Sverige følger England i sin produksjon av vin som følge av klimaendringene

 TAGS:undefined

Det er velkjent fenomen at den industrielle aktiviteten, spesielt  i løpet av de siste tiårene, har vært preget av intensiv bruk av fossilt brensel, og at dette påvirke gradvis jordklodens klima, og forårsaker den globale temperaturen til å øke. Dette genererer noen uvanlige endringer i været av visse deler av verden.

Dette er en alvorlig utvikling, og er noe vi må forsøke å styre før det er for sent. Men enkelte steder har endringer i klima gjort det mulig med aktiviteter som inntil i dag var utenkelig. Som for eksempel produksjon av engelsk vin i Sverige. En produksjon som har dratt nytte av den generelle økningen i temperatur, noe som resulterer i at den varme årstiden blir lengre, og derfor letter oppgaven med vindyrking. Det også gir bedre produktkvalitet, da den blir stadig mer verdsatt både innenfor og utenfor landets grenser.

I regionen Malmö, en av de største byene i Sverige, kan vi finne vingårder som nå kan nyte en måned lenger sommer enn for et halvt århundre siden, som Hällåkra, der mer enn 20.000 vinstokker er dyrket på et område på ca 6 hektar. Faktum er at på disse breddegrader har temperaturøkningen vært større enn det globale gjennomsnittet, og Nordic vindyrking er blitt et alvorlig kommersielt alternativ, mens det inntil nylig ble ansett mer som en hobby for pensjonister.

Selv om den svenske vinen fortsatt er stort sett ukjent blant allmennheten, har små produsenter, etter initiativ fra vinprodusentene, begynt å tiltrekke seg interesse fra lokale gourmetrestauranter, de har begynt å inkludere dem i sine vinkart. Med spesiell oppmerksomhet på hvite og musserende, som i motsetning til røde druer, er mye mer tilpasningsdyktig til de spesielle klimatiske forholdene i området.

 TAGS:Chapel Down Rose BrutChapel Down Rose Brut

Chapel Down Rose Brut

 

 

 TAGS:Chapel Down Primrose Hill Brut PrestigeChapel Down Primrose Hill Brut Prestige

Chapel Down Primrose Hill Brut Prestige

 

Legg att ein kommentar Sverige følger England i sin produksjon av vin som følge av klimaendringene

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *