Hva gjør du når du bare ønsker å spise?

 TAGS:undefined

Mange ganger spiser vi av kjedsomhet og angst. Nå en spiser for mye kan det få konsekvenser som overvektighet, og å utvikle hjerte-relaterte sykdommer og fordøyelsesproblemer. Hva kan gjøre om en har dette problemet?

Spis fem ganger om dagen

Ernæringsfysiologer og leger anbefaler at fem måltider om dagen er best. Frokost, snack, lunsj, middag og kvelds. Nå bør hver rett ikke bestå av altfor store mengder; bare det nødvendige.

Solid frokost

En av måtene å gjøre at vi ikke er sultne hele dagen er å lage en god frokost. Faktisk sier legene at det viktigste måltidet til dagen. Spis variert og sunn mat til frokost

Protein og karbohydrater

En annen måte å redusere overspising er å konsumere måltider som består av både proteiner, karbohydrater og pass på at du får i deg de sunne fettypene til alle måltidene.

Unngå søtsaker og fett

Det har blitt vist av flere studier at økt inntak av søtsaker, sukker og fett stimulerer lysten til å spise. Det stopper ikke metthetsfølelsen, men stimulerer mer appetitt.

Lag deg selv en tidsplan

Uansett når det er på året, bør en ha en tidsplan rundt måltidene. Selv om det er ferie med lite rutiner rundt måltidene, prøv å lag en plan. Uregelmessige måltider gjør oss mer sultne, og en akkumulerer mer fett i kroppen. Et minimum bør være at ihvertfall frokost, middag og kveldsmat er på samme tispunkt hver dag.

Spis saktere

Enkelte indikatorer fastslår at å spise sakte øker metthetsfølelsen. Derfor er det bedre å tygge saktere, nyte rettene, ikke ha hast med å bli ferdig. Pass på porsjonsstørrelsen og unngå konstant snacking. Din fordøyelse vil bli bedre.

 TAGS:José Pariente Verdejo 2015José Pariente Verdejo 2015

José Pariente Verdejo 2015

 

 

 TAGS:Mar de Frades 2015Mar de Frades 2015

Mar de Frades 2015

Vin for å overkomme alkoholisme: er det mulig?

 TAGS:undefined

Totalavhold har alltid vært forutsetningen for å overvinne alkoholavhengighet. Men i Ottawa, Canada, har et senter for hjemløse gjennomført et rehabiliteringsprogram som inkluderer vin som en del av behandlingen.

Programmet, som nylig ble nevnt på sciencepost.fr en franske publikasjon og også på nettsiden til BBC www.bbc.com, kalt Managed Alkohol Program – program regulert alkohol – MAP. Programmet ble dannet i 2001 av til to frivillige organisasjoner – Good Hope – og – Ottawa Inner City Health – Grovt sett er det å gi ca 50 personer som deltar i programmet  140 ml hvitvin hver en og en halv time mellom 07:30 til 21:30, med sikte på å redusere forbruk og en i et kontrollert miljø.

Som det fremgår av en av direktørene i sykehuset i Ottawa, Dr. Jeff Turnbull, etablering av dette programmet ble til med – ideen om at hvis vi kunne stabilisere galskapen i sitt liv, og dermed alle konsekvenser som følge av jakten på alkohol, ville vi kanskje oppnå å forbedre din mentale helse, redusere alkoholavhengighet og fysiske sykdommer –

Programmet ble lansert i 2001 på et senter for hjemløse og allerede i 2010 flyttet det til Oaks sentrum, med permanent opphold. De tilbyr omsorg og behandling til mennesker som har levd på gata. Selv om gjennomføringen ikke var lett, det er et program som genererer kontroverser, så uttales det på høyere hold at det har spart byen for millioner av dollar ved å redusere nødanrop, sykehus nødetatene. Og også redusert politiets arbeid og medisinske tjenester. «

For Dr. Turnbull er det også avhold som er det ideelle. Men det er ikke alltid mulig eller gjennomførbart, her kan vi tilby noe – i midten – som gir en viss form for stabilitet og en rimelig levestandard.

