Sake, en drikk med en helt egen karakter

 TAGS:undefined

Sake er en Japansk likør som fremstilles av gjæret ris. Den inneholder normalt mellom 14 og 16 prosent alkohol.

Under gjæringsprosessen av risen omdannes glukose til alkohol. For lenger gjæringstid, må større menge glukose tilsettes.

En av typene sake som finnes heter Mirin. Den er ekstra søt, og har en tykk konsitens. Den gjæres over lengre tid, og brukes for det meste til japansk matlaging.

Mange kaller sake for risvin, men egentlig er utrykket vin forbehold drikke som er fremstilt av druer.

Sake deles inn i følgende kategorier:

  • Premiums sake
  • Første kategori sake
  • Andre kategori sake (uten forhåndsgjæring).
  • Tredje kategori sake (uten forhåndsgjæring).

Det letteste måten å kjenne igjen sake av høy kvalitet, er ifølge Iwao å se på emballasjen. Premium sake kommer i håndtverksmessig utførte emballasjer som trekrukker eller keramiske krukker. Sake av første kategori blir tappet på flasker, og andre og tredje kategori kommer i plast og papp.

Saken deles også inn etter smak, tørr sake og fruktig sake. Saken kan inntas som kald aperitiff på rundt 4 grader, og som varm aperitiff helt opp til 36 og 40 grader.

Etter japansk tradisjon, når en serverer sake, skal en alltid fylle på gjesten sin choko, keramisk kopp spesielt for sake, før en fyller sin egen. Den riktige måten å drikke sake på er å løfte koppen med høyre hånd, og ha den hvilende oppå venstre håndflate.

 TAGS:Sake Rashomon 75clSake Rashomon 75cl

Sake Rashomon 75cl

 

 

 TAGS:Sake Nenohi Hanafugetsu Ginjyo 72clSake Nenohi Hanafugetsu Ginjyo 72cl

Sake Nenohi Hanafugetsu Ginjyo 72cl

 

 

Legg att ein kommentar Sake, en drikk med en helt egen karakter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *