Smaker økologosk vin bedre enn den konvensjonelle?

By unshel

 TAGS:undefined

Økologiske viner er på en oppadgående trend, både i Spania og i land som Frankrike, hvor forbrukerne velger stadig oftere økologisk. Mer enn en kjepphest, er det en trend som foruten å legge verdi til produktet, minimere miljøpåvirkningen av avlingen.

Men kan man si at bio vin er bedre enn vanlig vin? Det er foreløpig ikke noen dyptgående og grundig forskning som har fokusert på temaet. Men man ser av tallstudier fra både i USA , Frankrike og Spania at alt synes å indikere at den biologiske vin, under lignende forhold, skårer høyere og bedre enn konvensjonelle viner.

Spesielt den amerikanske studien, ledet av Kedge Business School og University of California, Los Angeles (UCLA), og som inkluderer den franske portalen Notre-planet.info indikerer at vin fra California har bedre bio-sertifiserting. For å gjennomføre studien, tok dens ledere utgangspunkt i mer enn 74.000 referanser fra eksperter på The Wine Advocate, Wine Enthusiast og Wine Spectator. Resultatet var at økologiske viner ender opp på et gjennomsnitt på 4,1 mer enn konvensjonelle viner på en skala av 100 poeng.

Mens disse resultatene bare gjelder for viner laget i California, er det en lignende studie i Frankrike der de foreløpige resultatene kan antyde det samme. Studien er gjennomført av Kedge Business School og til dags dato, tyder på at også i Frankrike smaker den biologiske vin bedre enn den konvensjonelle.

Vi i Uvinum hevder som alltid at den beste vinene er den du foretrekker, og også at smaken avhenger av selskapet, stemningen og hvordan en nyter den. Men hvis noe er viktig, så er det å ta hensyn til miljøet og å fremme mangfold også innenfor produksjon av vin.

 

 TAGS:Campo Bio Blanco Organic 2015Campo Bio Blanco Organic 2015

Campo Bio Blanco Organic 2015, n hvitvin fra distriktet La Mancha druene er av vinhøsten 2015.

 

 TAGS:Château Couronneau - Bio Château Couronneau Bio 2015Château Couronneau – Bio Château Couronneau Bio 2015

Château Couronneau – Bio Château Couronneau Bio 2015, en rødevin fra produsenten Château Couronneau – Bio i distriktet Bordeaux med de beste råvarene fra vinhøsten 2015.

Tambien te puede interesar

Leave a comment