Hvordan kombinere vin og frukt uten å mislykkes

 TAGS:undefined

Hvis du er en vinelsker som alle oss her, liker du sikkert å drikke det mens du nyter din favoritt mat eller snack. Og som em perfekt kombinasjon til de varme dagene, tenkte vi foreslå frukt og vin, et veldig godt og sunt alternativ.

Generelt sett er lys, søt og fruktig vin god til å kombineres dine favorittfrukter. Det anbefales også at du tester kombinasjoner og varianter av rosévin og musserende vin, som passer ypperlig til de fleste frukter.

Spesielle anbefalinger

Mango er utvilsomt en av de mest delikate frukter som naturen kan gi oss. I tillegg er den veldig populær. Og spesielt om sommeren, er det vanlig å finne den i desserter eller salater. Fordi mango har et snev av sitrus, er en god Riesling det beste valget for å kombinere retter med denne frukten. Du kan også velge en moden Sauvignon Blanc sitrus. Men hvis retten er noe kraftigere enn en dessert eller en salat, enten for eksempel kylling eller fisk med mango krem, er en god Chardonnay det beste valget.

Hvis du spiser fersken, jordbær eller appelsiner bør du velge en fruktig rødvin det vil si en forfriskende vin. Og en av de beste av dem er det en god Pinot Noir. Faktisk er den veldig god til typisk middelhavs dessert som bløt fersken med vin, en utmerket søt delikatesse. Kanskje noe av det beste du har smakt.

Salater og muscatel

Til slutt, og ikke minst, en god søt muscatel kan du med hell kombinere med sommersalater. Selv om disse vinene for det meste kommer fra varmere områder og er generelt sterkere i smak og aroma, vil du finne at de går veldig bra sammen med frukt. Og dessuten, du trenger ikke å bruke mye penger: både spansk muscatel, og også de som er utviklet i Sør-Frankrike er tilgjengelig for en grei penge, og de vil gjøre sommersalaten til en flott måltid.

 TAGS:Marina EspumanteMarina Espumante

Marina Espumante

 

 

 TAGS:Codorniu 1551Codorniu 1551

Codorniu 1551

Fire myter om rosé vin

 TAGS:undefined

Rosé er en drink med lang tradisjon i mange deler av verden, som i Frankrike, der den er meget godt verdsatt. Faktisk, er historikere enige om at det var rosévin som ble foretrukket før i tiden for sin særegne og slående farge. Det er mange slag rosévin av svært god kvalitet, og du kan nyte den som en god rød. Enten det er med venner eller det er med familien din. Sannheten er at det er mange myter om denne vinen i dag, her skal vi gå nærmere innpå noen av dem.

1. Rosévin er en blanding

I motsetning til hva vi vet, er det fortsatt noen som tror at rosévin er en blanding av rødt og hvitt. Faktisk er slike blandinger forbudt i enkelte land fordi det tar oppmerksomheten vekk fra kvalitet og egenskap til den enkelte vin. Den sublime fargen kommer fra den korte prosessen under knusingen av druene, den er svært kort sammenlignet med andre.

2. Det er en dagligdags vin

En annen av de store mytene rundt rosévin er kvaliteten. En rosévin kan ha den samme eller høyere kvalitet som annen vin. De mest delikate druene blir brukt, mer enn i noen rødvin fordi rosévin har mindre antioksidanter.

3. Rosévin er for kvinner

Vi er i 2016, XXI århundre: hvem kan tro at noe er spesielt for et kjønn? Vi må åpne våre sinn mer på smakssiden, og prøve alt. Ingen vin er kun for kvinner eller menn. Det finnes vin for kjennere og nybegynnere. Hvis du liker en bestemt vin, nyt den som du vil, uavhengig av mytene.

4. Kombineres dårlig med mat

Helt feil. Rosévin kan kombineres med tapas hvis du foretrekker det, men helst ikke rødt kjøtt. Passer også til en deilig paella, eller en hvilket som helst måltid med ris, som asiatisk mat, det kan godt nytes med Rosévin.

