Whisky skal på en spesiell tur

 TAGS:undefined

Den berømte merkevare av Suntory Whisky og den ledene japanske produsent av denne drinken, ønsker å begynne studier for å oppnå destillatet alder i vektløshet, for å oppnå en jevnere drink.

Suntory anser det mulig at, i fravær av tyngdekraften på plassen som kan påvirke bevegelsen av fluider, molekyler av vann og alkohol og kan sammen lett oppnås, noe som resulterer i en mildere smak whisky.

Dermed, har det ledende japanske produsent merket sendt i fjor 16 august 5 typer av dems whisky til den internasjonale romstasjonen (ISS) for å studere hvordan alder blir i vektløshet.

Lanseringen fant sted på Tanegashima Space Center, som ligger i sørvest. Til prøvene ble det fraktet ombord i en ubemannet automatisk japansk HTV5, også kalt «Konotori 5» (White Stork), med 4,5 tonn ulike forsyninger.

Dette eksperimentet blir gjennomført i samarbeid med den japanske romorganisasjonen (JAXA), den japanske Experiment Module av den internasjonale romstasjonen, med kallenavnet Kibo.

Suntory tester to eksperimentelle grupper av brennevin i disse vektløs tilstand, med ulike tidsperioder. En gruppe vil returnere til Jorden i september 2016, og den andre vil bruke minst to år på plassen, ifølge bransjebladet The Spirits Business.

I hver gruppe, er det ulike prøver av ulike alkoholholdige drikkevarer som er lagret i romstasjonen, mens en annen identisk sett vil bli lagret i Japan i løpet av samme tidsperiode. Således kan de sammenligner effektene av miljøet på modenhet. «Selv om forskerne har tatt hensyn til en rekke forskere å belyse mekanismen bak denne prosessen nærmer seg, fremdeles har ikke et fullstendig bilde av hvordan dette skjer,» sier gruppen.

Blant whiskyer sendt til ISS, er det også prøver på 10, 18 og 21 år var, samt brennevin som ikke har vært utsatt for aldringsprosessen.

Suntory sa at den aldrende trylledrikk i verdensrommet ikke vil bli solgt til offentligheten, fordi målet er eksperimentell.

 

 TAGS:Hibiki 12 YearsHibiki 12 Years

Hibiki 12 Years

 

 

 TAGS:The Yamazaki 12 YearsThe Yamazaki 12 Years

The Yamazaki 12 Years

 

 

Legg att ein kommentar Whisky skal på en spesiell tur

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *