Vinregionene i Tyskland (III/III)

By unshel

 TAGS:undefined

Tyskland sin vindyrkning okkuperer svært ulike områder, og områder med landskap som har flott billedlig skjønnhet. Det er vel verdt å bli kjent med de forskjellige vindistriktene og lære om de forskjellige vinene. Vi ser på nye områder i denne tredje artikkelen for å finne flere varianter av druer og vin.

Mittelrhein

Selv om regionen er liten av størrelse, tilbyr den varierte og viktige viner, for eksempel Riesling, Müller-Thurgau og Kerner, den første er den mest fremtredende av dem, og er 70% av produksjonen. Disse variantene er tilgjengelige i områder av byen Bacharach og omgivelser. Vi fant også druene Weißburgunder (Pinot Blanc) og Grauburgunder (Pinot Gris).

Saale-Unstrut regionen

Det er kanskje en av de vakreste områdene å utforske, og består av et nydelig landskap fulle av vingårder. Det dyrkes mer enn 30 varianter av druer, blant annet Müller-Thurgau, Weißburgunder og Silvaner. Av hvite viner dyrkes det også Riesling og Gutedel. Mens blant de røde finner en Portugieser, Blauer Zweigelt eller Spatburgunder som noen av høydepunktene. Rundt 500 produsenter er dedikert til vindyrking i regionen..

Platz eller Pfalz-regionen

En stor del av vinmarkene ligger i regionen Mittelhaardt. Området består av til sammen mer enn 5000 hektar og her dyrkes Riesling fremfor alt annet. Det er derfor ikke overraskende at det er herfra at det eksporteres mest tysk vin. Av andre typer hvitvin finner en også variantene Gewürztraminer og Scheurebe, og av røde varianter finner en Dornfelder, Portugieser, Spatburgunder og Regent. Omkring 3000 produsenter er involvert i vinproduksjonen i dette området, og svært mange av disse selger fra egne bodegaer.

Lang tradisjon i Rheingau

Består av mer enn 3000 vingårder totalt, en region der dyrking av Riesling vin står i høysetet. Andre varianter som finnes er Spatburgunder, Müller-Thurgau, ehrenfelser, Weißburgunder … Selv om internasjonale varianter som Chardonnay og Sauvignon blanc også dyrkes i regionen.

 

 TAGS:Spätlese Ruppertsberg Gewürztraminer 2014Spätlese Ruppertsberg Gewürztraminer 2014

Spätlese Ruppertsberg Gewürztraminer 2014

 

 

 TAGS:Sektmanufaktur Schloss Vaux Schloss Vaux Rosé Brut 2011Sektmanufaktur Schloss Vaux Schloss Vaux Rosé Brut 2011

Sektmanufaktur Schloss Vaux Schloss Vaux Rosé Brut 2011

 

Tambien te puede interesar

Leave a comment