Som en oppsummering, med alle de ovennevnte aspekter. JA, rosévin er vin og også en veldig god vin, som har gode referanser både i Spania og andre steder i verden. Oppdag dem, og nyt dem!

 TAGS:Enate Rosado 2015Enate Rosado 2015

Enate Rosado 2015

 

 

 TAGS:Comincioli Chiaretto DiamanteComincioli Chiaretto Diamante

Comincioli Chiaretto Diamante

Den beste rom til mojito

 TAGS:undefined

Mojito cocktails er blant de mest vellykkede, og absolutt blant de mest kjente av de som er laget med rom. Men cocktail ekspertene er ikke helt enige om hvilke som er de rette ingredienser: sitron eller lime, hvitt eller brunt sukker, mynte eller mynte, sprudlevann eller tonic osv

For ikke å nevne den nye varianter av mojito med jordbær, kaffelikør, sjokolade, vannmelon, pepperminte – de mulige kombinasjonene er nesten uendelige, så hvordan velger du den beste rom til din mojito?

Det første du skal tenke på er hvilken følelse prøver å oppnå med din mojito, hvis du ønsker en forfriskende mojito eller søt, sur, søt eller varm, etc. Ingrediensene og smakene markere stilen på mojitoen og rom skal tjene som en tråd, fordi det er den viktigste ingrediensen. Her foreslår vi noen typer rom i henhold til smaken av cocktailen:

  • Bitter Mojito: Mojito der aroma og smak av ingredienser som tonic dominerer, revet sitron eller lime, bitter, eller noe sterkere som tequila. Mojitos er den mest originale, fordi det er ikke den klassiske ideen om mojito, men det snev av bitterhet denne har gjør den til en mye mer forfriskende kombinasjon. I dette tilfellet, hvis du ønsker å fremheve den bitre smaken, bør du bruke en svært lys hvit rom med aromaer som Bacardi rom. Merk at alt etter hvilken rom som benyttes kan drinken miste sin bitterhet.
  • Gourmand Mojito: Er mojitos der de viktigste smakene er søte, som sirup eller knust rød frukt (fra jordbær til Granada), sjokolade, pasjonsfrukt, fiken eller en skvett søt cava . De er mojitos,som i følge med en søt rum kan være for søt, men de trenger en kraftig rom, for ikke å miste sin konsistens. En av de beste alternativene er Barceló rom, en dyp og nyansert rom.
  • Syrlig Mojito: Den opprinnelige mojito er en enestående kombinasjon av bitterhet sprudle vann eller brus og surhet av lime eller sitron. Det er friskt og morsomt. I tilfelle av mojito syre kan du endre til soda vann uten gass, eller legge biter av ananas, grapefrukt og andre syrlig tropisk frukt. Her kommer det godt med for å unngå det sukkersøte, å bruke en kraftig hvit rum rum. En ideell kandidat er Bacardi Limon, spesielt designet for slike blandinger.
  • Spiced Mojito: Denne typen mojitos er høyt verdsatt i ikke spansktalene områder, hvor de er mest kjente for rom av engelske eller franske kolonier både i gammel og ny tid, som Bermuda, Martinique eller Jamaica. Du kan bruke pepper, einebær, ingefær eller kaffe i stedet for mynte og marinere i sitrusjuice. I disse tilfellene er Captain Morgan rom den perfekte til å overraske dine venner med deilige drinker.

Her er noen av våre forslag, men hvis det du liker best er en tradisjonell mojito; her har du 2 rom som er skapt for luksuriøs og ekte mojitos. Nyt dem!

 TAGS:Kraken Black SpicedKraken Black Spiced

Kraken Black Spiced

 

 

 TAGS:Ron Zacapa Centenario Solera 23 1LRon Zacapa Centenario Solera 23 1L

Ron Zacapa Centenario Solera 23 1L

Skjemt vin? Du kan fremdeles dra nytte av den!

