Visste du at formen på glasset bestemmer smaken på vinen?

By katrine

 TAGS:undefined

Det er velkjent at det brukes ulike vinglass på forskjellige måter som favoriserer smaken av innholdet til å presentere spesifikke funksjoner, men nyheten om at formen på glasset kan endre smaken av samme vin.

Vel, dette er konklusjonen av en gruppe japanske forskere, de har analyseret etanoldamp som kommer fra et vinglass med et kamerasystemanalyseret som er utviklet ved Tokyo Medical and Dental University. Forsøket anvender en mesh som er impregnert med enzymet alkoholoksidase, som konverterer de lavmolekylære alkoholer til aldehyder og hydrogenperoksyd. Dette mesh er impregnert også peroksidase og luminol, og det hele anbragt i et glass vin, dette utløser en kjemisk reaksjon som forårsaker en fargeendring, hvor kameraet deretter samler og analyserer.

 Således, avhengig av formen på glasset og temperaturen på vinen, er det svært mange forskjellige bilder som indikerer endringer i smak , man oppfatter  vin smak  i forskjellige beholdere, noe som gir forskjellige «buketter» og smak effekter er fanget.

Nærmere bestemt studien direktør Kohji Mitsubayashi, avslører at på 13° blir konsentrasjonen av alkohol lavere i midten enn ved kanten av glasset, noe som resulterer i et ringformet mønster som favoriserer styrkingen av vin aroma uten innblanding fra etanol.

Motsatt, ved høyere og annerledes kopper (kopper rett snitt, martini glass, etc.) temperaturer, forsvinner dette mønsteret og vinen taper (tilsynelatende) sine mest karakteristiske egenskaper, noe som viser at utformingen av kopper Det spiller en avgjørende rolle i nytelse av vin. Dermed fremstår dette systemet også som et ideal å perfeksjonere utformingen av koppene som støttes av vitenskapelige bevis.

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Capellania 2008Capellania 2008

Capellania 2008

 

Tambien te puede interesar

Leave a comment