Vinregionene i Tyskland (I/III)

By unshel

 TAGS:undefined

Tysk vin har en lang tradisjon og er stadig voksende på verdensmarkedet innen vin. For å forstå deres kvaliteter, er det nødvendig å vite hvilke de største vindistriktene i Tyskland er.

Områdene er delt inn i 13 deler med en gjennomsnittlig størrelse på 100 000 hektar og de aller fleste er konsentrert i den sør og sørvestlige delen, gitt at de har bedre værforhold for produksjon.

De viktigste vinrankene er Riesling og Müller-Thurgau, som er de mest solgte og utnyttes, friske viner, for det meste hvite. Disse vinene blir eksportert til andre europeiske land, særlig Storbritannia og utenfor kontinentet, særlig i USA.

Noen av de tyske vinregionene er Ahr, Baden, Franken, Hessische Bergstrasse, Mittelrhein, Nahe, Pfalz, Rheinhessen, Saale-Unstrut og Württemberg.

Ahr vinregion

Landskapet i vinregionen Ahr ligger ved elven som bærer dette navnet, sammen med åser og knauser. Den har 552 hektar med dyrking av vinstokker, det er et stort flertall av produksjon av røde viner, med varianter av pinot noir, Portugieser, Dornfelder og Frühburgunder. Den mest utbredte hvite druen i området er Riesling, med 41 hektar dyrket mark. Mange av vindyrkere fra området er vert for en sekundær aktivitet, det er en ny generasjon av unge vinmakere som gjenoppliver sektoren.

Baden-området

Med et landskap av en film, Baden tilbyr en solfylt og varmt vær, noe som gjør den til en av de beste områdene for vinproduksjon. I dette tilfelle er 60% av drueavlingen hvit, mens de øvrige tilsvarer røde druer. Den mest betydningsfulle variasjon er Spatburgunder, med den berømte rekke Burgunder (Pinot); i tillegg til Riesling og Müller-Thurgau hvitt. Det er bemerkelsesverdig at vinen i dette området dyrkes nesten utelukkende av familiedrevne vingårder og består av kooperativer med 77 400 gårder og vingårder.

 TAGS:Remstal Lemberger Trollinger 2013Remstal Lemberger Trollinger 2013

Remstal Lemberger Trollinger 2013

 

 

 TAGS:Adeneuer Walporzheimer Gärkammer Spätburgunder Trocken 2012Adeneuer Walporzheimer Gärkammer Spätburgunder Trocken 2012

Adeneuer Walporzheimer Gärkammer Spätburgunder Trocken 2012

 

Tambien te puede interesar

Leave a comment