 TAGS:undefined

Hvis vinen har blitt sur, og vi kan ikke drikke den, er alltid andre ideer for å få mest mulig ut av den. Ikke kast den!

En av de beste måtene å bruke det er på kjøkkenet. Selv om den slett ikke er drikkbar kan vi bruke den sure vinen i forskjellige retter under matlaging av retter både med kjøtt med fisk, enten bakt eller kokt i gryte. Med krydder, sitrus og en skvett vin, ender en opp med deilige retter!

Det har alltid vært sagt at vinen er en perfekt antioksidant for huden. Fornyer den og etterlater den skinnende og silkeaktig. Vin brukes i skjønnhetssalonger og spa for behandling. Derfor bør du bruke den skjemte vinen  til å lage en hjemmelaget maske med andre ingredienser som gir oss finere, jevnere og skinnende hud.

På kjøkkenet, vinen har andre bruksområder. I tillegg til koking, kan den brukes til å vaske frukt og grønnsaker, fordi alkohol løser opp urenheter og dreper de mikroorganismer som kan finnes i visse matvarer.

Når vi søker et middel for å vaske glassflater i huset, kan vi alltid bruke vin til dette formålet. Spesielt hvitvin, akkurat som eddik for å rengjøre vinduene anbefales. De vil skinne!

Vin kan også brukes til å lage eddik. Dermed har vi et krydder. Bare plassere rester av vin i glass og la den marinere slik at du ender opp med eddik. Og når den  blir eldre vil den få mer og mer markant smak og smake bedre. Dette er en eddik av mye høyere kvalitet enn den vi kan kjøpe på dagligvarebutikkene og den vil være perfekt som smakssetter til mange retter.

 TAGS:Marina EspumanteMarina Espumante

Marina Espumante

 

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

Hva kjennetegner kosher mat?

 TAGS:undefined

Kasjrut er en rekke lover som regulerer den jødiske religion, og veileder følgerene sine om hvilke matvarer de kan konsumere. Begrepet kosher definerer dermed et sett av regler for trygg og ren mat, noe som utelukker dyr som anses som «urene». For eksempel svinekjøtt og skalldyr, bortsett fra hummer, de fleste typer av insekter og så videre.

Godkjente dyr må også bli avlivet i følge noen definerte retningslinjer, og landbruksprodukter skal også oppfylle bestemte forskrifter. Årsakene til dette kan finnes både i jødisk filosofi, som ifølge enkelte teologer gir kosher dyr som representerer dyder, mens ikke-kosher symboliserer lastene, som av helsemessige årsaker må unngås, men dette er ganske diskutabelt.

Pattedyr som kan forbrukes må generelt ha to grunnleggende egenskaper: de må ha klov og være drøvtyggere, mens fuglene har tradisjonelt sett alltid vært kosher, og fisken som spises må ha finner og skjell. Alle virvelløse dyr er forbudt, med unntak av visse typer gresshopper, som allerede nevnt, samt at reptiler og amfibier også er forbudt.

I tillegg til at mange matvarer er forbudt, er også kjøtt av et dyr som er kosher forbudt hvis det ikke har blitt slaktet i henhold til lovene i shechitah; og også dyr som viser skader eller vesentlige mangler; blod; visse deler av magefett av storfe; frukt produsert av et tre i de tre første årene etter planting. Dette har også innvirkning på druene og vinen som de produserer.

Visse blandinger som kjøtt og melk samtidig er ikke tillatt, og planter som har vokst sammen. For eksempel dyrker en ikke korn eller vegetabilsk beplanting på en vingård. Melk som har blitt lagret med ikke-kosher dyr og produkter.

Som for vin, må den være produsert utelukkende av jøder og druer kan ikke bli tråkket på, fordi føttene anses urene. Dermed er alle viner, som skal vurderes kosher, under et krav til å inneha en spesiell sertifisering av en rabbiner, noe som flere produsenter over hele verden blir stadig mer klar over.

