De mest vanlige feil med vin

 TAGS:undefined

Selv om vin utdypnings prosessen har blit forandret mye, kan vi stadig se nogen feil i en vin vi drikker. Enten oksidasjonen, sterk lugt eller noen anderledes smaker, det er ikke let å finnede mest vanlige feil i vin. Lad os finde ut av hva de feil er.

  • Smaken av eddik. Du har sikkert smakt en lit sur smak i vinen din. Det er også oftre sagt at » vinen ble sur», og dette kan vere dårlig modnings prosess, og andre grunner. Husk at hvis du får denne smaken og du er i enn resturang, fortell dem det så de kan undersøke det og hvor mange flasker de har på lager.
  • lees. Du kan også se nogen sedimmenter i forskellige vin og tro de er dårlige. Men sanheten er at mange ganger er det normalt, nogem ganger brugt til å holde på vinens kvalitet. Det er sant at lees vil gi en bitter smak og mørkere eller anderledes farge. Vi må lere å sette pris på dette.
  • Karbondioksid. Er når vinen har en gas lugt. Dette er muligt en uønsket pre-gjæringsprosess som har startet inne i flasken.
  • Kork. Nogen ganger kan det det se ut til at vinen har en kork lugt. Dette er ikke rigtig fordi at kork har ikke en lugt, og det er på grunn aven mugen lugt når korken inneholder en bakterie. Denne lugten er vanskelig å fjerne og kan ødellege hele vinen. Det kan vere mere vanlig end du tror.
  • Overskudd av okidasjon. Det er også en anden feil i vin. med oksygene, vet vi at vinen har fåt overdrevet mye luft. Dette gør fargen og smaken lit anderledes dette er et stort problem da det ikke kan fikses.

I alle fall, i dag rekomenderer jeg dere nogen viner som vil glede deg. Og du vil ikke finde en eneste feil i nogen av dem. Skål!

 

 TAGS:Ederra Crianza 2011Ederra Crianza 2011

Ederra Crianza 2011

 

 

 TAGS:Pintia 2008Pintia 2008

Pintia 2008

 

Å drikke vi gør os penere

 TAGS:undefined

Siden romerske tider var vin allerede brugt til å gøre hud penere. Et numer av behandlinger brugte drue frø får å få okygeneringav epiderms og hydrering. Så bortsemt fra de gode proposjoner der gir kroppen , gør vinos også penere utenpå.

Ideen har kommet til vores tid, siden at studiene i XXI århundre viser forskellige studier at vin gør deg mere atraktiv og sexy. Det sistnevnte har blit utført av forskere i UK, å knytte alkohol med nogen personlige appell, og det vises at vin gør dem som drikker det mere sexy.

Første konklution

Grunnen er tilsynelatene fordi at vin fører til en drikke vasodilatasjon, det samme som når huden blir rød når vi er seksuelt opphisset. Den første konklution av studiene etablerte også at i tillegg til at andre ser penere ut etter å drikke litt vin, den samme personen kan se penere ut for andre.

Andre funn i samme studie kom til beslutningen at lavt alkohol intak leder til rødlighet i huden og  det har lidt ansikts apeell, men det har ikke blit bevist. Men dette kan økes i mere seksuell kontekst, i et forhold mellom to personer, så det ser ut til at alkohol påvirker den sosiale oppførsel.

dess, studiene konkluderer at ansigtene til mennsker som har drikket en liten dose alkohol er rangert som mere atraktive end mensker som er edru, imens dette ikke ble observert på menesker som hadde drikket mye alkohol.

For studiene, en nummer av mensker ble fotografert imens de var både edru og etter de hadde drikket lit alkohol, så man kunne beslutte vilket bilde som var penere end det andre.

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2003Domaine de Chevalier 2003

Domaine de Chevalier 2003

 

 

 TAGS:Ederra Crianza 2011Ederra Crianza 2011

Ederra Crianza 2011

 

Majorca: not only Beach but also good wine

 TAGS:undefined

Den Baleariske øy er kjent for deres fantastiske strander. De er altid fulle med turister om sommeren. Majorka, spesielt, har også mangeandre atraksjoner: sport, fritid, gastronomi og vin. Både vinen og vin kjellere og flere vin ruter for å bli kjent med deres vin.

Det viktige med en DO binissalem

DO Binisalem er en gammel tradisjon på majorka og inkluderer høj kvalitets viner. De er laget med manto negro druer (hoved), Callet, Tempranillo, Monastrell, Cabernet sauvigion, Syrah og Merlot, men typene kommer and på om de er hvite eller røde.

Vin ruter med tog

Foreløpig, vin turisme – på mote igjennom landet- er også grunnen til å besøke Majorka med flere ruter. En av disse Mallorca vin ekspress, du kan besøke vin regionen av Es Raiguer med tog, med vin kjellere fra den kjente DO Binissalem. Toget går igennom noen vinerier og stopper på nogen, gir en smaksprøve og prøv de gode vinene fra øya. En av disse vineriene er Macia Batle (med masse historie), men også Bodegas Ribas, Bodegas Ramanya, Angel Bodegas, kjeller Jaume de Puntiro, Agruoturismo Sa Torre de Santa Eugenia, osv. I tilleg, tilbyder toget en forklaring av ruten med guider og, med så mange turister, kan det høres på mange forskjellige språk.

Vinerier

Uten innsatsenn til nogen av disse vinerier i regionen, ville det ikke veære muligt at opretholle vinene på øya. Derforr, er de hovedpersonene;  og Majorka har ca 70 vinerier, hvor mange,set ovenover, er tilgengelig til det offentligesom kan besøke og smake på viner.

Vi setter lys på disse vinerier, så som Bodegas Antonio Nadal, datert tilbake til 1968, og som var den første til å ha Designation av Origin Binisslem, i 1989. Bodega Tianna Negra ar også en av de mest kjente av dems miljø, de har sol paneler instarlert på taket. Macia Batlle er en av de elste, de teller 150 år med å dyrke viner i Biniali.

 

 TAGS:Tianna Bocchoris 2012Tianna Bocchoris 2012

Tianna Bocchoris 2012

 

 

 TAGS:Sant Gall 2010Sant Gall 2010

Sant Gall 2010

 

 

3 cocktails til denne våren

 TAGS:undefined

Cocktail verdenen er  omfattende og tilbyder mange gode varianter man kan nyte i godt selskap. Hvis du vil prøve og lage nogen av dem til våren, kan du bruke disse anbefalingene.

Jordbær mojito

 
Denne mojito har jordbær som hoved ingrediens, rik på vitamin c og veldig forfriskende

ingredienser:

  • 3 eller 4 store jordbær
  • knust is
  • 10 mililiter hvit rum
  • nogen mint blader
  • saft fra en lime
  • 2 spsk brunfarin
  • 50 mililiter brus eller gasvann
  • 50 mililiter sitron brus

slik gør du:

  1. Put den knuste isen i et cocktail glass
  2. Blend jordbærene med sukkeret og saften fra en lime. put det derefter i cocktailglasset.
  3. Rens mint bladene og plaser dem i glasset
  4. Held den hvite rummen in i glasset, efterfulgt av sitrin brusen og brusvanneteller brusen
  5. Pynt med nogen mynte blader. til kanten av glasset, brug en bit av jordbæren og lime og ikke glem sugerøret

 TAGS:Havana Club Añejo 3 AñosHavana Club Añejo 3 Años

Havana Club Añejo 3 Años: club rum selvskapet er skaperene av club añejo 3 años, en rum som indeholder 40% alkohol.

 

 

Appletini

Appletini er laget på mange forskellige måter. Nogen foretrekker eple saus hvor nogen foretrekker eple likør. Hemmeligheten om dens farge er å bruke lit sitron saft for å forhindre æpplene at oksidere for fort

Ingredienser:

  • 45 mililiter vodka
  • 29 mililiter grøn æpple likør
  • 7 mililiter sitron saft

Slik gør du :

  1. Put ingrediensene i en shaker.
  2. Put i noget knust is
  3. Rist og server i et køligt martini glass

 TAGS:Belvedere VodkaBelvedere Vodka

Belvedere Vodka: en vodka fra destilert belverdere vodka laget i polen med et volumen på 40%

 

 

Gin fizz


Gin fizz dens hoved ingrediens er gin og den er laget USA.

Inngredienser:

  • 3 deler gin
  • 2 deler sitron jouise
  • 1 del sirup eller 2 tsk sukker
  • 3 deler gassvann
  • Knust is

Slik gør du :

  1. Put gin, sitron juse og sirup / sukkeri en shaker
  2. Rist og server i et høyt glass med knust is.
  3. Fyld med gassvann og server kald
  4. Du kan bruke et glasstil å mixe istedet for en shaker, hvis du bruker glass skal det søres med en ske.

 TAGS:Brockmans GinBrockmans Gin

Brockmans Gin: Brockmans Gin fra Brockmans Gin kjeller en gin fra England med 40% alkohol inndhold. Uvinums brukere vurderer denne gin med 4.3 påeng ut av 5.

 

 

De beste champagner i verden ifølge de beste barene i verden

 TAGS:undefinedDrinksnit har laget en liste over de bestechampagner i verden, bearbeidet etter undersøkelse med bartenderene i de bestebarene.

50 barer over hele verden, som blir beregnet som de beste, har vært ansvarlige for å gi informasjon om de best solgte champagner. Kjente merkevarer har spilt en vigtig rolle, dems smaker og priser gør dem til de mest populære champagner

De mest solgte champagner er:

  1. Perrier-Jouet
  2. Moët & Chandon
  3. Mumm
  4. Ruinant
  5. Billecart Salmon
  6. Laurent Pierrer
  7. Lois Roederer
  8. Veuve clicquot
  9. Bollinger
  10. Taitinger

I barene i Frankrike har cocktailene en vigtig rolle, men ikke ikke tapt fremtredene musserende vin, som er grunnen til at barene har Pernod  Ricard med Pierrer- Jouet (med 13% salg) fører højt etterfulgt av Mumm (med 8% salg)

Diego Moet & Chador er de megtigste merkene i volumer globalt salg og de mest solgte de har solgt 10% i barene som har delyaget i undersøkelsen. Distribuert i USA, Japan, Tysklnd og Storbritannia, de 4 store champagne brukemerkevarer.

På fjerde plass Ruinat har 7 % salg i barene og Vueve Clicquott har den åttende med 4%. Dom Perignon er eid av Diageo og selv om det er en trend i rangeringen, blir den hele tiden solgt i barene som var med u undersøkelsen. Endelig Billicart-Salmon er den mest solgte i singapore, men hjemme er den på en femte plass med hjelp av detailhandelen distributører.

Som for de mest populære merkene, er det en stor forskell på hva kundene ænsker og hva barene vil ha, enten av økonomiske grunner eller for å gå med en spesiel trend.

  1. Moët & Chandon
  2. Mumm
  3. Ruinart
  4. Pierrer – Jouet
  5. Veure Clicuovt
  6. Dom Perignon
  7. Billecart – Salmon
  8. Bollinger
  9. Laurent Pierrer
  10. Louis Roederrer

Selv Perrier-Jouet er er plasert først i første omgang, og nå på tredie, hvis du spør en kunde om hvad de virkelig ønsker av en champagne, velger de Moet, så det gør en forskell på begge listene og merkene bytter plass.

