Vin er bra for kvinners hjerte

By unshel

 TAGS:undefined

Nylig har forskere fra Indiana Universitet og School of Public Health ved Harvard analysert data fra studier av 88,940 amerikanske kvinner mellom 1991 og 2011. Studien førte frem til oppdagelsen av seks vaner som kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Det ble utført analyser på kvinner mellom 27 og 44 år. De har fylt ut spørreskjemaer om deres helse, vaner og livsstil. Analysen fant at kvinner som fulgte disse seks sunne vanene var mindre sannsynlig for ende opp med å lide av hjerte- og karsykdommer.

Moderat forbruk av vin, med en hyppighet på én drink per dag, var en av de 6 vanene. De andre fem var, ikke røyke, holde en lav kroppsmasseindeks, utføre minst 2,5 timer med fysisk aktivitet i uken, se mindre enn 7 timer med TV-en uke, og å spise på en sunn og balansert måte.

Hva forskere mener er at 73 prosent av tilfellene av hjerte og karsykdommer registrert mens studien ble gjennomført, kunne vært unngått dersom alle deltakerne hadde fulgt disse livsstilsvanenene.

– Overholdelse av en sunn livsstil er også forbundet med en betydelig reduksjon i risikoen for å utvikle hjertesykdom blant kvinner som allerede hadde utviklet en annen risikofaktor for hjerte- og karsykdommer, som diabetes eller høyt blodtrykk, eller hyperkolesterolemi – Sier Dr. Andrea K. Chomistek, hovedforfatter og assisterende professor i epidemiologi og biostatistikk ved Universitetet i Indiana i Bloomington.

På den andre siden, har forskere ved Harvard Medical School puplisert funn om forholdet mellom moderat alkoholforbruk og redusert risiko for å utvikle hjertesvikt.

– Det vi har funnet var at de som drakk moderat opp til syv drinker i uken hadde lavere risiko for hjertesvikt – , sa Solomon. For menn, virket den beskyttende effekten å komme på om lag to drinker per dag, og for kvinner en drink per dag.

 TAGS:Remelluri Reserva 2007Remelluri Reserva 2007

Remelluri Reserva 2007

 

 

 TAGS:Allende 2008Allende 2008

Allende 2008

Tambien te puede interesar

Leave a comment