter vodka
  • 30 mililiter grapefrugt juice
  • Simple sirup til smak
  • Is biter til smak

Slik gør du :

  1. Put jordbærene i glasset og mos dem. Fyld glasset med isbiter og held rosevinen, vodkaen og grape furkt juicen i.
  2. Fjern inholdet og tilset lit simpel sirup.

Cocktail av rose vin og fersken

Ingredienser:

  • 3/4 kilogram av modne fersken
  • 1 liter rose vin
  • Saften fra 2 appelsiner
  • Skall av en sitron
  • Skall av en appelsin
  • 2 kopper brus ( 500 kubikcentimeter)
  • Knust is

Slik gør du:

  1. Put vinen i en kanne. Skrell ferskenene og sker dem i biter.
  2. Put fersknene i vinen og appelsin juicen og put i skinnet til en appelsin og skinnet til en sitron.
  3. Lad det marinere i et par timer.
  4. Server det med litt kølig brus og knust is. Dekorer glasset med en skive appelsin eller sitron.

 TAGS:Homenaje Rosado 2011Homenaje Rosado 2011

Homenaje Rosado 2011

 

 

 TAGS:Gran Feudo RosadoGran Feudo Rosado

Gran Feudo Rosado

 

 

Tips for å gøre din øl smaking en suksess

 TAGS:undefined

Nesten alle liker øl, men det er ikke alle som vet nok om vad de drikker. Hvis du vil finde ut av de mest interisante detaljer å gøre ved en øl smakning, det er vigtigt å følge med på dine teknikker skrit for skrit. Forskellen fra en øl til en anden kan være store, det som kan ses og smakes når an sammenlingner er gær, farge, skummet og smaken.

For å gøre det, så har vi her vores tilbud til hvordan det kan bli en suksess av din øl smakning:

  • Kjen til typene: les om de forskellige øl typene, dette kan hjælpe dig i og genkjenne dems spesifikasjoner sog velge den du vil smake. husk ikke å smak flere end 5 hver gang.
  • Velg det rigtige glass: det beste glasse til en stærk øl er runt, imens for bløte øl er firkantet glass bedre. når du smaker må du bruke 2 forskjellige
  • Glass: en til utseende og en til smaking.
    ikke røyk: hvis du er en røyker, ungå helst å fyre opp en røyk før og imens du er til øl smakningen
  • Oppretholde den ideelle temperatur: øl skal ha en temperatur på mellom 3 og 8 grader (?C)  til smakingen. nogen rekomanderer å ta det ut av køleskapet 10 minutter før, så den skal værken være for kalod og for varm.
  • Serveringen av øllen: når man serverer øl , må glasse være vippet 45 grader og helt i med lit avstand så skummen ikke blir mere end 2 centimeter, rør i ring før du starter.

Når du er klar til å smake, må du holde øye med følgene:

  • Ølens farge: Den kan være hvit, rødlig, ristet eller svart. Sett pris på dens farge mend su retter den mot lyset for å se om den er klar eller skygget. Det overstående kommer and på dens filtrering.
  • Skummet: Imens du studerer skummet, skal du ikke bare se etter dens tykkelse, du skal også se om gassporene er åpne eller lukket og dens utholdenhet i glasse, lavere utholdenhet større alkohol innhold.
  • Aromaer:  Aromaen til adskillige øl kan være jordaktige, urteaktig eller blomstaktig men det kommer and på mengden av malte og hvete som er brugt.lagerene har en tendens til å lugte av hops og mørke øl lugter av malte, sjokolade eller kaffe. Du an også indentifisere frugt eller krydder aromaer og lugter  på høj frementasjons øl.
  • Smaken: Husk at de sure smakene blir hengene på siden av tungen din, søte på tuppen og bittre smaker bakerst på tungen. Søk etter den ristette smaken av korn, så smaken av de bitre hops og søt hvete, og så smaken av frugt eller krydder, smaken av alkohol som produserer en liten brendene fornemmelse og til sist kan du nyte kroppen som du kan føle på dens tekstur i munnen, enten lett eller skummete.

 TAGS:Gypsy RoseGypsy Rose

Gypsy Rose

 

 

 TAGS:Hobgoblin 50clHobgoblin 50cl

Hobgoblin 50cl

 

 

De mest vanlige feil med vin II

 TAGS:undefined

Det er mange faktorer som bestemmer om vinen er i dårlig stan, har en dårlig smak eller etterfulgt en dårlig utdybning. Etter å ha lest «de mest vanlige feil vin«, vil vi vise deg flere for at du kan holde dem i tankene.

  • Svoveldioksid. Det er brugt i nogen vin prossesser og dette kan bli til sterke smaker og rotten lukt dette vil ikke forsvinne eller bli løst ved å lufte vinen. I alle fall, hvis du erfarer nogen ubehaglige lugter i vinen, burde du kontakte butikken eller resturangen hvor du kjøpte vinen.
  • Rotten lugt. Vinagre lugten er ikke normal i vin, det er det samme som når du lugter en rotten frugt. Det sker, som i andre tilfeller at den oksiderer og har gjæret i flasken. Fang det fort og det kan forhindre et stort setback.
  • Mangel på nitrogen. Andre feil kommer fra mangel på nitrogen, en måte å beskytte mot denne feilen er å gi nitrogen og skorbinsyre pluss et hint med sylphur.
  • Brun farget vin. Rød vin burde ha skarpe farger eller litt mørkere, men ikke brun. Hvis det er sånn, har vinen en feil som kommer av oksidering og for mye eksponering av naturlig og kunstigt lys.
  • Degradert vin. Ser det ut som at vinen bar blitt kjedelig som den er slitt og fargeløs. Kan det være på grunn av evolution eller oksidering, og den mister dems initial og orginale kvaliteter, det påvirker mulivis dens smak.
  • Mangler i henhold til sin opprinnelse. Nogen feil kommer fra dens opprinnelse: derfor, er det viktigt å vite den og prøve å ungå at de dukker opp. Feilene i dens opprinnelse kan vere prosessen av vin lagingen, druen eller det som er relatert til forurenings saker.

I alle fall, i dag rekomenderer jeg dere nogen viner som vil glede dere. Og du vil ikke finde en eneste feil i dem. skål!

 TAGS:Castello di Nipozzano Mormoreto Toscana RossoCastello di Nipozzano Mormoreto Toscana Rosso

Castello di Nipozzano Mormoreto Toscana Rosso

 

 

 TAGS:Cusumano Syrah 2011Cusumano Syrah 2011

Cusumano Syrah 2011