 TAGS:Moët & Chandon Brut Impérial MagnumMoët & Chandon Brut Impérial Magnum

Moët & Chandon Brut Impérial Magnum

 

 

 TAGS:Mumm Cordon RougeMumm Cordon Rouge

Mumm Cordon Rouge

 

Den ideelle temperatur får å drikke en vin

 TAGS:undefined

Temperaturen på vinen er en langvarig sak med mye kontrovers, det er et populært domene med hvit vin at den skal drikkes kjøligere enn rødvin, men hva den eksakte temperaturen for å nyte vin på sitt beste?,vil prøve å fortynne dette og andre spørsmål nedenfor.

Vanligvis blir vinene lagt i kjellere eller kalde steder i huset, steder som kunne nå 11 grader Celsius, man vurderer normal at romtemperatur skal svinge mellom 18-25 grader Celsius. Disse værdetaljer blir enda mer komplisert fordi det avhenger av hvor du er og hva sesong det er, det er ulike klimaer i en myriade av alternativer som gjør det umulig å ha en nøyaktig temperatur. Uansett, det er alltid lurt å bruke vin termometre å se den nøyaktige temperaturen.

Temperaturen i røde viner

Røde viner bør bli drikket i det de kaller romtemperatur, dvs. mellom 16-18 grader Celsius, da vil temperaturen bidra med å holde smaken, aromaen og kroppen til vinen.

Men likevel:

  • Hvis rødvin i spørsmålet er ung vil den ideelle temperaturen bli lavere, mellom 12-15 grader Celsius, så vi kan nyte dens friskhet, og noen florale eller fruktige nyanser hvis det er noen.
  • Hvis det du har i dine hender er en gammel vin, bør den ideelle temperaturen være mellom 16-18 grader Celsius, så setter du pris på din bouquet på best mulig måte.
  • Hvis vinen er en god årganger kan den drikkes opp til 20 grader Celsius, det avhenger sterkt av hvilken type opprinnelsen vinen har.

Temperaturen i hvite viner

Hvite viner nytes best kalde, definitivt kaldere enn røde viner. Men som i tilfelle av rødvin, er det spesifikke varianter av hvite viner. Hvis hvitvin som du drikker er en ung hvitvin, er den ideell temperatur under 10 grader Celsius, opp til 7 eller 8 grader er det ideelle, det vil markere dens aromaer, uten at dens surhet eller smak av alkohol forsvinder. 

Hvis hvitvinen er middels tørr vil den kunne ta opp til 6 grader Celsius, for og fremheve hennes søte myke og fruktig smak. De fine hvite viner skal nytes godt over 10 grader Celsius, inkludert manzanillos vinene.

På en anden side nevner vi rosé viner, disse bør fortrinnsvis være beruset under 8 grader Celsius aldri mindre enn 6 grader. Kjellere er anbefalt å drikke være mellom 5-7 grader Celsius.

 

 TAGS:Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2012Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2012

Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2012

 

 

 TAGS:Ceci Otello Nero Di LambruscoCeci Otello Nero Di Lambrusco

Ceci Otello Nero Di Lambrusco

 

De 10 beste vodka merker

 TAGS:undefined

Vodka er en favoritt drikke over hele verden og har mange eksisterende merkevarer. Men hva er de beste merkene av vodka i verden? Du har sikkert din favoritt, men i dag presenterer vi 10 store vodka merker over hele verden:

10 – Vodka Finland: Finland, er et internasjonalt merkevare av premium vodka Brown-Forman. Produsert i Finland, det er det ledende premium vodka merkevare importert til Polen, Tsjekkia, Bulgaria, Ukraina, Hviterussland, Israel, Romania, Ungarn og Russland. Med smak av grapefrukt, blåbær, sitron, mango, rød frukt, bær, mandarin og solbær.

9 – Stolichnaya Vodka: Eies av SPI Group har vokst takket være sin kampanje for «mest originale Vodka» markedsføring. Det siste året sluttet han versjonen Karamel.

8 – Skyy Vodka: Eiendom Gruppo Campari, som har fortsatt å fremme sin Skyy vodka med en rekke provoserende kampanjer. I dag er nummer én innenlandsk premium vodka i USA, og den femte premium vodka i hele verden.