 TAGS:Real Brut KosherReal Brut Kosher

Real Brut Kosher

 

 

 TAGS:Freixenet Excelencia Brut KosherFreixenet Excelencia Brut Kosher

Freixenet Excelencia Brut Kosher

Hvorfor tisser en mer av å drikke øl?

 TAGS:undefined

Når en drikker øl, legger en fort merke til at toalettet blir besøkt oftere, mye mer enn vanlig. Vi har rett og slett oftere trang til å urinere. Dette forklares av forskjellige grunner.

En av de viktigste er den vanndrivende virkningen. Øl øker faktisk mengden av urin som produseres i nyrene og derved også trangen til å late vannet. Derfor vil en mye raskere ønske å urinere enn hvis vi drikker vann eller annen drikke.

En annen grunn er at de bestanddeler som er involvert i prosessen med brygging. Spesielt viser vi til humle, en ølkomponent som også har en vanndrivende effekt. Humle anvendes for å motvirke den søte smaken av malt og gir den bitre smaken som er så karakteristisk for øl. Som vi sier, har denne ingrediensen en betydelig vanndrivende effekt, og fremkaller hyppig vannlating.

Mens det er sant at denne diuretiske effekt er ikke bare gjelder øl, det gjelder også andre alkoholholdige drikker. De øker urinproduksjonen i kroppen, fordi alkoholen i seg selv er et diuretikum som stimulerer blæren. Alkohol undertrykker hypofysehormonet som er ansvarlig for å hemme den vanndrivende effekten.

Alt dette gjør faktisk at øl dehydrerer oss selv om vi inntar væske. Fordi ved å øke urinproduksjonen, eliminerer kroppen mer væske enn vanlig, derfor er alkoholforbruk i moderate mengder alltid anbefalt. En løsning på dehydreringen er å drikke noen glass med vann innimellom ølglassene. Og også gjerne kombinere med litt tapas eller andre matvarer.

 TAGS:Brooklyn Sorachi Ace 75clBrooklyn Sorachi Ace 75cl

Brooklyn Sorachi Ace 75cl

 

 

 TAGS:Westvleteren 12Westvleteren 12

Westvleteren 12

8 cocktailer for gravide

 TAGS:undefined

Å være gravid trenger ikke å være (og bør ikke være) synonymt med konstant savn. Tvert imot, med litt fantasi og de riktige ingrediensene kan det lages cocktails for kvinner som er gravide (og også for folk som foretrekker ikke å drikke alkohol). Frister det å prøve?

1. Alkoholfri Sangria

Ingredienser:

  • 4 kopper hvit druejuice
  • En kopp rosa grapefruktjuice
  • sitronsaft
  • 750 milliliter mineralvann
  • Skiver av rosa grapefrukt

Tilberedelse

  1. Bland de tre ingrediensene i en stor mugge juice. Avkjøl.
  2. Før servering, legg i grapefruktskiver og ha i kullsyreholdig mineralvann.

2. Shirley Temple

Ingredienser:

  • 148 milliliter ingefær øl
  • 1 ss grenadine
  • sitronskall
  • En skive appelsin

Tilberedelse:

  1. Ha knust is i en shaker, hell i ingrediensene og bland.
  2. Pynt drinken med  sitronskall og appesinskive.

3. Kokosnøtt drøm

Ingredienser:

  • 200 ml kokoskrem
  • 266 milliliter vann
  • Limonade etter smak
  • 4 modne bananer
  • Sitronsaft etter smak

Tilberedelse:
 

  1. Bland kokoskrem i vannet.
  2. Lag en puré med bananer og sitronsaft.
  3. Bland begge preparater, server i glass og fyll opp med limonade.

4. Bloody Driver

Ingredienser:

  • 147 milliliter tomatjuice
  • 147 ml appelsinjuice
  • 400 milliliter vann med gass
  • 4 sitroner

Tilberedelse:

  1. Ha litt is i en mugge tilsett ingredienser.
  2. Bland innholdet og server i glass dekorer med skiver av sitron.

5. Ray of Sunshine

Ingredienser:

  • 59 ml eplejuice
  • 59 milliliter ananasjuice
  • Lemonade eller vann med kullsyre

Tilberedelse:

  1. Ha eplejuice og ananasjuice i en krukke med en kapasitet på to liter, ha i isbiter 
  2. Tilsett kullsyrevann eller brus og serverer

6. Fruit Punch

Ingredienser:

  • 600 ml appelsinjuice
  • 600 milliliter eplejuice
  • 150 milliliter vann
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/2 ts allehånde

Tilberedelse:

  1. Hell ingrediensene i en kjele og la stå i 5 minutter over svak varme.
  2. Serveres i glass og pynt med appelsinskiver eller sitron.

7. Bloody Mary Virgin

Ingredienser:

  • 118 milliliter tomat juice
  • 14 ml sitronsaft
  • ½ ts Worcestershire saus
  • En touch av chilisaus
  • En dash av sellerisalt
  • Klype salt
  • En klype pepper
  • knust is
  • isbiter

Tilberedelse:

  1. Bland tomatjuice, sitronsaft, Worcestershire saus, hilisaus og krydder i en shaker
  2. Rist med is og sil over i et glass fylt med isbiter.
  3. Pynt med en selleristilk og en skive lime.

8. Pina Colada

Ingredienser:

  • 59 milliliter kokosmelk
  • 90 milliliter knust ananas
  • 30 milliliter ananasjuice
  • 1/4 kopp knust is
  • brunt sukker etter smak

Tilberedelse:

  1. Ha alle ingrediensene i en blender og bland.
  2. Hell i avkjølte glass og pynt med en oransje skive eller et stykke ananas.

 TAGS:Monin CocoMonin Coco

Monin Coco

 

 

 TAGS:Monin CherryMonin Cherry

Monin Cherry

Vin og sjokolade er bra for deg, og hjelper deg ned i vekt

 TAGS:undefined

Det er ikke første gang vi publiserer informasjon om fordelene ved å inkludere vin i kosten for å gå ned i vekt. Med operasjon bikini hengende over seg, er det mange mennesker som velger å gå på diett, men hvorfor måtte gi slipp på ulike matvarer og drikker?

Tilsynelatende trenger en ikke det, fordi ifølge professor Tim Spector, fra Kings College London, er det to matvarer som kan anses unødvendig å unngå under en diett: vin og sjokolade. Ifølge Spector, trenger disse ikke å elimineres under dietter fordi de hjelper i prosessen med vekttap og spesielt med å holde vekten på både mellomlang og lang sikt.

Ifølge ham, blant de matvarer som hjelper aktivere god fordøyelse og fremme replikering av sunne tarmbakterier finner en ost, vin og sjokolade.

Professoren sier at hemmeligheten til et godt kosthold ikke er å telle kalorier, men i å være bevisst hvilke bakterier vi har i fordøyelsessystemet vårt. Og vin, for eksempel, hjelper til å dyrke sunne bakterier som tillater oss å passe vekten. Et rikt og variert kosthold er grunnlaget for å føle seg bra og holde seg slank. Og Professor forkynner dette eksempelet ved å si at «jo mer variasjon av matvarer jo mer variasjon av mikrober har i kroppen vår og jo sunnere vi vil være.»

Tim Spector forklarer at dagens folk flest bruker mindre enn 20 separate typer mat og mange, om ikke de fleste, er kunstig raffinert. Alt dette førte ham til å undersøke forbruket av disse produktene, og om det kan være grunne til at mange ikke går ned i vekt. Hans sønn ble lånt til forskningsprosjektet og over en periode på 10 dager spiste han bare mat fra McDonalds. Som en hovedkonklusjon, foruten forklart ovenfor, viste det seg at i løpet disse ti dagene, hadde sønnen mistet 40% av sin naturlige bakterieflora.

 TAGS:Macán Clásico 2012Macán Clásico 2012

Macán Clásico 2012

 

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011