Ulastelige kombinasjoner med røykelaks

By unshel

 TAGS:undefined

Når man tenker på tilbehør til røykeaks, tenker man ofte på musserende vin som cava eller shampagne. Men det er faktisk mange drikkevarer som passer veldig godt til røykelaks. Både av vin, øl og brennevin, finnes det flere muligheter: det er bare et spørsmål om å legge til side sin vanlige skikk, og gå inn for å prøve noe nytt.

Vin

  1. Sancerre, Pouilly-Fumé og andre viner av druen Sauvignon fra området Loire: tørrheten og den deilige smaken av rips som disse vinene har, er perfekt sammen med røykelaks. Annen vin produsert med druen Sauvignon, så fremt de er ikke er for «urteaktige».
  2. Chablis: spesielt de yngre Chablis vinene, som har en friskhet og renhet, og også akkurat passe syrlighet for å veie opp den fete røykelaksen. De fyldigere Chardonnay vinene passer bedre til varmrøykt laks.
  3. Riesling: de unge, tyske Riesling vinene som Kabinett, med sin intense eplesmak, passer spesielt godt til røykelaks. Også yngre Alsacia vin og de australske Riesling kan være gode valg.
  4. Gewurztraminer. Gewurztraminer og røykelaks er en fantastisk kombinasjon. Dette må du prøve.
  5. Jerez, tørr og med et hint av kamille. Hvis du liker den tørre Jerez vinen, så er dette den rette vinen for deg til å kombinere med røyelaks. Den kvasse, tørre smaken av Jerez er perfekt, husk å servere den godt avkjølt og nyåpnet.

 TAGS:Gessamí 2015Gessamí 2015

Gessamí 2015

 

 

 TAGS:St. Michael Eppan Gewürztraminer 2015St. Michael Eppan Gewürztraminer 2015

St. Michael Eppan Gewürztraminer 2015

 

 

Tambien te puede interesar

Leave a comment