7 – Grey Goose Vodka: Den super-premium Vodka Bacardi opprettet i Cognac-regionen i Frankrike, i 2012 lanserte den første nye smaken av merkevaren etter fem år: svart kirsebær.

6 – Zoladkowa de Luxe: Etter at den skyte i været til berømmelse i 2009, er det fortsatt en del av de 10 beste vodka og sitt hovedmarked er Polen.

5 – Krupnik: merkevaren eies av Belvedere selskapet sin iscenesettelse over hele verden. Tilgjengelig i Tyskland, Østerrike, Kina, Tyskland og USA, er dette merket begynnet

4 – Pyat Ozer: Den mest solgte merke Siberian vodka har opprettholdt sin jevn vekst siden 2009, til å bli den fjerde største vodka merkevaren i verden.

3 – Belenkaya: En russisk flagg med mange tilhengere i sitt hjemland, finnes i fire varianter: Belenkaya, Belenkaya Lux, Belenkaya Belenkaya Gull og Cedar, merket er ikke kjent utenfor Øst-Europa, men med salg av 7.3m bokser per år, er plassert som nummer tre på listen.

2 – Absolut Vodka: Den konstant innovasjon av sine produkter, både i smak og flaskedesign med endeløse begrenset opplag, det er en av grunnene til at den opprettholder en konstant vekstrate på salg.

1 – Smirnoff: Det er merket av verdens største alkoholholdige drikkevarer, ikke bare verdens største vodkamerket. Smirnoff har utallige varianter, mange av dem er rettet mot det amerikanske markedet Dens viktigste markeder er USA, selvfølgelig, men også Storbritannia, Sør-Afrika, Canada og Irland.

Hvilken vodka er din favorit?i dag rekomanderer jeg dig 2 av de mest silgte på Uvinum:

 

 TAGS:Smirnoff NorthSmirnoff North

Smirnoff North

 

 

 TAGS:Grey Goose Vodka 1LGrey Goose Vodka 1L

Grey Goose Vodka 1L

 

 

Hvordan lese vinens etikett

 

 TAGS:undefinedPå en flaske vin er det mange informasjoner og holde sig til. Vinens etikett et en av de vigtigste delene –  sammen med baksideetiketen, typen av flaske, lokket og hetten – inndledningen til vinen er dems indentitet. Uten om det, å nyte dens design (karakteristiske varemerker), vil du finde de vigtigste elementene i vindrue/r, produsenten, eller vinkjeller og vintage.

  1. Druen,  du kan umidelbart avgøre om det er den vin du vil drikke.
  2. Produsent, vingård eller vinmakeren, fordi nogen er ikke så bra som andre.
  3. Års avling, fordi nogen er bedre enn andre, avhengig av værforholdene ved vingården ( i en restaurant, kan du for eksempel kontrolere at jeg får det jeg bestilte,  ellers kan det ikke bli så godt eller det kan bli dyrere).
    I tilleg til disse 3 informationene, vil du opdage: dens alkoholindhold, volumet inhold, indentifikasjon og plassering i vinkjelleren, bottler registrering, terrior og registreringer av helse og export, vinen kan bli forbudt å transportere hvis det står fejl på etiketten.

Angående etikettens rygg på vin flasken, det er der hvor det officielle stempel Reguleringsrådet av PUD, en smaks notat, tips og service eller vin ældringen som nor malt er : Crianza, Reserva eller Gran Reserva.

Og det at lese en vin ettikket kan være så lett som å lese alfabete, men det kan også være så vanskelig som å lese et fremmedspråk, det kommer and på hvem og hvor etiketten kommer fra. Rakne mysteriene som omslutter en flaske med vin før den blir åpnet, les etiketten, gi dig til å skrive en bok, men jeg prøver å gi dig de viktigste nøkleene.

New World etiketter tenderer mot tilnærming av «det er hva det er», med ulike druer eller tydeligt merket blanding, produsenten,  hvor druene og alkoholinnhold lett dyrkes i sikter. I den gamle verden er kjent viner for «maske» nøkkelinformasjon, men dette er ikke sant i det hele tatt. Hvis du vet hva du vil, kan du dekryptere informasjonen med den aktuelle etiketten med svært liten innsats. I stedet for variasjon, den viktigste del av informasjonen er på vin etikett – hvor er vinen. The Old World viner er viner tungt investert i hjemlandet (terroir), ikke nødvendigvis i den spesifikke druen, så hvis du kjenner regionen, da har du også informasjon om mulige druer som gjorde sin vei inn i flasken .

Vi forlater dere noen eksempler som jeg fant tolkning av vin etiketter fra andre land (på engelsk): Italia, Tyskland, Frankrike (Burgund), Frankrike (Alsace), New World… Har du flere eksempler? Noen tvil? Jeg håper på dine kommentarer. 😉

 

 TAGS:Fairview Darling Chenin Blanc 2014Fairview Darling Chenin Blanc 2014

Fairview Darling Chenin Blanc 2014

 

 

 TAGS:Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2012Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2012

Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2012

 

Bilder: Uvinum & Sergio Oliver

 

 

Klastfisering av alkoholrike drikker

 TAGS:undefined

Drinkene med alkohol er varierte, så problemet er: hvordan man skal klassifisere alkohol?

Selv om vi gjør det av deres opprinnelse eller sin alkoholinnhold, så er det mer generelle klassifisering av alkohol produksjonsmetodene. 

Dermed kan de klassifiseres i fire typer: Den gjærede drikkevarer, destillert eller ånder, befestet eller sjenerøse drinker og likører og kremer.

Gjærede drikkevarer

Gjærede drikkevarer, som navnet forteller oss, er de som er oppnådd gjennom en prosess med gjæring er vanligvis oppnås med medvirkning av sukker og gjær produkter. Denne type drikke har samtidig samme forutsetning og  har noen variasjoner i prosessen. De mest populære drikkene er vin og øl.

Vi må også nevne de gjærede drikker som champagne, cava, chicha, cider, vermut, sato, sake, pulke, tepache blant andre.

Brennevin eller sprit

Destillert drikkevarer og brennevin, også kalt aguardiente, har vi et svært bredt vare lager, dette er produkter av destillasjon av gjæret juice og buljonger, destillasjon er å koke disse væsker. Disse drikker kan være produktet av destillasjon, eller i noen tilfeller motta flere bestanddeler som stivelse og frukt for å forbedre smaken. Det finnes også små variasjoner i prosessen, men forutsetningen er fremdeles det samme.

Blant de store brennevin er whisky, vodka, tequila, rum, gin, Pisco, marc, brandy og cognac blant andre.

Befestet eller sjenerøse drinker

Befestet eller sjenerøse drinker er de som har blitt gjæret til å være slutt? Befestet? ved tilsetning av vin alkohol for å øke deres alkoholinnhold og oppnå en balansert smak. Festnings fremgangsmåte er tilsetning av alkohol (vanligvis vinous) til blandingen for å øke dets alkoholinnhold. Blant disse drikkene er det  noen forsterkede viner som port, sherry, Madeira, Marsala, kamille og franske banyuls.

Nesten alle disse drikkene er beriket med brandy ?

Brennevin og kremer

Likører og kremer , er drikkevarer fremstilt med en kombinasjon av vann, alkohol, sukker og frukt, krydder eller urter. Prosessen er  også ofte varierende, men resultatet er likt. Selvfølgelig , avhenger det i stor grad på den viktigste ingrediensen, vanligvis en eller flere frukter, urter eller krydder eller en kombinasjon av noen av disse er navngitt.

Denne klassifiseringen er den mest omfattende , ettersom mangfold er nesten som geografi, hver region eller område av verden har noen brennevin eller krem. De mest populære er vanligvis frukt og urter. Noen har medisinske formål, og alkoholen er vanligvis variert som drikken selv. I denne sjangeren er det ingen restriksjoner eller regler.

