Tips for å gøre din øl smaking en suksess

By katrine

 TAGS:undefined

Nesten alle liker øl, men det er ikke alle som vet nok om vad de drikker. Hvis du vil finde ut av de mest interisante detaljer å gøre ved en øl smakning, det er vigtigt å følge med på dine teknikker skrit for skrit. Forskellen fra en øl til en anden kan være store, det som kan ses og smakes når an sammenlingner er gær, farge, skummet og smaken.

For å gøre det, så har vi her vores tilbud til hvordan det kan bli en suksess av din øl smakning:

 • Kjen til typene: les om de forskellige øl typene, dette kan hjælpe dig i og genkjenne dems spesifikasjoner sog velge den du vil smake. husk ikke å smak flere end 5 hver gang.
 • Velg det rigtige glass: det beste glasse til en stærk øl er runt, imens for bløte øl er firkantet glass bedre. når du smaker må du bruke 2 forskjellige
 • Glass: en til utseende og en til smaking.
  ikke røyk: hvis du er en røyker, ungå helst å fyre opp en røyk før og imens du er til øl smakningen
 • Oppretholde den ideelle temperatur: øl skal ha en temperatur på mellom 3 og 8 grader (?C)  til smakingen. nogen rekomanderer å ta det ut av køleskapet 10 minutter før, så den skal værken være for kalod og for varm.
 • Serveringen av øllen: når man serverer øl , må glasse være vippet 45 grader og helt i med lit avstand så skummen ikke blir mere end 2 centimeter, rør i ring før du starter.

Når du er klar til å smake, må du holde øye med følgene:

 • Ølens farge: Den kan være hvit, rødlig, ristet eller svart. Sett pris på dens farge mend su retter den mot lyset for å se om den er klar eller skygget. Det overstående kommer and på dens filtrering.
 • Skummet: Imens du studerer skummet, skal du ikke bare se etter dens tykkelse, du skal også se om gassporene er åpne eller lukket og dens utholdenhet i glasse, lavere utholdenhet større alkohol innhold.
 • Aromaer:  Aromaen til adskillige øl kan være jordaktige, urteaktig eller blomstaktig men det kommer and på mengden av malte og hvete som er brugt.lagerene har en tendens til å lugte av hops og mørke øl lugter av malte, sjokolade eller kaffe. Du an også indentifisere frugt eller krydder aromaer og lugter  på høj frementasjons øl.
 • Smaken: Husk at de sure smakene blir hengene på siden av tungen din, søte på tuppen og bittre smaker bakerst på tungen. Søk etter den ristette smaken av korn, så smaken av de bitre hops og søt hvete, og så smaken av frugt eller krydder, smaken av alkohol som produserer en liten brendene fornemmelse og til sist kan du nyte kroppen som du kan føle på dens tekstur i munnen, enten lett eller skummete.

 TAGS:Gypsy RoseGypsy Rose

Gypsy Rose

 

 

 TAGS:Hobgoblin 50clHobgoblin 50cl

Hobgoblin 50cl

 

 

Tambien te puede interesar

Leave a comment