Og nå som du vet de ulike typer alkoholholdige drikkevarer , som man foretrekker du? I dag vil vi anbefale noen av de mest kjente: 

 

 TAGS:Jack Daniel's Silver SelectJack Daniel’s Silver Select

Jack Daniel’s Silver Select

 

 

 TAGS:Captain Morgan Original Spiced Rum 1LCaptain Morgan Original Spiced Rum 1L

Captain Morgan Original Spiced Rum 1L

 

Forskellige klasser av vin tønner

 TAGS:undefined

En av de viktigste emballasje som flasken vi ser vår favoritt vin i er i hvilken tønne som vinen ble bragt i, selvsagt svært sjelden kan man se det, fordi vinen blir puttet i flaske før den kommer til destinasjonen og denne prosessen er utenfor våre øyne. Men det er ingen tvil om at tønnen er en fundamental del av produksjonsprosessen av mange viner. 

Tønnene er også kjent som «barrel», «fat» og «Cuba«. Og selv om disse vilkårene skulle bli synonymer er det små forskjeller mellom dem. Vi starter med å si at tønnene er laget av tre, dens viktigste funksjon foruten å være nest siste tilholdsstedet til vinen, er at den langsomt gør om oksygeneringe av drikke til den optimale punktet for tapping.

Vanligvis har Tønnene en kapasitet på rundt 220 liter, størrelsen er omtrent en meter høy med 60 inches bred. En annen detalj av tønnene er at de alltid har en eller to metallstrimler som holderden sammlet. Noen tønner har vanligvis kraner, mer rustikk bare i hullet på midten av tønnen.

«Livet til en tønne er vanligvis  rundt 40 år». 

Størrelser og typer tønner

Tønner og fat har mange størrelser og kapasiteter. Den mest populære vinproduksjon kalles «Barrel Bordelesa» å være «mest populære, oppkalt etter den franske byen der Bordeaux er kjent for sin produksjon. Disse tønner er vanligvis laget av amerikansk og fransk eik, men ikke forkastet de som er laget med rumensk, ukrainsk, spansk og portugisisk eik.

  • Bordeaux tønner  er funnet i 190 liter (50 kg) og 225 liter (50-58 kg), 250 liter (52 kg), 300 liter (60 kg), 400 liter (80 kg), 500 liter (95 kg) og 650 liter (105 kg). Men vi må understreke at tønner er brukt for å oppbevare vin er 225 liter eller 228 liter med en vekt på 48 kg.
  • Støvlene er svært lik den tønnen eller fat, vanligvis større, har også en tendens til å ha flere metallfelter. Vi kan finne støvler med en kapasitet på 1500 liter, men det er også 250 liter, den mest brukte typen.
  • De ovale tønner er små og har lav kapasitet de brukes til servering av vin flaske uten, er funnet i tavernaer eller hus, noen med og noen uten grunnlag. Dens kapasitet kan variere fra 1 liter til 16 liter. De er vanligvis veldig hyggelig og i mye mer detaljert enn større tønner, de er vanligvis lakkert og blir brukt til ornamentikk.
  • Kar og  «Cubas» er det største av alt, de har oval form som vanligvis felles tønne, de har et bredere -troncocónicas- den annen side, er den større siden basert. Tankene blir brukt til å holde store mengder vin, og ofte vinified eller produsere vin til samme destinasjon. Tankene finnes i kapasiteter fra 1000 l. til 50.000l.
     

De tønner kan gi de karakteristiske smaker og aromaer, kompleks vin som røykfylt, woody, ristet, lær, snus, … Og også mer mengde tanniner, fordi bortsett fra egen vin er de som leveres i tønner. Lyst til å prøve litt vin i tønne? Vi anbefaler:

 

 TAGS:Museum Real Reserva 2010Museum Real Reserva 2010

Museum Real Reserva 2010

 

 

 TAGS:Coto Real Reserva 2010Coto Real Reserva 2010

Coto Real Reserva 2010